Kauniečiams pristatė originalią A. Mapu skulptūrą

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį po darbų kauniečiai panoro savo akimis pamatyti skulptūrą, skirtą Abraomui Mapu atminti.

Galerijos „Ars et mundus“ kieme kauniečiai rinkosi į Martyno Gaubo sukurtos skulptūros pristatymo vakarą. Susidomėjusiųjų nauju miesto akcentu buvo ne viena dešimtis – neabejojama, kad kūrybiniu polėkiu garsėjančiam skulptoriui ir toliau tikrai pavyks į Menų inkubatoriaus kiemą pritraukti daugybę kauniečių ir miesto svečių.

Skulptūrinė kompozicija, anot po A. Mapu gatvėje veikiančio Menų inkubatoriaus stogu menininkus suvienijusio Olego Darčanovo, jau iš tolo užkabina akį savo originalumu.

„Ši kompozicija labai patraukli, šilta ir tiesiog prašyte prašosi būti lauke,“ – sakė Kauno žydų bendruomenės pirmininkas Gercas Žakas. A.Mapu skulptūra su knyga rankose už nugaros stovi ant vienos iš šešių kėdžių su atkaltėmis – tokia kompozicija tarsi kviečia praeivius prisėsti ir pasiklausyti rašytojo ar tiesiog pabūti šalia. „Būtent tai mes ir planavome,“ – sakė O.Darčanovas.

Atrodo, kompozicijos autorius M.Gaubas puikiai supranta, kad vieša erdvė reikalauja daugumai, o ne vien gurmanams suprantamų dalykų. Juolab, kad prie kompozicijos nugulė lietuvių, anglų ir rusų kalbomis tekstas apie A.Mapu ir jo kūrybą.

Apie žydiškojo Kauno ikoną, mėgusią kurti Aleksote, daugiau galite paskaityti kitame portalo kauno.diena.lt publikuotame rašinyje. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
O už kieno pinigus pastatė tą skulptūrą ? Gal žydai susimetė, kaip Vileišių giminės ? Sveikintinas pavyzdys- nori saviškiams skulptūros- tai ir susimokėk....

KAIMYNAS

KAIMYNAS portretas
gera skulptura ir zideliai geri faini zmones

Lietuvis

Lietuvis portretas
Oho kiek zydisku lervu privise lietuvoje
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių