Kovo 11-ąją kauniečiai atšventė su meile širdyse (pamatykite trispalvę virš Nemuno)

Ir Kaune šiandien atšvęsta Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo diena. Čia skambėjo ne tik oficialūs sveikinimai, bet ir žodžiai, atėję tiesiai iš širdies.

Ypač  didelio praeivių dėmesio sulaukė kleganti Kauno moksleivių bei visuomeninių organizacijų eisena nuo Kauno arkikatedros bazilikos į Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelį.

Prie jos prisijungė ir kartu į sodelį patraukė nemažai kauniečių ir miesto svečių. Į šventę, kaip ir kasmet, žmonės sugužėjo ir pavieniui, ir šeimomis.

Kol sodelyje laukta varpų muzikos koncerto ir iškilmingo minėjimo, kvarteto „Mozaika“ ir J. Naujalio gimnazijos choro nariai Kauno autobusų stotyje surengė žaibišką sąspietį, norėdami šventiškai visus pasveikinti ir šioje simbolinėje Kauno vietoje. Jie atliko J. Naujalio „Jaunimo giesmę“.

Iškilmingo minėjimo metu Karo muziejaus sodelyje driokstelėjo šūviai už laisvę, nepriklausomą valstybę ir gimtąjį Kauną.

„Patriotizmą reikia ugdyti nuo pat mažens“, – neabejojo kelių mėnesių atžalą vežimėlyje supdamas jaunas tėtis, kol jo žmona greta stoviniavo su vyresniąja atžala.

„Tu irgi myli Lietuvą? Atėjai, nes myli?“ – drąsiai pasitikslino berniukas, tebelaikydamas mamą už rankos.

Tu irgi myli Lietuvą? Atėjai, nes myli?

Geras oras ir noras ne tik kartu su artimaisiais pasidžiaugti laisve į miestą išginė daugybę žmonių. Juos atviliojo ir koncertas su „Antikvariniais Kašpirovskio dantimis“, Jurga Šeduikyte, Vidu Bareikiu, „Dagamba“. Sveikinimai su švente kauniečiams sklido ne tik iš tribūnų ir nuo scenos, bet ir iš padangių, kur nardė trispalves skraidinę parasparnininkai.

Virš Nemuno išskleista spalvotų dūmų trispalvė. Lietuvos vėliavos spalvų dūmais bei konfeti šaudė ir patrankos Vienybės aikštėje. Šie sveikinimai buvo matyti iš visų miesto centro vietų.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
ligonis nr. vienas,tai tu ir kgbistė lietuvą pavertė tikru skarmalynu,todėl žmonės ir bėga iš skarmalyno,tiksliau iš bananų respublikos rojaus

sanciai

sanciai portretas
Ligoniai,jau ir svesti nemokat-varykit i skarmalyna-ten,,rojus,,putka laukia su ,,baronka,,

Nespėjau švęsti

Nespėjau švęsti portretas
Gal kitais metais švęsiu jei Lietuvoj niekas nebranks nes šiandien apsipirkinėjau Suvalkuose.Labai daug sutaupiau ,didelės nuolaidos bet dar didesnės eilės lietuvių.
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių