Kauniečiai protestuos dėl vištų ir medžių

Iniciatyvūs kauniečiai stoja į kovą prieš aplinkai daromą žalą. Kaune rengiamos dvi protesto akcijos: prieš mieste pjaunamus medžius ir prieš paukštynų, kuriuose prastomis sąlygomis laikomos vištos, savininkus.

Leidimai duoti

Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Romaldas Rabačius patvirtino, kad išduoti du leidimai mitingams. Vienas jų vyks jau šį šeštadienį, antrasis – kitą savaitę. Nors abi protesto akcijos skirtingos, savivaldybei ir policijai pasirodė, kad jos bus taikios, todėl ir leido kauniečiams išreikšti pilietinę nuomonę.

"Sprendimą leisti rengti mitingus priėmė ir policijos atstovai. Jie juk stebi situaciją, tad mums neatrodė, kad šių mitingų organizatoriai nusiteikę agresyviai. Tiksliai nežinome, kiek juose dalyvaus žmonių, bet viename turėtų būti apie 20–50 dalyvių", – sakė R.Rabačius.

Tylus protestas

Mieste masiškai kertant medžius ir į jų vietas sodinant naujus želdinius, miestiečiams kilo prieštaringų minčių. Žmonės piktinasi, kad iš pažiūros sveiki medžiai esą negailestingai kertami, todėl bendrija "Atgaja" organizuoja tylų protestą. Kitą savaitę Miško gatvėje medžių mylėtojai tyliai sustos ir taip sieks atkreipti visuomenės ir valdžios dėmesį į žaliųjų Kauno zonų naikinimo problemą.

"Pirminė performanso idėja buvo tyliai sustoti ant kelmų, bet jų Miško gatvėje neliko, tad planai šiek tiek pasikeitė, bet vis tiek tai bus tyli protesto akcija. Manome, kad savivaldybė neturi plano, kaip tvarkytis su miesto želdiniais ir į visas puses dalija leidimus kirsti medžius", – kalbėjo bendrijos "Atgaja" pirmininkas Saulius Vytas Pikšrys.

Manome, kad savivaldybė neturi plano, kaip tvarkytis su miesto želdiniais ir į visas puses dalija leidimus kirsti medžius.

Jis tvirtino ne kartą pats įsitikinęs, jog medžiai kertami be realaus pagrindo. Štai vieną kartą savivaldybė leido nukirsti ilgametį ąžuolą, nes žmonės sakė, kad į jį neva pataikė žaibas ir pažeidė. Tačiau nupjovus medį buvo matyti, kad kamienas visiškai sveikas.

"Tikimės, kad akcija atkreips valdininkų dėmesį ir ateityje dėl medžių kirtimo bus tariamasi su visuomene, situaciją įvertins tikri specialistai", – pridūrė akcijos iniciatorius.

Protesto akcija prieš mieste kertamus medžius vyks rugpjūčio 16 d. 17 val. Kol kas nėra aišku, kiek į Miško gatvėje rengiamą akciją ateis žmonių, tačiau S.Pikšrys pažymėjo, jog socialiniuose tinkluose vyksta didelis susidomėjimas. Planuojama, kad žmonės tyloje stovės apie 15 min.

Už laisvas vištas

Mėnesio pradžioje už gyvūnų teises kovojanti organizacija "Tušti narvai" paviešino vaizdus, darytus Lietuvos paukštynuose. Užfiksuotoje medžiagoje matyti, kad vištos laikomos ankštuose narvuose, dėl to jos gerokai nusilpusios, viena kitą žaloja ar net gaišta nuo išsekimo. Tokių vištų kiaušiniai patenka į parduotuvių lentynas, o vėliau ir ant pusryčių stalo.

R.Rabačius sakė, kad visuomeninių teisių gynėjų organizacijos atstovai, gindami viešąjį interesą, šį šeštadienį protestuos prieš vištų laikymą narvuose. Visuomenininkai rinksis prie Kauno autobusų stotyje esančios "Rimi" parduotuvės ir ragins ne tik nepirkti nelaisvėje laikomų vištų kiaušinių, bet ir parduotuvėms atsisakyti tokias prekes parduoti. Planuojama, kad ši protesto akcija truks apie valandą, nuo 12 iki 13 val.

"Jaunuoliai – optimistai, sakė, ne pirmą renginį organizuoja, turėtų būti apie 30 žmonių. Nors aš pasižiūrėjau, kad ten nelabai daug vietos. Informavau ir stoties valdytojus. Kaip sakė organizatoriai, akcijos tikslas yra atkreipti visuomenės, žiniasklaidos dėmesį ir išreikšti nepasitenkinimą, kad prekybos centrai prekiauja narvuose augintų vištų kiaušiniais", – sakė savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas.


Šiame straipsnyje: vištosTušti narvaimedžiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

antrinu prakalbusiems apie medžius

antrinu prakalbusiems apie medžius portretas
Jei turite nuotraukų, kaip atrodė Riomerio g. kiemai iki "sutvarkymo" ir kaip po, dėkite nuotraukas į socialinius tinklus arba siųskite į "kas vyksta Kaune" redakciją, ir dar nufotografuokite lapelius su įsakymu išsikasti gėles. Tegul žmonės pamato, kokį gėrį gavo už nupjautus medžius ir sunaikintą žalumą-ogi balandų sulig žmogaus ūgiu, kurios jau sumedėjo, ir kiek toks želdinimas kainavo?

to meras

to meras portretas
kaip aktoriai gyvenime dažniausiai visai kitokie nei jų personažai, taip ir už milijonus žiniasklaidos nupieštas vaizdelis laabai toli nuo realybės. Kauniečių nelaimei.

meras

meras portretas
dirba su komanda,kurių gretose yra per daug sau leidžiančių nesiskaityti su žmonėmis ir įsivaizduoja,kad jie yra šeimininkai.Tad nereik visko versti ant vieno žmogaus už kitų blogus darbus.Juk nėra malonu,kai dėl vieno Lietuvio visas pasaulis vienodai visus Lietuvos piliečius įvardija vagimis,banditais,žudikais ir t.t.Tad nereik ir ant mero versti kitų bėdas, ir negali jis žinot,kas daroma už jo nugaros.Todėl mes,Kauno gyventojai turim vienytis,pranešinėti ,kad ir spaudos pagalba,kaip dirba jo komandos nariai.
VISI KOMENTARAI 111

Galerijos

Daugiau straipsnių