Kauniečiams nerūpi perspėjimas, kad Panemunės paplūdimyje pavojinga

Atlikus vandens kokybės tyrimus nustatyta, kad Panemunės paplūdimyje maudytis nesaugu, mat vanduo užterštas fekaliniais teršalais. Tačiau kauniečiai nepaiso perspėjimų.

Šiandien Panemunės paplūdimyje, esančiame šalia Trijų mergelių tilto, buvo daugybė poilsiautojų. Nemažai jų drąsiai brido į Nemuną ir maudėsi. Daugiausia tarp besipliuškenančiųjų buvo vaikų.

Jaunos mamos su dviem vaikais pasiteiravus, ar ji žino, kad šioje vietoje maudytis nepatartina, ji numojo ranka.

„Visada čia maudomės ir jokių problemų nekyla. Nieko neatsitiks“, – atšovė ji.

Iš Nemuno išbridęs vyras į perspėjimą irgi nusispjovė. „Spaudos neskaitau, nelabai man rūpi, kas ir ką rašo. Niekada dėl maudynių nebuvau susirgęs“, – pareiškė jis.

Tik viena moteris susirūpino: „Gerai, kad pasakėte. Nesimaudysiu“.

Nelabai man rūpi, kas ir ką rašo. Niekada dėl maudynių nebuvau susirgęs.

Liepos 24 d. Panemunės maudyklos vietoje tikrintas vanduo neatitiko nustatytų higienos mikrobiologinių normų, tiksliau, žarninių enterokokų normos. Nustatyta 7,8 karto didesnė tarša, negu leidžiama.

Visuomenės sveikatos specialistai primena, kad žarniniai enterokokai sveikatai pavojų gali sukelti ypač tada, kai užterštas vanduo patenka į burną. Dažniausiai taip nutinka vaikams, todėl būtent jiems reikėtų vengti maudytis užterštuose telkiniuose. 

Jei randama žarninių lazdelių ir enterokokų, laikoma, kad vandenyje gali būti salmoneliozės, vidurių šiltinės ir dizenterijos sukėlėjų, yra grėsmė susirgti hepatitu A, roto ir noro virusinėmis infekcijomis. Taip pat galimos odos alerginės reakcijos – paraudimai, išbėrimai.

Netrukus ketinama paimti naujus Panemunės paplūdimio vandens tyrimus, o kol kas rekomenduojama rinktis kitus Kauno paplūdimius, kur vanduo yra švaresnis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

hm

hm portretas
Pamenu, studentavimo laikais praktikos metu teko vaikscioti Nemuno pakrante Druskininku apylinkese ir zymeti nelegalius siukslynus. Ar yra kas tuo uzsiima musu mieste dabar? Juk jei ieskotu turbut ir pazeideju rastu. Tik ar iesko?

Anonimas

Anonimas portretas
dar keli metai ir is nemuno liks shudu upe

to Antanas

to Antanas portretas
Viso miesto upės pakrantėje reikia tikrinti, juk ir Senamiestyje, Lampėdžiuose žmonės ir žvejoja, ir braido, gal net irgi maudosi. Privačių valdų pačioje upės pakrantėje nėra labai jau daug , įdomu ar visos jos pasijungusios į miesto kanalizacijos tinklus.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių