Kaip reikės važiuoti greitąja žiedine sankryža?

Baltų prospekto ir Žiemgalių gatvės sankirtoje Šilainiuose sparčiai įrengiama pirmoji greitoji žiedinė sankryžą mieste. "Kauno diena" domėjosi, kaip naująja sankryža teks važiuoti vairuotojams.

Nuo įprastos žiedinės sankryžos greitoji skiriasi tuo, kad eismo srautai yra atskiriami įvažiuojant į žiedinę sankryžą, o ja važiuojantiems ir iš jos išvažiuojantiems vairuotojams nebereikia persirikiuoti.

Kauno miesto savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras teigia, kad naujo tipo sankryža turės gerokai didesnį pralaidumą. Sprendimas įrengti greitąją žiedinę sankryžą buvo priimtas atlikus tyrimą, kad Baltų prospekte kai kurie automobiliai važiuoja ir 100 km/val. greičiu. Policijos statistikos duomenimis, 2012–2015 m. Baltų prospekto ir Žiemgalių gatvės sankryžoje per eismo įvykius sužaloti keturi žmonės. Dažniausiai avarijos įvyksta, kai vairuotojai išsuka iš IX forto ar iš Žiemgalių gatvės į Baltų prospektą. Įrengta greitoji žiedinė sankryža šią problemą turėtų išspręsti, o vairuotojams teks išmokti kitaip įveikti žiedą.

Labiausiai ji keisis atvažiuojantiesiems Baltų prospektu nuo Kauno klinikinės ligoninės. Iš Baltų prospeklto į Žiemgalių gatvę bus nutiestas naujas jungiamasis kelias, taigi vairuotojams, judantiems šia kryptimi, į žiedinę sankryžą įvažiuoti net nereikės. Norint toliau tęsti kelionę Baltų prospektu, prieš žiedinę sankryžą teks pasirinkti arba pirmąją, arba antrąją įvažiavimo į žiedą juostą. Pasirinkusieji pirmąją juostą, savo sprendimo toliau judėti Baltų prospektu keisti negalės, o įvažiavusieji į antrąją, žiedu galės judėti iki IX forto gatvės arba, apvažiavę žiedą, vėl įvažiuoti į pirmąją Baltų prospekto eismo juostą.

Atvažiavusiesiems Žiemgalių gatve reikės būtinai rinktis pirmąją eismo juostą, jeigu norės toliau važiuoti Baltų prospektu. Antroji eismo juosta bus skirta norintiesiems iš žiedo išvažiuoti IX forto, Baltų prospekto, Kauno klinikinės ligoninės link arba grįžti į Žiemgalių gatvę.

Atvažiavusieji Baltų prospektu, nuo Žemaičių plento turės daugiau galimybių ir įveikę naująją sankryžą kelionę tęsti Baltų prospektu, nes įvažiuoti į žiedą jie galės dviem juostomis – pirmoji bus skirta ne tik norintiesiems sukti į dešinę, IX forto gatvę, tačiau ir tiems, kurie norės važiuoti tolyn Baltų prospektu. Tiesa, reikia atkreipti dėmesį, kad įvažiuoti į Baltų prospektą teks pirmąją eismo juosta. Pasirinkusieji antrąją juostą judės toliau Baltų prospektu, o įveikę du trečdalius žiedo galės išsukti į Žiemgalių gatvę arba grįžti į Baltų prospektą.

IX forto gatve atvykę vairuotojai į žiedą turės važiuoti juostose laikydamiesi tokios pačios eismo tvarkos kaip ir važiuojantieji Žiemgalių gatve. Iš IX forto gatvės, norint važiuoti Baltų prospektu Kauno klinikinės ligoninės link, teks rinktis pirmąją eismo juostą, o antroji bus skirta tiems, kurie kelionę tęs Žiemgalių gatve arba Baltų prospektu, ar grįš į IX forto gatvę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Išbandyta

Išbandyta portretas
Birštone yra toks žiedas, labai patogus

Dėjau ant peties

Dėjau ant peties portretas
Tik nešiktelkit iš laimės, kad nusibarstėt kokį limoną ant keturių. Kaip važiavau- taip važiuosiu, jau 30 metų, ir pabučiuokit man į su.

apie straipsnį

apie straipsnį portretas
ar kaunodienos žurnalistai nemoka naudotis photoshopu ar pateikti vizualų vaizdą....
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių