Kauniečiai klausia – mes atsakome: iki kada džiugins Kalėdų eglės?

  • Teksto dydis:

Įsisukusiems į švenčių sūkurį ir aplankantiems pagrindines miestų Kalėdų egles, Kaunas turi gerų žinių. Šventinės puošmenos tiek Kauno rotušės aikštėje, tiek Raudondvaryje džiugins dar gerą mėnesį.

Miestiečiai ir Kauno svečiai susidomėjo, iki kada bus galima lankyti kalėdinę eglutę. Dalis žmonių smalsavo, ar po Trijų Karalių sutiktuvių, Kalėdų puošmena vis dar puoš pagrindinę miesto aikštę.

Praėjus didžiosioms metų šventėms, Kalėdų atributika iš miesto taip greitai dar nedings. Nespėję aplankyti visų miestų kalėdinių eglių, tai padaryti dar galės per mėnesį. Tiek Kauno miesto, tiek Kauno rajono pagrindines Kalėdų egles planuojama nupuošti tik vasarį.

„Numatyta, jog Kauno eglutė Rotušės aikštėje stovės iki Grabnyčių, t. y., vasario 2 dienos. Eglutė puikiai atlaikė tiek Kalėdų, tiek Naujųjų metų šventę, galėtų ir visus metus atlaikyti“, – „Kauno dienai“ sakė eglutę kūrusi menininkė Jolanta Šmidtienė.

Eglutė puikiai atlaikė tiek Kalėdų, tiek Naujųjų metų šventę, galėtų ir visus metus atlaikyti.

Ji pridūrė, kad vasario pradžioje eglutę po truputį pradės ardyti, o pusnims panaudotus vienkartinius šiaudelius ji pritaikys kitur. „Noriu iš jų vieną didesnį objektą padaryti. Tačiau dar neatskleisiu, koks jis bus, nes dar vyksta kūrybinis procesas. Jei nepasiseks, yra sutarta su viena įmone, kuri šiaudelius perdirbs“, – tikino tekstilininkė.

Pagrindinė Kauno rajono eglutė Raudondvaryje taip pat dar pabus. Raudondvario dvaro atstovai tikino, kad iki maždaug vasario vidurio eglutės tikrai niekas nenupuoš. Taip yra dėl to, kad Raudondvaryje vyks vasario 16 minėjimas. Šalia eglutės šiuo metu veikia ir čiuožykla. Planuojama, kad ji lankytojų lauks dar ilgiau, maždaug iki kovo pradžios.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Justina

Justina portretas
Apgavikai! Parašyta, kad eglė stovės iki vasario 2 d. Atvažiavom - o eglės nėra! Kam apgaudinėti žmones?

Edita

Edita portretas
Rašė, kad iki vasario mėn. Stovės eglė Rotušės aikštėje, o jau nupuošia..

Zita

Zita portretas
žinote, kuklios eglutės miesto Rotušėje įrengti tiesiog neįmanoma ir manau jūs tai žinote, jeigu gyvenate Kaune. Kai praeitais metais buvo papuošta kukliai eglė, tai kauniečiai kraustėsi iš proto ir keikė merą, nors jis jos nepuošė. Taigi Kaune eglutė turi būti įspūdinga, o jeigu pabus iki Grabnyčių tai nieko baisaus
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių