Kaip užtikrinti teisingą pastatų priežiūrą?

  • Teksto dydis:

Kaunas vis aktyviau tvarkosi ir vis labiau gražėja. Prie to prisideda ne tik pastatų savininkai, bet ir pastatų administratoriai. Tinkama, laiku atliekama ir profesionali statinių priežiūra besikeičiančiam miestui yra itin svarbi.

Didėja statinių vertė

Pastatų savininkų suinteresuoti statinių vertės, pelningumo ir kapitalo grąžos didinimu. Pastatų naudotojų, gyventojų siekis – saugumas, patogumas, estetinis vaizdas.

Visa tai gali būti pasiekta su tinkamo pastatų administratoriaus pagalba.

UAB Kauno butų ūkis – vienintelė daugiabučius administruojanti bendrovė Kaune, kurios visas akcijas valdo Kauno miesto savivaldybė. Tad ir bendrovės misija nukreipta ne į pelno siekimą bet kokiomis priemonėmis, o stengiamasi operatyviai, kuo palankesnėmis sąlygomis ir kuo patrauklesnėmis kainomis teikti kokybiškas ir profesionalias paslaugas, gerinti gyventojų gyvenimo kokybę, atsižvelgiant į jų interesus.

Bendrovė Kauno butų ūkis kokybiškai teikia būsto priežiūros paslaugas, kryptingai plečia savo veiklą, tam taikydama geriausią vietinę praktiką ir panaudodama naujausius užsienio šalių sprendimus, kurdama ir įgyvendindama patogiausius gyventojams būsto priežiūros sprendimus.

UAB Kauno butų ūkio bendrojo naudojimo objektų priežiūros administravimo veiklos kokybę garantuoja veiklos civilinės atsakomybės draudimas yra 0,5 mln. eurų.

Išsiskiria mažais tarifais

Maža to, UAB Kauno butų ūkis jau seniai išsiskiria ir mažesniais nei kitų administratorių administravimo tarifais bei darbų atlikimo kainomis.

UAB Kauno butų ūkis daugiabučių gyvenamųjų namų butų ir kitų patalpų savininkų bendrąją dalinę nuosavybę administruoja visose Kauno miesto seniūnijose. Iš viso – 401 daugiabutį.

Mažiausi administravimo mokesčiai pagal seniūnijas Kaune yra Panemunėje, Vilijampolėje ir Petrašiūnuose – būtent tuose rajonuose, kur daugiausia paslaugų teikia UAB Kauno butų ūkis.

Šios bendrovės taikomi administravimo įkainiai, lyginant su taikomais pagrindinių konkurentų, skiriasi du kartus, t.y. tą pačią paslaugą UAB Kauno butų ūkis sugeba teikti du kartus pigiau –  tai suteikia konkurencinį pranašumą.

Beje, už daugybę darbų UAB Kauno butų ūkio klientams nereikia papildomai mokėti. Jie atliekami iš kas mėnesį renkamo techninės priežiūros mokesčio, kaip yra numatyta daugiabučių namų techninės priežiūros pagrindinių darbų sąraše.

Pavyzdžiui, per metus be papildomo mokesčio pagal techninės priežiūros rekomendacijas profilaktiškai gali būti išvalomas ketvirtadalio pastato nuotakyno vamzdynas, pakeičiama iki 7 proc. langų stiklų, jei jie sudūžta ar įskyla, iki 5 proc. apšvietimo laidų ir pan.

Platus paslaugų spektras

Bendrovė Kauno butų ūkis iki šiol yra išsaugojęs techninę bazę ir kvalifikuotą personalą, tad daugelį remonto ir kitų darbų bendrovė, prižiūrėdama daugiabučius, atlieka pati.

Techninė bazė nuolat atnaujinama, atnaujintas ir automobilių parkas, taip pat vis pasipildo kvalifikuotų specialistų kolektyvas.

Bendrovės darbuotojai patys atlieka visų inžinerinių tinklų remonto ir avarijų likvidavimo darbus, tad nutikus įvairioms avarinėms situacijoms gyventojams nereikia blaškytis.

Bendrovė turi administracinį ir gamybinius pastatus, mechanines dirbtuves, garažus, stalių dirbtuves. Taip pat bendrovėje yra krovininio ir specialaus transporto ūkis bei įvairių gamybos mašinų ir įrenginių, tai suteikia galimybę pasiūlyti klientams dar daugiau paslaugų rūšių.

Vykdydama savo pagrindines funkcijas, bendrovė administruoja daugiabučius namus, kuriuose neįsteigta daugiabučio namo savininkų bendrija arba nesudaryta jungtinės veiklos sutartis ir teikia šias paslaugas: atlieka bendrojo naudojimo objektų periodines apžiūras, vykdo nuolatinius stebėjimus, organizuoja ir vykdo nuolatinę techninę priežiūrą – užtikrina pagrindinių namo konstrukcijų (sienų, stogo, pamatų, laiptų, balkonų) mechaninį patvarumą bei saugų bendrojo naudojimo inžinerinės įrangos (elektros, šildymo, karšto ir šalto vandens, nuotekų) naudojimą, skaičiuoja butų ir kitų patalpų savininkams mokesčius už bendrovės suteiktas paslaugas ir atliktus darbus.

Bendrovė ištisą parą atlieka pastato vidaus inžinerinių tinklų (elektros, šalto ir karšto vandens, nuotekų, šildymo) avarijų lokalizavimo ir likvidavimo darbus.

Patirtis ir žinios

Operatyviam ir kokybiškam rezultatui didelę reikšmę turi geras UAB Kauno butų ūkis specialistų daugiabučių namų bendrojo naudojimo objektų priežiūros administravimo, elektros įrenginių ir šilumos įrenginių eksploatavimo, statinio statybos (remonto) darbų išmanymas, įgytas rengiant projektus ir vykdant darbus Kauno mieste.

Svarbu gerai išmanyti daugiabučių namų ir kitų patalpų savininkų bendrosios nuosavybės reikalavimus ir kitus norminius teisės aktus.

Šias žinias ir didelę patirtį UAB Kauno butų ūkio specialistai sukaupė daugybę metų teikdami paslaugas ir konsultacijas administravimo, techninės priežiūros, remonto bei avarijų namo inžineriniuose tinkluose likvidavimo daugiabučių namų bendrijoms, namams, kuriuose įregistruota jungtinė veikla, komercinės paskirties pastatams ir visiems kitiems pastatams, kuriems reikia techninės priežiūros, avarijų likvidavimo, patalpų administravimo paslaugų.

Renovuoja, pritaiko neįgaliesiems

Bendrovė, be visų kitų teikiamų paslaugų, renovuoja (modernizuoja) daugiabučius namus, remontuoja gyvenamosios ir negyvenamosios paskirties objektus bei administruoja Kauno miesto savivaldybei priklausančių gyvenamųjų patalpų (socialinio būsto) nuomą, pradėjo vykdyti būsto pritaikymo neįgaliesiems darbus.

Per 2016 m. visiškai suremontuota ir paruošta nuomai 89 (per 2015 m. 13 butų) butai. Pernai neįgaliesiems pritaikyti 25 butai.

2016 m. baigta renovuoti 14 daugiabučių namų, dar 11 daugiabučių bus baigta renovuoti šiemet.

Bendrovė, vykdydama paslaugų plėtrą, siekia efektyvesnio savo turimo turto naudojimo, darbuotojų mokymo ir perkvalifikavimo.

Orientuodamasi į darbo rinkos poreikius nuolat gerina teikiamų paslaugų kokybę, organizuoja darbuotojų darbo sąlygų ir vidaus kultūros gerinimą.

Tad rinkdamiesi Kauno butų ūkį gausite kvalifikuotas, efektyvias paslaugas ir operatyvią pagalbą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vilijampolietis

Vilijampolietis portretas
Geriiausia prieziura-nieko nedaryti.

Namo gyventoja.

Namo gyventoja. portretas
Kaunas tvarkosi puiku. Bet pažiūrėjus į Varnių gatvės daugiabutį Nr.40, susidaro įspūdis, kad 40 metų jo niekas nepamato. Laiptinės prieigos aplūžę, apžėlę senais išgriuvusiais medžiais, šalia CAMELIA vaistinė, kuri nesitvarko savo aplinkos. Prie laiptinės nuolat veisiasi bomžai su alum, bobutės su sendaikčiais. Gyventojų vaikai neturi kiemo. O priešais daugiabutį parduotuvė IKI, KURIOJE APSIPIRKINĖJA NE TIK VIETINIAI , BET IR MIESTO SVEČIAI. Ar ne gėda?

GERDA

GERDA portretas
Jau mėnuo laiko pagal gyventojų prašymą nesugeba atvykti ir sutvarkyti kiemo apšvietimo. O namas priskirtas "Saugiai kaiminystei".
VISI KOMENTARAI 33

Galerijos

Daugiau straipsnių