Kaune iškils Lietuvos krepšinio namai?

  • Teksto dydis:

Kaune turėtų iškilti Lietuvos krepšinio namai - savivaldybės administracija siūlo miesto politikams pritarti šiai idėjai, kurią siekia įgyvendinti Lietuvos krepšinio federacija.

Kaune turėtų iškilti Lietuvos krepšinio namai - savivaldybės administracija siūlo miesto politikams pritarti šiai idėjai, kurią siekia įgyvendinti Lietuvos krepšinio federacija.

„Siūlome pritarti. Jeigu politikai pritars, reikalai pajudės ir Krepšinio federacija pastatys Kaune Lietuvos krepšinio namus - muziejų“, - BNS sakė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas.

Anot jo, administracija gavo Krepšinio federacijos prašymą ir kitame savivaldybės tarybos posėdyje pasiūlys politikams apsispręsti dėl žemės naujam statiniui.

Tarybos sprendimo projekte numatoma, kad savivaldybė turėtų prašyti Nacionalinės žemės tarnybos perduoti 99 metams Kauno miesto savivaldybei neatlygintinai naudoti valstybės žemės sklypą Santakos g. 11., kad jame būtų statomas visuomeninės paskirties objektas – Lietuvos krepšinio namai.

„Savivaldybės indėlis kaip visada - rodyti iniciatyvą, kad mieste būtų kažkas naujo. Federacija turi lėšų ir noro padaryti krepšinio muziejų, miestui turbūt tai naudinga“, - sakė G.Petrauskas.

Jo vertinimu, statyba galėtų prasidėti kitų metų pavasarį.

„Mes stengiamės viską kuo greičiau padaryti, bet reikalingi tarybos sprendimai, reikalingi projektai, visa kita, aš manau, kad anksčiausiai kitų metų balandį įkasti pirmą kapsulę pavyks“, - teigė administracijos direktorius.

Kartu jis patikino, kad savivaldybei šis projektas nekainuotų.

„Miestas nežada dėti ten nė lito“, - pažymėjo G.Petrauskas.

Portalas basketnews.lt yra skelbęs, kad naujame pastate turėtų įsikurti Krepšinio muziejus, renginių ir konferencijų salės bei Lietuvos krepšinio federacijos administracijos patalpos. Projektui įgyvendinti esą reikia apie 1,5 mln. eurų. Daugumą šių pinigų federaciją planuoja gauti pardavusi turimus vertybinius popierius, dabartines biuro patalpas Kaune, Savanorių prospekte, o trūkstamą dalį surinkti iš privačių rėmėjų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pritarčiau

pritarčiau portretas
jei viskas būtų skaidru ir statinys vadintųsi ne kažkokie krepšinio namai(asociacija su vaikų namais), o pvz., Lietuvos krepšinio centras ar pan.

dar piktesnis

dar piktesnis portretas
Ir vėl Santakoje stato... Jau tušti pastatyti namai stovi. Geriau riedučių aikštelę naują pastatytų.

piktas

piktas portretas
rimtus reikalus sprestu o ne kaskokia huinia uzsiminetu... tai gal dar ilgiausio organo namus sugalvokit
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių