Kaune – mitingas prieš šiukšlių deginimo gamyklą

Pora dešimčių žmonių Kaune, prie Rotušės aikštės, ketvirtadienį mitingavo prieš „Fortum Heat Lietuva“ planus Kauno pašonėje statyti galingą atliekų deginimo jėgainę.

Pora dešimčių žmonių Kaune, prie Rotušės aikštės, ketvirtadienį mitingavo prieš „Fortum Heat Lietuva“ planus Kauno pašonėje statyti galingą atliekų deginimo jėgainę.

„Gyvenimas šalia šios gamyklos negrįžtamai paveiks mūsų sveikatą. Visą tą laiką mūsų organizme kaupsis nuodingos medžiagos“, – mitingą pradėjo Karmėlavos seniūnijoje susibūrusios iniciatyvinės grupės narė Vesta Steiblienė. 

Mitingo vieta ir laikas pasirinkti neatsitiktinai. Šalia stovinčiame Kauno regiono aplinkos apsaugos departamento pastate ketvirtadienį ryte prasidėjo deginimo gamyklos poveikio aplinkai vertinimo analizė.

„STOP atliekų deginimui!“ – skandavo susirinkusieji. Jie pasipiktino Kauno miesto ir rajono savivaldybių bei kai kurių kitų institucijų abejingumu.

Visgi tikimasi, kad šiukšlių deginimo oponentu pavyks rasti aukščiausiuose Lietuvos valdžios sluoksniuose. Mitingo dalyviai telefonu susisiekė su aplinkos ministru Valentinu Mazuroniu, kuris pažadėjo pasidomėti, ar šiukšlių deginimo projektas nestumiamas pažeidžiant teisės aktų reikalavimus ir gyventojų teises.

Šilumą ir elektros energiją gaminančią jėgainę Kauno pašonėje, šalia magistralės A1, planuojančios statyti bendrovės „Fortum“ atstovai tikina, kad buitines atliekas milžiniškais kiekiais kūrensiantis objektas aplinkiniams ne ką pavojingesnis už šiltnamį. Tačiau ir jie pripažįsta, kad teorinė vadinamojo galimo neigiami poveikio zona – 450 m. Tokiu atstumu gali sklisti garsas ir oro tarša. Į šią zoną patenka ne tik Kauno rajono pievos, bet ir Kauno miesto Partizanų g. daugiabučiai.

„Fortum“ atstovai aiškina, kad šiukšlių deginimas yra priimtinas ir skatinamas daugybėje Europos šalių. Oponentai atšauna, kad toks atliekų tvarkymo būdas jau yra pasenęs ir kenksmingas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuosavi namai dumina

nuosavi namai dumina portretas
gyvenu dainavos rajone.prie telekomo namai kurena nezinau kuo.smarve nuo rudens negali atidaryt langu.buna visas kreves pr juodas nuo dumu.per taikos pr eina dumai.ar miesto valdzia sutvarke nors koki nuosava nama.tai kas tvarkys imone

is nyderlandu is europos siuksles

is nyderlandu is europos siuksles portretas
negalima mums vezt europos siuksles.uztenka savu.statyt toli nuo miesto kad dumai neitu i miesta.uztenka mums automobiliu smarves.kas turi nuosavus namus degina visoki slamsta.nuo rudens dustam nuo dumu.daugiau smarves nereikia

nuosalioj vietoj statyt

nuosalioj vietoj statyt portretas
vejai dideli aisku atnes i kauna nuodus.statyt turi prie lapiu savartyno.toliau nuo miesto.kur sudeginti nuodai eis,jie su veju eis aplink.dar siuksles mums is uzsienio nori atvezt degint.baisu ka neuztenka musu siuksliu.nenuodinkit zmoniu
VISI KOMENTARAI 27

Galerijos

Daugiau straipsnių