Vaiduoklišką „Respubliką“ pakeis „Magnum“ verslo centras

  • Teksto dydis:

Kone opiausio Kauną kamuojančio sopulio – apleisto „Respublikos“ viešbučio – miesto centre neliks jau netrukus. Vienas didžiausių ir bene moderniausių biurų pastatų šalyje vietoj senojo monstro iškils 2018 m. Tai šiandien į „Respublikos“ viešbutyje surengtą pristatymą susirinkusiems žurnalistams patvirtino projektą įgyvendinančios „Vičiūnų grupės“ vadovas Šarūnas Matijošaitis.

Žadą naudą visiems

„Nusprendėme įsigyti pastatą, nes jis yra patogioje vietoje bei jautėme pareigą padėti miestui atsikratyti vaiduoklio. Kaip ir daugelis mūsų nekilnojamojo turto vystymo projektų, „Magnum“ statybos naudos atneš ne tik verslui, bet ir plačiajai visuomenei. Žiūrint pro verslo prizmę, tai perspektyvi investicija į itin modernų biurų pastatą prestižinėje Kauno vietoje. Tuo metu kauniečiai ir miesto svečiai pagaliau mėgausis šiuolaikiška erdve ir išbaigtu šios centro dalies architektūriniu paveikslu“, – šiandien projekto pristatyme sakė Š. Matijošaitis.

Kad „Respublikos“ vaiduoklis buvo tikra miesto gėda, pritarė ir žinomi žmonės. Architektas Algirdas Kaušpėdas tikino, kad Kaunui tai yra istorinė diena ir prasidės miesto atsigavimas.

„Bus visai kitas Kauno statusas, nes atsiranda aukščiausios klasės biurų pastatai. Su viltimi reikia žiūrėti į tai, kad čia mokosi jaunimas, tad jie galės likti dirbti Kaune. Pagaliau Kaunas pradėjo savo didjį virsmą, tampa svarbiu Europos miestu ir išsilaisvina iš vaiduoklio šešėlio“, – kalbėjo ne kartą protesto akcijas prieš „Respublikos“ viešbutį rengęs A. Kaušpėdas.

„Nors iš esmės tai yra tik vienas iš daugelio mieste stovinčių pastatų, jo nugriovimas Kaunui yra didžiulės reikšmės įvykis. Apleistas „Respublikos“ viešbutis yra simbolis to praeito ir po truputį į užmarštį besitraukiančio Kauno etapo, pasižymėjusio duobėtomis gatvėmis, apleistais pastatais ir pilkumu. Šito viešbučio nugriovimas ir naujo modernaus biurų pastato statybų pradžia simbolizuoja persilaužimą ir vis garsiau skambančią Kauno sėkmės istoriją. Istoriją, kurią su kauniečiais kuriame visi kartu“, – teigė Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis.

Griaus kelis mėnesius

Leidimą griauti apleistą viešbutį bendrovė jau turi, tad 42 metrų aukščio monstras nuo Kauno centro panoramos bus nušluotas jau artimiausiais mėnesiais. „Vičiūnų grupės“ atstovai žada, jog dėl pasirinktos technologijos, modernios įrangos ir pastato vietos pati griovimo procedūra atrodys pakankamai įspūdingai.

Iš pradžių Š. Matijošaitis juokavo, jog viešbutis bus aptvertas, aplink kelių šimtų metrų spinduliu bus evakuoti žmonės, pirmame aukšte bus sudėti sprogmenys ir „Respublika“ bus susprogdinta, tačiau po to pristatė tikrąjį pastato ardymo planą. Viską rodydamas ant „Respubliką“ vaizduojančio torto, „Vičiūnų grupės“ vadovas sakė, kad iš pradžių bus įrengtas liftas, kuriuo bus užkelti trys ekskavatoriai, jie visi darbuosis skirtingose pusėse.

„Ekskavatoriai ardys pastatą nuo viršutinių aukštų ir važinės vidiniais tuneliais. Statybinės atliekos bus metamos į šachtas, iš kurių viskas bus išvežama sunkvežimiais. Taip bus leidžiamasi aukštu žemyn, kol pastato visiškai neliks“, – aiškino Kauno mero sūnus.

Planuojama, kad „Respublikos“ griovimo darbai truks apie tris mėnesius. Kitą savaitę vyks paruošiamieji darbai ir artimiausiu metu prasidės realūs nebaigto monolito ardymo darbai.

Nuomininkus vilioja ne tik vieta

Vietoj miesto centrą darkančio ir pavojų keliančio statinio 2018-ųjų pabaigoje Kauno širdyje iškils išskirtinės architektūros beveik 20 000 kv. m ploto A+ klasės pastatas, kuriame įsikurs pagrindinis „Vičiūnų grupės“ biuras. Nuomos galimybėmis aktyviai domisi ir kitos didelės tarptautinės kompanijos. Norą įsikurti pirmame aukšte siūlomose didesnėse nei 2200 kv. m komercinėse patalpose jau reiškia bankai, įvairios agentūros ir kitos verslo įstaigos.

„Magnum“ bus ideali vieta ne tik aukščiausius reikalavimus biurams keliančioms tarptautinėms kompanijoms, bet ir jose dažniausiai dirbantiems jauniesiems profesionalams bei darbuotojams su vaikais. Savo atžalas jie galės patikėti čia pat įsikursiančiam pirmajam tokiam vaikų dienos centrui Kaune, – pasakojo Š. Matijošaitis. – Net ir būdami miesto centre mažieji leis laiką gamtos apsuptyje – specialiai jiems pritaikytoje lauko terasos dalyje atsivers Nemuno salos ir upės vaizdai. Po darbo atžalas pasiėmę tėveliai per keletą minučių pėstute nukeliaus į kiną, teatrą, sporto varžybas ar prekybos centrą“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

NUOMONE NEXT

NUOMONE NEXT portretas
PASIULYMAS.. PASKELBTI APKLAUSA DEL SIO PASTATO .T.Y KAM PATINKA SIO PASTATO SPALVA IR VISAS ARCHITEKTURINIS SPRENDIMAS ,KAM NEPATINKA TIK TAI SPALVA ..IR PANASIAI... 3 AR 4 KLAUSIMAI....IR BUTU AISKU KIEK ZMONIU PASISAKO UZ IR KIEK PRIES... O NE VIENO ALE SPECIALISTO NUOMONE,PALAIMINIMAS LEMIA GALUTINI SPRENDIMA...AR TIK APKALTAI GAUTI ,REIKIA APKLAUSU... GAL ISIKLAUSYS I KAUNIECIU NUOMONE...JUK MES TIKRAI NIEKO NENORIME BLOGO LINKETI MUSU MIESTUI... SEKMES..

Taigi

Taigi portretas
ne Magnum ,o KRABUM

tik neverta girtis....

tik neverta girtis.... portretas
tie statytinio, sėdinčio ant dviejų kėdžių, išsišokimai- tik pirmosios snaigės. Jau visas miestas kalba, kad poliklinikų laukia didelis chaosas, o aferos sumanytojų- gėdingas krachas.
VISI KOMENTARAI 91

Galerijos

Daugiau straipsnių