Istorinis sandoris: „Merkurijus“ pagaliau turi naują savininką

Sovietmečiu statyto prekybos centro „Merkurijaus“ likučiai ir sklypas ilgai buvo vadinamas Kauno piktžaizde. Pagaliau šis objektas, bankrutavus jį valdžiusiai bendrovei, turi naujus savininkus, kurie, kaip tikimasi, įpūs gyvybės į šią užmirštą vietą. 

Ilgą laiką šį buvusį gigantą juosė aukšta tvora, kad statybviete virtusio sklypo vaizdas nebadytų akių praeiviams.

Žiniasklaidoje rašoma, kad pirkinį įsigijo su prekybos tinklu „Kesko Senukai“ susijusi bendrovė. 

Bendrovės „Homburg Merkurijus“ bankroto procedūrą vykdančios įmonės „Mokumo valdymo sprendimai“ atstovas Kęstutis Sadauskas portalui kaunodiena.lt patvirtino, nekilnojamasis turtas pagaliau parduotas. 

„Šiuo metu vyksta sandorio užbaigimo procedūros“, – teigė K. Sadauskas. Anot jo, tai gali užtrukti apie porą savaičių. 

K. Sadauskas neatskleidė, kas įsigijo objektą. Jis motyvavo, kad to pageidauja pats pirkėjas.

„Jis prašė palaukti, kol bus baigtas sandoris, ir kol jis bus „Registrų centre“, – kalbėjo K.Sadauskas.

Pasiteiravus apie sandorio sumą, pašnekovas teigė, kad šiek tiek buvo pakelta minimali prašoma suma.

Buvęs savininkas, įsigijęs „Merkurijų“, jo pastatus pradėjo griauti. Buvo skelbta, kad čia atsiras biurų ir prekybos centras su viešbučiu.

Prieš dvejus metus paskelbta, kad čia planuojama įrengti daugiaaukštę automobilių stovėjimo aikštelę, kurioje galėtų tilpti 245 automobiliai. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Juokas ima

Juokas ima portretas
Juokas ima skaitant Matijošaičio klapčiukų liaupses. Negi manote, kad niekas nesupras dėl ko taip giriate šį "kelininką"? Žmonės mato viską, nežiūrint jau metamų pinigų teigiamai nuomonei apie jį formuoti. Nes žmonių skurdinimas straipsniais neuždengiamas.

Vida

Vida portretas
Jei Merkurijus būtų pastatytas tarpukariu, tai jis nebūtų nugriautas, nes tų laikų išlikusias griuvenas ir tai neleidžia griauti

Antanas

Antanas portretas
Smagu matyti,kad po korumpuotų Koncervatorių atėjo tikra valdžia į Kauną! Koncervatorių amaras buvo nustekenes Kauną iki neisivaizduojamo lygio. Šaunuoliai nauja Kauno valdžia! Smagu matyti taip smarkiai atsigaunanti ir auganti Kauną!!
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių