Kaunas ruošia dovaną Vilniui: kvies vakarienės, dovanos ekskursijas

  • Teksto dydis:

696-ąjį Vilniaus gimtadienį netrukus švęsiantys sostinės žmonės trečius metus iš eilės sulauks dovanos iš Kauno. Gimtadienio proga kauniečiai vilniečius kvies pas save į svečius ir vaišins vakariene, o Kaunas pasirūpins nemokamomis kelionėmis, ekskursijomis po miestą, laisvu įėjimu į muziejus ir pažintimi su „Kaunas 2022“ veikla.

Kauniečiai sostinės gyventojus į svečius priims ir vakarienėmis vaišins sausio 26 d., šeštadienį. Visos šventinės vakarienės kauniečių namuose ir restoranuose vyks vienu metu – nuo 18 val.

„Šiltas ir jaukus bendravimas visada yra geriau už kokias nors materialias dovanas. Visus kauniečius kviečiu prisijungti prie gimtadieninės dovanos Vilniui ir jo žmonėms. Viskas dabar – kauniečių rankose“, – kalbėjo Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Kaip viskas vyks?

Apie planuojamą dovaną Vilniui paskelbusi Kauno savivaldybė kviečia kauniečius registruotis gimtadieniui skirtoje interneto svetainėje dovana.kaunas.lt.

Kauniečiai vilniečius gali kviesti į savo namus arba į bet kurį mieste esantį restoraną ar kavinę. Kauniečiai taip pat gali nuspręsti, ar jie nori pakviesti Vilniuje gyvenančius savo draugus bei bičiulius ar visiškai nepažįstamus sostinės žmones. Registracija kauniečiams veiks iki sausio 21 d. pabaigos.

Viskas dabar – kauniečių rankose.

Tuo tarpu vilniečiai prisijungti prie gimtadienio šventės galės dviem būdais: arba sulaukę savo draugų iš Kauno kvietimo, arba registruodamiesi į svečius pas nepažįstamus žmones kviečiančius kauniečius. Registracija vilniečiams bus atidaryta nuo kito antradienio, sausio 22 d., 9 val. ryto.

Prie kvietimo vilniečiams atvykti vakarienės jau yra prisijungę keli kauniečiai, sausio 26 d. surengsiantys penkias vakarienes. Iš jų keturios skirtos nepažįstamiems vilniečiams.

Galimybė labiau pažinti Kauną

Vilniečių, kurie nuo sausio 22 d. turės galimybę užsiregistruoti į vakarienę Kaune, laukia dar viena maloni staigmena – galimybė dalyvauti nemokamose ekskursijose po Kauną.

Ekskursijų metu vilniečiai galės susipažinti su Kauno tarpukario modernizmo architektūra, pažinti Kauną kaip architektūros, diplomatijos ir Hanzos miestą. Sostinės žmonės taip pat turės galimybę ekskursijos autobusu metu aplankyti istorinius Kauno fortus, dalyvauti ekskursijoje „Kaunas dizaino miestas: Radijo kalnas“, pasakojančioje apie Kaune po Pirmojo pasaulinio karo prasidėjusį modernizmo ir art deco stilių klestėjimo laikmetį.

Nemokami muziejai ir pažintis su „Kaunas 2022“

„Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ komanda vilniečiams sausio 26 d. nuo 13.00 iki 16.30 val. surengs atvirų durų dieną. Visi norintys turės galimybę susipažinti su „Kaunas 2022“ biuru (Laisvės al. 36), programa bei pasivaišinti gera kava. Nuo 12.00 iki 13.00 val. čia vyks kūrybinio rašymo dirbtuvės „Mitinis Kauno žvėris“ su rašytoja Sandra Bernotaite.

Prie dovanos Vilniui šįmet jungiasi ir Kauno miesto muziejus. Svečiai iš Vilniaus sausio 26 d. visuose muziejaus filialuose (Kauno pilyje, Rotušėje, K. ir M. Petrauskų bei Tautinės muzikos skyriuose galės lankytis nemokamai).

Šventę papildys ir Kauno miesto muziejaus Rotušės skyriuje sausio 22-31 d. veiksianti Andriaus Pavelko nuotraukų paroda „Su gimtadieniu, Vilniau“. Duris nemokamai vilniečius atvers ir Velnių muziejus.

Pasirūpins kelionėmis

Į vakarienes užsiregistravusius vilniečius į Kauną nemokamai atveš, o po to į sostinę taip pat nemokamai parveš kompanija „Kautra“. Visų autobusais vyksiančių vilniečių lauks sutikimas Kaune esančioje moderniausioje Lietuvos autobusų stotyje.

Prie patogaus vilniečių judėjimo Kaune taip pat prisidės pavėžėjimo paslaugas teikianti „Taxify“. Informaciją apie nemokamas keliones gaus visi gimtadienio svetainėje užsiregistravę vilniečiai.

Praėjusiais metais prie gimtadieninės dovanos Vilniui prisijungė daugiau nei 500 kauniečių, kurie surengė per 330 vakarienių. Į jas buvo užsiregistravę 1033 vilniečiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lina

Lina portretas
Pirmiausia Skvernelį. Juk dabar - bendramičiai, kaip sakoma, milicijos - policijos užgrūdinti..... Partneriai....

Velniop kauna

Velniop kauna portretas
Jei pasiulys nemokama kelione ir nemokamus pietus, gal ir atvaziuosiu. Nes ko ten nemateme. Kaip kad senoves ismintis sako, kad sudas ne sviestas, o Kaunas ne miestas.

Lukaa

Lukaa portretas
Vis keikiu kad šaligatviai ledas, paeit neįmanoma. Tai dabar aišku, čia specialiai dar nuo lapkričio šaligatvių nenuvalė-dėl vilniečių.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių