Įspūdingas Kalėdų eglės įžiebimas pritraukė tūkstančius kauniečių

Kauno Rotušės aikštėje įžiebta pagrindinė miesto eglė. Įžiebimo šventės nuotaiką kūrė energingi atlikėjai ir unikalus šviesų šou.

Neregėti pasirodymai

Šventinį šeštadienio vakarą pirmą kartą Lietuvoje koncertavo šokių kolektyvas iš Ukrainos „Light Balance“, žiūrovams visame pasaulyje užgniaužiantis kvapą. „Light Balance“ – tai aukštųjų technologijų grupė, kurioje naudojami neoniniai ir LED šou elementai su akrobatika ir šokio choreografija.

Atsigrožėti neleido ir itin laukiamas Didžioji Britanijos grupės „Spark“ pasirodymas. Ši aukštųjų technologijų gatvės teatro trupė savo pasirodymuose naudoja unikalius mušamuosius instrumentus, įspūdingą choreografiją su ypatingais apšvietimo elementais. Trupė jau eilę metų taip pat džiugina žiūrovus įvairiuose festivaliuose bei pasirodymuose visame pasaulyje.

Be šių grupių į renginį susirinkusius kauniečius ir miesto svečius šildė „Gin Gas“ (Lietuva), „Viduramžių pasiuntinių“ šou, Ieva Zasimauskaitė, Egidijus Bavikinas ir jų bei kitų atlikėjų pasirodymai.

„Žmonės išsiilgę renginių, atėjau čia su visa šeima. Graži programa. Eglutė iš toli ir visai nieko, bus matyti, kaip dienos šviesoje atrodys“, – kalbėjo Rotušės aikštėje sutiktas Algimantas.

Įžiebimo akcentai

Šventinę eglutę įžiebti bandė elektriku apsirengęs Kalėdų senelis. Jam talkino didelis bensmegenis, tačiau net kelis kartus įvyko trumpas elektros jungimas ir eglutės niekaip nepavyko įžiebti. Vis pasirodydavo kibirkštys, o po jų – ženklas „Kaunas tvarkosi. Atsiprašome už laikinus nepatogumus“.

Seneliui teko belstis į kauniečių širdis ir ieškoti kalėdinės šilumos, energijos. Ragaudamas kavą, kurios tirščiai yra pagrindinis šių metų Kauno Kalėdų eglės variklis, senelis vis bandė įžiebti elgę. Galiausiai į pagalbą atėjo Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis, kuris paspaudė eglutės įžiebimo mygtuką.

Kai šviesa užliejo visą Rotušės aikštę, nugriaudėjo fejerverkai ir kauniečių plojimai, o ledo kubuose pasirodė "Kaunas švenčia" ženklas.

Šventinės emocijos

Nuostabus šokio ir šviesos pasirodymas nepaliko abejingų. Rotušės aikštėje susirinkę miestiečiai negailėjo gerų žodžių.

„Na šou tikrai vertas dėmesio, nesu tokio mačiusi. O ir mažiesiems patiko, stebėjo išsižioję. Dar reikės vėliau iki eglutės arčiau nueiti, nes dabar labai daug žmonių“, – sakė eglutės įžiebimą stebėjusi kaunietė Marina.

„Šventiniu laikotarpiu norisi daug šviesos. Kol kas atrodo, kad čia jos tikrai netrūks“, – džiaugėsi Julija.

Dar kiti kauniečiai spėjo ir kitame įžiebime sudalyvauti. Prieš kalėdinės eglutės įžiebimo šventę kauniečius subūrė Istorinė Lietuvos Respublikos Prezidentūra. Jaukiai apšviestas kiemelis papildė miestą šviesa.

„Ir gatvės jau suspindėjo, dar nematėme Santakos parko, bet tikrai po šventės čia, Rotušės aikštėje, nueisime ir ten. Tikiuosi, kad tokia pakyli nuotaika išsilaikys visą kalėdinį laikotarpį“, – mintimis pasidalijo su draugu į miesto centrą atkeliavusi Irena.

Tačiau buvo ir tokių, kuriems didelio įspūdžio nepaliko margaspalviai kubai. „Man kol kas nelabai patinka. Gražiau kai būna kelios spalvos, o čia tie spalvoti ledo kubai tiesiog padaro neskoningą vaizdą. Kita vertus, tai dera prie spalvotų karuselių, kurios pastatytos prie Rotušės. Nežinau, gal kitą dieną atėjus pamatysiu kitokį vaizdą, tačiau šiandien man trūko suderinamų spalvų ir buvo tiesiog šviesų kokteilis“, – nuomonę išsakė kaunietis Ričardas.

Kvies sugrįžti kasdien

Įžiebta eglutė ir jos puošyba įsiliejo į vientisą aikštės šventinį vaizdą, kuris nuolat keisis ir kvies sugrįžti kasdien.

Tam, kad būtų įgyvendintas ambicingas užmojis, prireikė daugiau nei 1500 kv. metrų organinio stiklo ir 2900 medinių kaladėlių, 10 tūkst. specialių varžtų jam tvirtinti.

Sienos konstrukcijoms panaudota apie 30 tonų pastolių detalių, 28 tonos balastinių blokų konstrukcijai sutvirtinti.

Pačiai eglei prireikė trijų tonų pušų ir apie dvi tonas europinio ir pilkojo kėnių šakų, 500 balintų 15-20 cm ilgio kankorėžių, kurie atkeliavo iš Indijos. Rankomis surišta apie 10 tūkst. spygliuočių šakų.

Eglę jau puošia specialiai rankomis pagaminti kankorėžių sietynai, į kuriuos supinta apie 5 tūkst. paprastosios eglės kankorėžių, sunaudota pusė kilometro natūralios lininės džiuto pintos virvės.

Eglė papuošta ir girlianda iš išmaniųjų programuojamų burbulų, o šalia jos bus daugiau nei 1000 kv. metrų plotą užimantys stikliniai paviršiai, ant kurių bus rodomos vaizdo projekcijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
jau tokia kiaulė pakišta Kauniečiams,tik neaišku kas už to slypi-Vilnius ar konservatoriai,nes projektą parengė vilniečiai

p Morkūnui

p Morkūnui portretas
Tikrai pone, atsilikote...Jau kitokių reginių nori žmonės, ne vien eglutės iš miško....

Vikai

Vikai portretas
ginamoji kalba įtaigi, viskas išvardinta, tik nepasakyta, ar iš tų pačių dar liko baliui Rotušėje?
VISI KOMENTARAI 114

Galerijos

Daugiau straipsnių