Į talką susirinko daugiau kauniečių, nei tikėtasi

Šiandien visoje Lietuvoje jau dešimtą kartą surengta aplinkos tvarkymo akcija "Darom". Kaune buvo tvarkoma dešimt užterštų vietų. 

"Mes pasirūpinsime viskuo: ir tvarkymo priemonėmis, ir kultūrine programa, ir įvairiais visai šeimai skirtais žaidimais bei dovanomis. Kauniečiams tereikia atvykti ir prisidėti prie tvarkingesnio miesto", – anksčiau sakė savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Vilius Šiliauskas.

"Praėjusiais metais Kaune aplinką tvarkė apie 10 tūkst. savanorių, šiemet tikimės sulaukti 15 tūkst.", – teigė "Darom" Kauno regiono vadovė Jurgita Augustytė.

Ji skaičiavo, kad akcijos partneriai Kaunui skirs 4 tūkst. šiukšlių maišų, dar kažkiek prisidės "Kauno švara". Kaip ir praėjusiais metais, iš atliekų surinkimo vietų komunalininkai šiukšles išveš nemokamai.

Apie 13 val. skelbtose tvarkymosi vietose jau buvo likę tik "Kauno švaros" automobiliai ir įmonės darbuotojai. Jie dėliojo paskutiniuosius švarinimosi akcentus: kėlė šiukšlių pilnus maišus į mašinas, specialia įranga siurbė lapų krūvas.

"Intensyviai buvo dirbama apie dvi valandas. Žmonių susirinko daugiau, nei tikėjomės, tai greičiausiai todėl greitai sutvarkė", – J.Augustytės balse skambėjo džiaugsmo gaidelė.

Vienai iš tvarkymosi vietų, Ramybės parkui, buvo skirta apie 300 įrankių. Darbų pradžioje jie buvo išgraibstyti akimirksniu. Teko vežti papildomai.

Skaičiuojama, kad vien Ramybės parke tvarkėsi apie 500 žmonių, buvo moksleivių iš septynių Kauno mokyklų, šeimų, senjorų.

"Netoli šio parko gyvenu ketvirtus metus. Dar nesu mačiusi šitiek dėmesio šiai gražiai, tačiau apleistai vietai. Paprastai žolė šiame parke sužaliuodavo vidurvasarį, o po šio apsišvarinimo pasimatė, kad parkas žalias ir gali pretenduoti būti miela poilsio vieta", – akivaizdžius pokyčius minėjo kaunietė Adelė Sakalė.

Netoli Eigulių kapinių į akciją susirinko apie 1300 kauniečių. Jau suskaičiuota, kad jie surinko apie 2 tonas šiukšlių. 

"Tikriname, kad nebūtų likę šiukšlių maišų. Naktinis lietus apsunkino, tačiau neatbaidė kauniečių nuo darbo. Gaila žmonių, kuriems teko grėbti pernykščius lapus, po naktinio lietaus jie buvo permirkę ir sunkūs", – pastebėjo Pažaislio vienuolyno teritoriją apeinantis "Kauno švaros" darbuotojas.

Akcijos "Darom" Kauno miesto vadovė J.Augustytė labiausiai džiaugėsi tuo, kad kasmet gausėjantis dalyvių skaičius patvirtina, jog savanoriai, pradėję šią iniciatyvą, pasiekė tikslą – suburti ir paskatinti visuomenę rūpintis savo aplinka. 


Tvarkytos vietos Kaune:

Šančių seniūnijoje, "Kopūstų sandėlių" teritorijoje, prie Sodų g. 9;

Aleksoto seniūnijoje, S.Dariaus ir S.Girėno aerodromo prieigose;

Centro seniūnijoje, Ramybės parke;

Gričiupio seniūnijoje, Baršausko g. 66, prieš KTU santakos slėnį;

Eigulių seniūnijoje, Eigulių kapinių prieigose, Ašigalio g. 20A;

Panemunės seniūnijoje, V forto prieigose;

Vilijampolės seniūnijoje, Lampėdžio ežero pakrantėje (iš Gervių g. pusės);

Žaliakalnio seniūnijoje, Dainų slėnyje;

Šilainių seniūnijoje, Romainių miške (sukti link Romainių g. 2 ir važiuoti apie 150 m);

Petrašiūnų seniūnijoje, Kauno marių aikštelėje, prie vienuolyno,  Nemajūnų g. ir T.Masiulio g. prieigose.


Šiame straipsnyje: Darom

NAUJAUSI KOMENTARAI

meriukas

meriukas portretas
O musu Meras tik obuolius dalino ir pries objektyva maisesi ?

teko matyti

teko matyti portretas
kai pagyvene žmonės numeta šiukšlę ant šaligatvio,vaikščiodami po parduotuvę,troleibusuose.Taip pat užknisa kai daugelis iš darbininkų renovuojantys namą šiukšlina visur ir net nesiteikia bent apvalyti aplinką ir susirinkti šiukšles,o kaip tik dar labiau šiukšlina valgydami saulėgrąžas,mėtydami nuorūkas,pjaustydami polisterolą bei akmens vatą.Kodėl už tai asmenys nėra baudžiami ?

eilinė pakazucha

eilinė pakazucha portretas
fotkėse matosi suvaryti mokinukai, tarp kurių trainiojasi plikis išpurtusia marmūze ir pozuoja nuotraukoms.
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių