Tiltai, jungiantys skirtingus žmones

Trečiadienį Kauno rotušėje atidaryta paroda „Popiežiaus Pranciškaus viešnagė Izraelyje“. Popiežius Artimuosiuose Rytuose lankėsi prieš dvejus metus, paroda jau metus keliauja po Lietuvą, bet jos aktualumas ne ką mažesnis nei pirmąją dieną.

„Paroda kalba apie tiltų tiesimą, ką popiežius įvardijo jungdamas skirtingų religijų, skirtingų kultūrų žmones. Popiežius mus kviečia statyti tuos tiltus, susitikti, kalbėtis, įvertinti vienas kitą. Kas jungia, tas veda į tai, kas gera“, – sakė Kauno arkivyskupas Lionginas Virbalas.

Kauno žydų bendruomenės pirmininkas Gercas Žakas taip pat kalbėjo apie tiltus ir džiaugėsi naujuoju Izraelio ambasadoriumi Lietuvoje.

„Buvom pratę, kad kažkur yra vienas Izraelio ambasadorius visoms trims Baltijos šalims, tai, kad jis atvyksta į Vilnių, sužinodavome prieš dieną, todėl džiaugiamės šiuo žmogumi, kuris stengiasi sukurti tų tiltų – ir ekonominių, ir kultūrinių. Stengiasi, kad naudos turėtų abi šalys. Dėkingas esu ir miesto merui. Nuėjome pas jį, sakėme, kad norime padaryti parodą, o jis be kalbų sutiko ją padaryti rotušėje“, – sakė jis.

Ambasadorius Amiras Maimonas pažvelgė į pirmąją nuotrauką, kurioje popiežius apsikabinės tuometį Izraelio prezidentą Šimoną Perezą.

„Čia aš nematau titulų, čia matau du žmones, pagarbą ir meilę. Visa paroda yra apie žmones, tuos, kurie daro pokyčius“, – kalbėjo jis.

Parodoje pristatoma per 20 nuotraukų, geriausiai atskleidžiančių istorinio įvykio atmosferą ir svarbiausius popiežiaus kelionės susitikimus.

2014 m. gegužę įvyko pirmasis popiežiaus Pranciškaus ir ketvirtasis popiežiaus apsilankymas Šventojoje Žemėje, jis sutapo su 50-osiomis istorinėmis popiežiaus Pauliaus VI apsilankymo Izraelyje metinėmis. Atvykusį Popiežių Ben Guriono oro uoste iškilmingai pasitiko tuometinis Izraelio prezidentas Šimonas Peresas. 

Izraelio ambasados Lietuvoje iniciatyva po šalį keliaujanti paroda pristatoma tiek didesniuose, tiek ir mažuose Lietuvos miesteliuose. Nuo praėjusių metų rugpjūčio mėnesio, kuomet paroda buvo pristatyta Vilniaus Katedros aikštėje, paroda jau buvo eksponuota Šiauliuose, Žagarėje, Panevėžyje, Biržuose, Kupiškyje ir Elektrėnuose. Kaune paroda veiks iki gegužės vidurio.


Šiame straipsnyje: IzraelisPopiežiusrotušė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių