Kaune – kova su automobiliais vaiduokliais

Kai daiktas tampa nebenaudojamas, šeimininkai paprastai turėtų pasirūpinti utilizavimu. Deja, kai kuriems kauniečiams tai nerūpi. Nebereikalingus automobilius jie palieka tiesiog Kauno gatvėse ar kiemuose.

Nereikalingas turtas

Apšepę dažai, atsilupęs priekinis buferis, nuleistos padangos – toks automobilis jau ne vieną mėnesį stovi Kęstučio gatvėje. Atrodo, kad sidabrinis "Peugeot" jo savininkui jau seniai neberūpi.

Netvarkinga transporto priemonė užima laisvą stovėjimo vietą, nors ir taip centrinėje Kaune dalyje yra keblu rasti, kur pasistatyti automobilį. Didžiausia problema, kad mieste tokių nereikalingų automobilių yra beveik 100.

"Šiuo metu savo duomenų bazėje turime įregistravę 97 automobilius, kurie, gyventojų ir seniūnijų atstovų nuomone, yra nenaudojami. Tačiau patikrinus "Regitros" duomenų bazėje matyti, kad 20 iš jų yra techniškai tvarkingi ir įregistruoti, todėl jie gali stovėti. Žinoma, jei nepažeidžiami kelio ženklai", – aiškino savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Vytautas Jurkevičius.

Gyventojai, pranešdami apie nenaudojamus automobilius, kartais informuoja ir apie tai, kad jose jau apsigyveno benamiai. V.Jurkevičius tikino, kad tokių duomenų neturi.

Tikrinami dokumentai

Pasak V.Jurkevičiaus, apie apleistus automobilius Kauno gatvėse dažniausiai praneša vietos gyventojai, juos superkančios įmonės ir seniūnijos. Kiekvienu atveju yra patikrinama informacija. Pagal valstybinius automobilio numerius yra nustatomas savininkas. Žiūrima, ar automobilis yra techniškai tvarkingas.

"Turime užregistravę ir automobilių, kurie yra be valstybinių numerių. Tačiau kol kas nežinome, kaip su jais elgtis. Aiškinsimės su policija, kokių priemonių galime imtis, bet iš pradžių norime susitvarkyti su tomis transporto priemonėmis, kurių savininkus pavyko nustatyti. Taip atlaisvinsime daugiabučių kiemus ir miesto gatves", – sakė Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas.

Jis patikslino, kad automobilis laikomas nenaudojamu, kai yra neperėjęs techninės apžiūros ir yra išregistruotas iš valstybės įmonės "Regitra" duomenų bazės. Specialistai įpareigoja automobilių savininkus patraukti savo nebenaudojamą turtą.

Laukia baudos

Administracinių nusižengimų kodeksas numato, kad po savivaldybės, policijos ar kitos suinteresuotos institucijos pareigūno rašytinio perspėjimo toliau neeksploatuojamos, paliktos be priežiūros transporto priemonės laikymas bendrojo naudojimo vietose savininkui užtraukia baudą. Ji gali būti nuo 70 iki 140 eurų. Baudos dydis priklauso nuo to, ar automobilio savininkas už paliktą netvarkingą transporto priemonę yra baudžiamas pirmą kartą.

"Šiuo metu seniūnijos, iš mūsų yra gavusios savininkų kontaktus, siekia juos perspėti. Kai kurie savo automobilius iš bendrojo naudojimo vietų jau patraukė. Jei transporto priemonės nebus patrauktos, mūsų skyriaus specialistai pažeidėjus baus", – apie tvarką sakė V.Jurkevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

juozas

juozas  portretas
i Ukmerges 10 aikstele maloniai prasom

Viešumas

Viešumas portretas
Tas Kauno viešosios tvarkos skyrius visiškai nieko nedirba. Kreipėmės pas ta poną Jurkevičių dėl mūsų namo bendrijos pirmininko darbo ir kad patikrintų dokumentus. Mastymas likęs dar sovietinis. Viską daro, kad tik nereiktų dirbti. Pirmininkas dokumentų nepristato tai ir patikrinti jie matai negali. O kas būdamas kaltas save prisiduos, o jei esi nekaltas nešk dokumentus. Ar ne taip K.Aleksandravičiau? Jei sukurtas skyrius daryti tvarką Kaune, o nenori ir nesugeba dirbti reik tokius darbininkus atleisti ir duoti dirbti kitiems,kurie norėtų, kad iš tiesų būtų tvarka ir viešumas. Kiekvienas norėtų sėdėti šiltame kabinete už didelio stalo nieko nedirbti ir gauti algą. Kol taip dirbsite Kaune tvarkos nebus.

to p.s.

to p.s. portretas
a tau gaila kad kiti prisiregistruoja auto kaimuose ir cia vazineja? :D pavydas bamba grauzia matau, man tai neskauda del to galvos, tegul vazineja, sutaupo viena kita eura, bent tada gal masinas apsitvarko, o ne prisiregistrave Kaune lauzus, dumina ir moka draudima milziniska.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių