Naujajame VDU mokslo ir studijų centre – dėmesys pasaulio lietuviams

Vytauto Didžiojo universitetas turi naujas, šviesias erdves, kuriose didžiausias dėmesys skiriamas pasaulio lietuviams. Į V.Putvinskio gatvėje esantį pastatą perkelti ir du fakultetai.

Ketvirtadienį Kauno centre atidarytas Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) daugiafunkcinis mokslo ir studijų centras, kainavęs 8,4 mln. eurų. Šiame daugiau kaip 7,7 tūkst. kvadratinių metrų pastate įsikurs VDU Humanitarinių bei Politikos mokslų ir diplomatijos fakultetai, Inovatyvių studijų institutas, biblioteka.

„Šio pastato misija – padėti susiburti lietuviams siekti mokslo. Kad nebūtų pastatas tuščias, čia dirbs du fakultetai. Žinoma, biblioteka čia taip pat išskirtinė, kur studentai, dėstytojai, tyrėjai gali rasti sau reikiamą informaciją. Pastatas yra tik viena iš idėjos sudedamųjų dalių. Žymiai svarbesnė yra žmonės, kurie dirbs, kurs šiame pastate“, – kalbėjo VDU rektorius Juozas Augutis.

Modernaus mokslo centro atidaryme dalyvavo ir Vyriausybės bei miesto politikai, svečiai. Miesto meras linkėjo, kad ši vieta dar labiau garsintų Kauno vardą ir įteikė simbolinę dovaną – Kauno miesto vėliavą. Premjeras Algirdas Butkevičius patvirtino, kad tai svarbus objektas, padėsiantis studentams ir patiems dėstytojams įgyti reikiamų žinių.

„Reikia pripažinti, kad VDU sąlygos studijoms buvo išpildytos trejetui, jei vertintumėme iš penkių balų, ir kai kurios auditorijos tikrai nebuvo pritaikytos mokslui. Tai šis VDU pastatas turi pranašumą prieš kitus, nes yra atviras, kūrybingas ir stipriai dirba su užsienio lietuviais bei sukūręs stiprų Lietuvos akademinį tinklą“, – mokslo ir studijų centrą įvertino Vyriausybės vadovas.

Pastato įgyvendinimo darbams buvo skirtos lėšos iš trijų šaltinių – ES struktūrinių fondų, Vyriausybės bei VDU kišenės. Šviesiame, erdviame pastate veiks amfiteatrinės auditorijos, talpinančios po 160-180 studentų, fondai, skaitykla, dėstytojų erdvė, apvalaus stalo bei diskusijų kambariai bei mokslininkų darbo vietos. Iš įrengtų terasų atsiveria graži Kauno panorama. Taip pat įrengta ir dviejų aukštų požeminė automobilių aikštelė.

Centro atidarymo dieną nuo 11 valandos vyks aukščiausio lygio mokslo ir inovacijų forumas „Social Code‘16“, kuriame susiburs verslo ir kūrybinio sektoriaus atstovai, mokslininkai ir tyrėjai, aptarsiantys socialinių inovacijų padėtį Baltijos šalyse ir Europoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kodel ekseliancija be uniformos, be sutanos?

kodel ekseliancija be uniformos, be sutanos? portretas
kazkaip keistai atrodo kunigas vengia savo rubo.

Bus dar daugiau

Bus dar daugiau portretas
humanitarų, tik neaišku kur jiems reikės dėtis...

OOO Kaunietis

OOO Kaunietis portretas
Labai gerai Kaunas gražėja, ir tai yra gerai. Toks ir turi būti Lietuvos centras. Taip ir toliau
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių