Kauniečiai neskursta? Prie auksinių monetų – eilės

  • Teksto dydis:

Lietuvos bankas šiandien į apyvartą išleido 50 eurų kolekcinę monetą iš aukso. Prie Lietuvos banko rūmų Kaune nuo ketvirtadienio ryto būriavosi minia kauniečių, norinčių įsigyti šių brangių monetų.

Lietuvos bankas šiandien į apyvartą išleido 50 eurų kolekcinę monetą, skirtą monetų kalybai Lietuvos Didžiojoje Kunigaikštystėje (LDK). Tai pirmoji kolekcinė eurų moneta, ji nukaldinta iš aukso. Prie Lietuvos banko rūmų Kaune nuo ketvirtadienio ryto būriavosi minia kauniečių, norinčių įsigyti šių brangių monetų.

Monetos reverse išraižyti prieš kelis šimtmečius dirbusių graverių ir kalėjų senieji ženklai, o averse pateikiamas darbinio kaldinimo įrankio (puansono) atvirkščias (negatyvinis) veidrodinis vaizdas. Monetas nukaldino Lietuvos monetų kalykla 5 tūkst. tiražu.

Monetos pardavimo kaina – 410 Eur (1415 Lt).

Monetų galima įsigyti Lietuvos banko kasose Vilniuje (Totorių g. 2/8 ir Žirmūnų g. 151) ir Kaune (Maironio g. 25). 

Kiekviena valstybė narė, kurios valiuta yra euras, turi teisę kaldinti kolekcines eurų monetas, savo nuožiūra pasirinkdama nominalą, metalą ir kitas ypatybes. Šios monetos turi reikšmingai skirtis nuo apyvartinių monetų bent dviem iš šių trijų požymių: spalva, skersmeniu ar svoriu. Tokios monetos yra mokėjimo priemonė tik jas išleidusioje šalyje, skirtingai nei apyvartinės ir proginės eurų monetos, galiojančios visoje euro zonoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ten

Ten portretas
stovi spekuliantai,tai dABAR pasivadinę veslininkai ir tolia vagys,užsiimantys kontrabanda.Tai tikrai ne visi kauniečiai.

nefilosofas

nefilosofas portretas
Užsienyje iš lietuviškų monetų vertės tikrai ne daugiau, nei Lietuvoje.

apta

apta portretas
monetas parduoda tik Kaune ir Vilniuje .Kadangi V ILNIUS Lietuvos pakrastyje monetu visi suvaziavo i Kauna taip kad nuotraukoje ne tik kaunieciai
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių