Kauno masalas turistams – banalūs vaizdeliai su ilgakojėmis gražuolėmis (video)

Šiandien pristatytas Kauną reprezentuojantis filmukas „Kaunas dalinasi jausmais“ sulaukė itin dviprasmiškų vertinimų.

Šiandien pristatytas Kauną reprezentuojantis filmukas „Kaunas dalinasi jausmais“ sulaukė itin dviprasmiškų vertinimų.

Gražiai nufilmuotus istorinio miesto vaizdus vėliau pakeičia banali meilės istorija, nuolat stambiu planu rodomos lietuvaitės, pasivažinėjimas prabangiu juodu „Mercedes“ per pėsčiųjų zonas senamiestyje ir Nepriklausomybės aikštėje. Tada keli kadrai iš Lietuvos rinktinės rungtynių, pasivažinėjimo funikulieriumi, kelios sekundės „Žalgirio“ arenos ir vėl daug merginų Laisvės alėjoje.

Tai beveik viskas, ką šiandien išvydo žiūrovai, susirinkę pristatymą Kauno „Akropolyje“. Nors pasibaigus keturių minučių trukmės filmuko peržiūrai publika plojo, daugelis besišnabždėdami klausė, ar tikrai toks filmukas oficialiai reprezentuos Kauną.

Dar prieštaringesnės mintys kilo prakalbus idėjos sumanytojui Kauno kino studijos direktoriui Mantvydui Žalėnui.

„Mintis tokia ir buvo – viską perteikti per žmonių istoriją. Istorija banali, nes turiu draugą, kuris nuomoja užsieniečiams butus. Visi čia atvažiavę sako: „kokios gražios panos“. Būkim biedni, bet teisingi – užsieniečiai atvažiuoja į Kauną ne pilies, kurią norvegai pastatė, pažiūrėti, o gražių panų“, – rėžė M. Žalėnas.

Vėliau jis dar kartą patvirtino, kad filmuko mintis – užsieniečiams parodyti gražias kaunietes.

Paklaustas, kodėl klipo herojai važinėja po Vilniaus gatvę ir aplink Įgulos bažnyčią automobiliu, nors tai yra draudžiama, direktorius sakė, kad iš pradžių mintis buvo kitokia.

„Iš pradžių galvojome apie dviračius, bet dėl techninių dalykų, kad būtų gražiai nufilmuoti kadrai, pasirinkta mašina. Man asmeniškai tai irgi kliūna“, – pripažino M.Žalėnas.

Jis patvirtino, kad filmas yra ne Kauno kino studijos kūrinys, tačiau neatsakė, koks yra bendras filmo biudžetas. Pasak M. Žalėno, iš miesto savivaldybės gauti 6 tūkst. litų buvo panaudoti techniniams dalykams, kuro pirkimui, pokalbiams telefonu, o aktoriai dirbo vedami entuziazmo. Visos kitos lėšos – iš rėmėjų. 

„Filmavome miestą ir dieną, ir naktį, saulei tekant ir leidžiantis, net iš sraigtasparnio. Medžiagos prifilmuota labai daug, gaila, kad visko į šį klipą negalėjome sutalpinti. Bet manau, kad šią medžiagą perduosime Kauno miesto savivaldybei, kuri panaudos ją ateityje įvairių miestą reprezentuojančių renginių metu", – kalbėjo klipo režisierius Nerijus Brokas.

Pagrindinį vaidmenį vaizdo klipe vaidinusi Paulina Liubertaitė nuo vaikystės svajojo apie aktorystę. „Sužinojusi apie šią atranką iš karto nusprendžiau išbandyti savo jėgas. Filmavimų metu supratau, kad aktoriaus duona nėra tokia lengva, kaip kartais gali atrodyti iš šalies. Pavyzdžiui, įkritimo į fontaną sceną filmavome spalio mėnesį. Jau lauke buvo šalta, o teko vaidinti, kad vasara", – prisiminė P. Liubertaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kodel kabrioletas

Kodel kabrioletas portretas
Kodel ne golfas? Arba - minivenas? Jap, i tokias masinas tokios paneles nelipa, nelygis :D

Irma Vanafridaite

 Irma Vanafridaite portretas
kaltres nmauys

katres

katres portretas
jaus namiiu kloa teas
VISI KOMENTARAI 48

Galerijos

Daugiau straipsnių