Kauniečiams įgrisęs vaiduoklis nyksta akyse

Kauno centre sparčiai ardomas ilgus metus vaiduokliu vadintas "Respublikos" viešbutis. Vietomis jau nugriauti trys pastato aukštai.

Praėjusių metų rudenį kauniečiai sužinojo gerą žinią – bus nugriautas miesto įvaizdžiui kenkiantis viešbutis. Gruodžio pabaigoje griovimo darbus pradėjo keli ekskavatoriai, tad dabar miestiečiai stebi sparčiai nykstantį vaiduoklį. Pastato savininkai tikina, kad darbų sparta juos tenkina ir griovėjai nuo suplanuotų grafikų neatsilieka.

"Visi darbai "Respublikos" griovimo aikštelėje, kuri po keleto mėnesių virs verslo centro "Magnum" statybos aikštele, vyksta pagal planą. Technika ir darbininkai darbavosi net ir prieš kelias savaites, spaudžiant didesniam nei 20 laipsnių šaltukui. Visi vidiniai griovimo darbai baigti dar prieš Naujuosius metus, šiuo metu trys ekskavatoriai toliau demontuoja pastatą iš viršaus. Teritorijoje dirba 15–18 žmonių", – pasakojo "Vičiūnų grupės" Komunikacijos vadovas Mindaugas Snicorius.

Jis pastebėjo, kad skirtinguose vaiduoklio korpusuose jau nugriauta nuo pusantro iki trijų aukštų. Kai kurios pastato vietos taip lengvai ekskavatoriams pasiduoti nenorėjo. Daugiau sunkumų kilo ardant patį stogą.

"Dėl inžinerinių sumetimų paties statinio viršaus – stogo ir viršutinių aukštų griovimas šiek tiek sudėtingesnis, bet jį sėkmingai užbaigėme ir šiuo metu pakankamai sparčiai leidžiamės žemyn", – sakė pašnekovas.

M.Snicorius tikino, kad "Vičiūnų grupės" pasirinktas demontavimo būdas tausoja aplinką ir netoliese gyvenančiųjų sveikatą. Statybų laužą ekskavatoriai iš karto ant stogo karpo į mažus gabalėlius, rūšiuoja ir liftų šachtomis meta žemyn.

"Šachtose veikia vandens purkštukai, drėkinantys orą ir taip leidžiantys dulkes ant žemės. Tokia technologija ne tik drastiškai sumažina į aplinką patenkančių dulkių kiekį, bet ir tausoja griovimui būtiną vandenį. Po kelių sekundžių laisvojo kritimo, šachtų apačią pasiekusio statybų laužo laukia specialios gaudyklės, nukreipiančios jį į numatytą vietą, – apie technologiją aiškino "Vičiūnų grupės" atstovas. – Apačioje "Respublikos" likučiai toliau rūšiuojami, smulkinami smulkintuvais ir iš teritorijos išvežami savivarčiais. Apsaugoti miesto centrą nuo dulkių padeda ir griovimui parinktas metų laikas – žiemą, kai didesnė santykinė drėgmė, sklinda gerokai mažiau dulkių."

Vienintelis nepatogumas, kuris gali kilti dėl viešbučio ardymo darbų, tai – triukšmas. Dieną griovimo įrankių kalenimus nuslopina bendras miesto triukšmas. Kai eismas tampa ne toks intensyvus, kauniečiai pradeda juokauti, kad galima girdėti paskutines "Respublikos" raudas, o vakarėjant įvairūs dundėjimai ir ant viešbučio išrikiuoti galingi prožektoriai gali priminti ištrauką iš siaubo filmo, kai artėja lemtingas ir nejaukus momentas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rasa

Rasa portretas
Tegul ti visi tokie merai būna, kaip šis, tai bus gerai. O kad turi gerų mašinų - tai juk jis verslininkas.

bitė

bitė portretas
mūsiškis dabartinis visus mausto, vaidindamas geradarį, o vargšai naivuoliai tiki, nors nuo makaronų jau ausys linksta...

anonimui

anonimui portretas
sutinkame, kad savibldybė daugeliui pradeda asocijuotis su monstru, nulupančiu miestiečių kailį ir brangiausiai apmokestinančiu automobilių stovėjimą. O visus nuplėštus pinigėlius iššvaistanti brangiam piarui ir laabai abejotiniems išrinktųjų projektams.
VISI KOMENTARAI 40

Galerijos

Daugiau straipsnių