Kalniečių parkas laukia permainų

Kauniečių pamėgta poilsio vieta dar šiemet turėtų pasikeisti neatpažįstamai. Kas pasikeis po Kalniečių parko rekonstrukcijos?

Miestiečių norai

Dažnas kaunietis dienas pamėgo leisti žaliosiose miesto zonose. Parkuose susitinka ne tik vyresnio amžiaus žmonės, bet ir tėvai su mažais vaikais. Čia pasimėgauja grynesniu oru ir pavasarėjančia saulute. Vis dėlto miestiečiai dairosi, kad parkams trūksta priežiūros ir jie jau senokai tvarkyti.

Šiais metais viena aktyviai lankoma poilsio zona – Kalniečių parkas sulauks permainų, po kurių tikimasi pritraukti dar daugiau aktyvaus ir pasyvaus poilsio mėgėjų. Kol kas šiame parke kauniečiams labiausiai kliūva prastos būklės pėsčiųjų takai ir parke vėjo plaikstomos šiukšlės.

"Man norisi, kad būtų iškirsti menkaverčiai krūmokšniai. Dar norėtųsi, kad šiukšlių mažiau būtų, o visa kita – lai būna kaip yra. Juk čia parkas, ne miestas, nes aš labiau gamtos mylėtojas, tad man patinka tai, kas natūralu. O jei sodins medžius, tegul tai daro ne eilėmis ar kvadratais, o bet kaip. Taip bus žymiai gražiau – tarsi miške", – savo nuomonę išsakė ant suoliuko sėdėjęs Artūras.

"Takelius pavalo, bet reikia ir naujos dangos, nes kai palyja – praeiti neįmanoma. Labai norėtųsi, kad būtų mažiau šiukšlių ir išvalytų tvenkinį, nes jis labai nešvarus, priaugę žolių", – pastebėjo Kalniečių parke ant treniruoklių sportuojanti Onutė.

Kiti parko lankytojai taip pat pirmiausia dėmesį atkreipė į išdilusius takelius ir apšvietimą. Žmonėms norisi, kad vakarais būtų šviesiau, o dieną galėtų pailsėti ant suoliukų, kurių šiuo metu, kauniečių nuomone, yra per mažai. Dar miestiečiams užkliuvo tai, kad nėra pakankamai šiukšlių dėžių, skirtų augintinių ekskrementams išmesti.

Poilsio zonų trūksta

Dažnai saulėtas dienas Kalniečių parke leidžia mamos su mažais vaikais. Čia susitinka su bendraminčiais, pasidalija dienos įspūdžiais ar aptaria vaikų auginimo problemas. Dabar šioje miesto vietoje yra viena sporto treniruoklių aikštelė ir viena vaikų žaidimo erdvė. Mažamečius vaikus į parką atvedantys tėvai pastebi, kad parke vaikams pramogų tikrai trūksta.

Viena žaidimo aikštele dažnai nepasidalija visi norintys vaikai ir tėvai ne visada telpa įsikurti ant šalia aikštelės stovinčių kelių suoliukų.

"Kiekvieną savaitgalį čia ateinu. Kartais užsukame ir darbo dienomis. Norėtųsi, kad būtų įrengta daugiau vaikų žaidimo aikštelių, o ne tik ta viena, kuri dabar yra. Manau, kad tokios aikštelės galėtų atsirasti ir kitose parko vietose", – įsitikinusi Živilė.

Su dviračiais važinėjantys miestiečiai pasakojo, kad mielai parke sustotų ir pailsėtų, tačiau čia nėra dviračių stovų. Kiti parko lankytojai pastebėjo, kad laisvame plote, kuris yra ties S.Žukausko gatve, galėtų atsirasti futbolo aikštelė.

Darbų pradžia – birželį

Savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė "Kauno dienai" pasakojo, kad šiuo metu rengiamas Kalniečių parko rekonstrukcijos viešųjų pirkimų konkursas. Tikimasi, kad pirmieji darbai prasidės jau po kelių mėnesių.

"Darbus planuojame pradėti birželį. Pagrindinius tikimės baigti dar šiais metais. Kadangi keisis ir želdinių išdėstymas, šie darbai, greičiausiai, persikels į kitus metus. Kol kas dar nežinome, kiek tai kainuos, nes neturime konkurso nugalėtojo, tačiau sieksime sutaupyti", – kalbėjo R.Savickienė.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

laima

laima portretas
O kodėl parkuose kur yra vaikų žaidimų aikštelės nėra smėlio dėžių? Taip pat Kalniečių parke reikia supilti kalnelius kaip ir Draugystės parke. Ir kam tas fontanas viduryje mtvenkinio, jei po juo negalės vaikai atsigaivinti?

gyventoja

gyventoja portretas
Labai laukiu permainų. Ilgiuosi tų senų skulptūrų

mama

mama portretas
Labai saunu ,kad bus kazkas daroma ,bet jei bus tokia rekonstrukcija kaip čečenijos aikšteje tai vargo vakariene ......baisu kas ten darosi , po pasivaikciojimo su vaiku , vaika reikia tiesiai i vonia kisti :) smaguma :( ir parke nekokia danga vaiku aiksteles . Ispyla skaldos ir vadinasi rekonstrukcija uz milijonus
VISI KOMENTARAI 32

Galerijos

Daugiau straipsnių