Kaune šeštą kartą pagerbtos aktyviausios jaunimo organizacijos

Kauno rotušėje jau šeštą kartą buvo iškilmingai pagerbtos kūrybingiausios miesto jaunimo organizacijos bei iniciatyvūs jaunimo atstovai. Penkiems geriausiems buvo įteiktos stiklinės plunksnos formos statulėlės.

Kauno jaunimo apdovanojimus kasmet rengia Kauno jaunimo reikalų taryba. Mėnesį visi norintys galėjo teikti kandidatus penkioms nominacijoms: jaunimo lyderis, jaunimo renginys, jaunimo partneris, jaunimo organizacija bei jaunimo indėlis Kauno miestui.

Visus metus produktyviai veikusius Kauno studentus ir moksleivius Rotušėje pasveikino Kauno meras Andrius Kupčinskas, Jaunimo reikalų tarybos pirmininkė Gintarė Skaistė, būrys miesto politikų.

„Kauno jaunimas jau ne kartą įrodė, kad miesto vardą garsina ne vien krepšinis. Jūs tiesiog darot, nepaisydami, kad kartais trūksta pinigų. Ir toliau kurkite tokį miestą, kuriame norėtumėte gyventi“, – į jaunimą kreipėsi miesto vadovas A. Kupčinskas.

Miesto valdžia džiaugėsi, kad kasmet buvusius jaunimo lyderius pakeičia kiti aktyvūs studentai ir moksleiviai, todėl jaunimo dvasia nuolat jaučiama.

„Tarp gerai pažįstamų veidų malonu matyti labai daug naujų, tai tik dar kartą įrodo, kad Kaunas yra jaunimo politikos lopšys“, – sakė G. Skaistė. Politikė užsiminė, kad kažkada meras ėjo jaunimo reikalų tarybos pirmininko pareigas, o dabar vadovauja miestui. „Bet kuris iš jūsų po kelerių metų gali stovėti mano vietoje, o vėliau mero“, – kalbėjo G. Skaistė.

Už indėlį kuriant Kauną, kaip akademinį miestą, nominacija „Jaunimo lyderis“ buvo įteikta Kauno jaunimo organizacijų sąjungos „Apskritasis stalas“ valdybos vicepirmininkei Vainetai Parnarauskaitei.

Jaunimo lyderiu pretendavo tapti net 13 nominantų, įvairiausių studentiškų organizacijų vadovų, todėl V. Parnarauskaitei šis apdovanojimas buvo netikėtas.

„Tai reikšmingas įvertinimas už mano savanorišką veiklą. Apdovanojimas motyvuos ir įpareigos toliau nenuleisti rankų, stengiantis dėl Kauno miesto jaunimo“, – portalui kaunodiena.lt teigė V. Parnarauskaitė.

Geriausiu jaunimo renginiu šįmet išrinkta Tarptautinė studentų diena, kurią pernai suorganizavo visų aukštųjų mokyklų studentų savivaldos.

Pagalbos ranką studentams nuolat ištiesiantiems Kauno technologijos universiteto (KTU) rektoriui prof. Petrui Baršauskui ir Vytauto Didžiojo Universiteto (VDU) rektoriui prof. Zigmui Lydekai atiteko „Jaunimo partnerio“ apdovanojimas.

Į apdovanojimo ceremoniją neatvykus nė vienam rektoriui, statulėlę atsiėmė KTU ir VDU studentų atstovybių prezidentai.

Kauno rotušės šeimininkas Kęstutis Ignatavičius juokavo, kad ir jis galėjo pretenduoti į jaunimo partnerio nominaciją, nes sutuokė 45 tūkst. jaunų porų.

Jaunimo organizacijos titulas šįmet atiteko Akademiniam politologų klubui. Paskutinioji penktoji statulėtė „Jaunimo indėlis Kauno miestui“ buvo įteikta lietuvių gestų kalbos ir kurčiųjų kultūros klubui „Gyva gestų kalba“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mano nuomone

Mano nuomone portretas
gerai,kad dar ne visas jaunimas išsivaikščiojęs.

Karolina_J

Karolina_J portretas
Šaunuoliai jaunimėlis!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių