Kaune rūkaliams ateina dar sunkesnės dienos

Kauno valdžia nusprendė, kad rūkaliams reikia griežtesnės rankos ir patvirtino daugiau vietų, kur nebebus galima mėgautis cigaretės dūmeliu.

Kauno valdžia nusprendė, kad rūkaliams reikia griežtesnės rankos ir patvirtino daugiau vietų, kur nebebus galima mėgautis cigaretės dūmeliu.

Sekant sostinės pavyzdžiu, nuo balandžio bus draudžiama rūkyti viešojo transporto stotelių laukimo paviljonuose. Komitetuose šiam pasiūlymui buvo pritarta be pastabų. Diskusijų nekilo ir šiandien miesto tarybos posėdžio metu – sprendimo projektui pritarta be jokių komentarų.

Jau seniau miesto taryba yra nusprendusi, kad rūkyti negalima Nepriklausomybės aikštės vaikų žaidimų aikštelėje ir ant Šv. Arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčios laiptų, Vytauto Didžiojo karo muziejaus ir Prezidentūros sodeliuose, Miesto sode bei prie savivaldybės pastato Laisvės alėjoje, aplink Lėlių teatrą (tarp pastatų Laisvės al. 87, 87A, Laisvės al. 85A, 87B).

Sprendimo projektą tarybai svarstyti pateikė savivaldybės gydytojas Donatas Senikas.

Kauno vicemeras Stanislovas Buškevičius jau anksčiau gėdino miesto politikus, kad šie iki šiol nesiryžo uždrausti rūkyti viešojo transporto stotelėse.

„Būtų mano valia – uždrausčiau rūkyti visame Kaune, – portalui kaunodiena.lt yra sakęs vicemeras. – Žmogus neturi pasirinkimo – jis stovi ir pasyviai rūko, o rūkalius jį žudo“.


Šiame straipsnyje: rūkymasdraudimas rūkytikaunas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Vietinis

Vietinis portretas
Na is dalies pritariu tokiom iniciatyvom. Čia vienas komentaras tai labai jau vaikiskai nuskambejo kad draust bučiuotis ir panašei. Cigarete tikrai nėra sveikuoliško gyvenimo budo etiketė. Čia kaip ir visada rūkantis visada nesutiks su nerūkančiais... Pasiremkit komentarais kokia nauda duoda rukimas ir kokia nerūkimas. Pats pries kokius 10 metu rūkiau, bet ačiu Dievui mečiau ir vėl pradėt tikrai nenorėčiau

liolka

liolka portretas
Mano nomone,reiketu uzdrausti vaikscioti apsikabinus, buciuotis rekti garsiaumkaip 3 decibelai,gerti "Kaka -kola",buti benamiais, zudytis be valdzios leidimo.O ir gyventi Lietuvoje.Taip pat be spec. leidimo vaikscioti Laisves alejoje.Ir tai dar nera pilnas draudimu rinkinys!

l.a.

l.a. portretas
Ir tai turi būti tik pradžia. Pirmiausiai turi būti ginamos nerūkančių teisės, o ne galvojama apie "vargšus" rūkorius, kuriem bus bėda negalės stotelėse rūkyti ir skrepliuotis(kitaip nebūna).Ir tokių zonų privalo daugėti. Ir koncertuose turi skirti zoną nerūkantiems, ir lampėdžiuose. Nereikia drausti, kolkas visuomenė tam nepasiruošusi, tiesiog skirti vietas mums-nenorintiems nuodytis nikotinu.
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių