Kaunas nestabdo: už 3 mln. eurų rekonstruos Vilniaus gatvę

Kauno savivaldybė ruošiasi už maždaug 3 mln. eurų rekonstruoti pagrindinę senamiesčio Vilniaus gatvę.

„Rekonstruodami Laisvės alėją negalėjome pamiršti ir Vilniaus gatvės, kurios būklė mūsų, kaip ir daugelio kauniečių tikrai netenkina. Kitąmet pradėsime kapitalinį Vilniaus gatvės remontą, kurio metu atnaujinsime susidėvėjusius gatvės elementus bei įrengsime keletą naujovių“, – BNS sakė Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Vilius Šiliauskas.

Planuojama, kad kitais metais prasidėsianti rekonstrukcija baigtųsi 2019 metų pabaigoje arba 2020 metų pradžioje.

Kitąmet pradėsime kapitalinį Vilniaus gatvės remontą, kurio metu atnaujinsime susidėvėjusius gatvės elementus bei įrengsime keletą naujovių.

Pasak V. Šiliausko, didžiausia naujovė – granitiniai šaligatviai bei akmenimis grįstos gatvės viduryje planuojama 1,2 metro granito juosta, kuri bus skirta dviratininkams.

Dalyje gatvės bus įrengta lietaus kanalizacija, kurios iki šiol tenai nebuvo. Taip pat bus restauruojami apšvietimo stulpai ir mažosios architektūros elementai.

„Didžiausi darbai lauks perklojant akmenis, kadangi dabar po kiekvienos žiemos jie išsikilnoja, o taip yra dėl to, jog akmenys sudėti ant seno asfalto. Įrengus naują, tvirtą pagrindą, šią problemą galėsime užmiršti ilgam“, – sako savivaldybės atstovas.

Kapitalinio gatvės remonto projekte nurodoma, jog Vilniaus gatvėje planuojama pasodinti 19 naujų medžių, įrengti naujų šviestuvų, kurie bus perkelti nuo grindinio ant šaligatvių, grindinyje vietomis turėtų atsirasti šviečiantys įspėjamieji taškai.

„Kauno diena“ jau rašė, kad ne kartą miesto gyventojai ir svečiai skundėsi prastos būklės senamiesčio grindiniu. Fiksuota atveju ir apie parkritusius žmones.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Radvilė

Radvilė portretas
Grindinį perklot reikėjo seniai, medžių ten visiškai netrūksta (ten kur jie yra jums kažkodėl reikia išpjauti, o kur nėra ir nereikia, - niežti sodinti...), bet nebandykit pjauti ir medžių prie Katedros. Dviračių takui ten visai ne vieta, ta gatvė savaitgaliais knibžda žmonių per visą plotį, - ar jie turės vaikščiot vorele? Apie ką įspės tie šviečiantys taškai grindinyje?

Kotryna

Kotryna portretas
Koks dar dviračių takas? Čia taip pat kaip komkę norėjo grąžinti ar automobilius paleisti Laisvės alėjoj? Neleiskim, protestuokim!

Rasa

Rasa portretas
Aš gyvenu Vilniaus gatvėje.Jau esu ne kartą kalbėjus su policija,kad šioje gatvėje turi būti uždraustas dviračių eismas.Nes mūsų žmonės dar nėra tokie kultūringi- važiuoja per greitai, nesaugiai.Tai juk pėsčiųjų gatvė,bėgioja vaikai ir šiaip visi atsipalaidavę.AŠ PATI važinėju dviračiu ir Vilniaus gatve dviratį varausi.
VISI KOMENTARAI 50

Galerijos

Daugiau straipsnių