Į Karmėlavą žengia solidi tarptautinė bendrovė

  • Teksto dydis:

Šių metų gegužę Karmėlavoje įsikūrusiame Kauno oro uoste turėtų prasidėti naujo orlaivių techninio aptarnavimo centro statybos. Maždaug 26 tūkst. kv m ploto angarą ketina statyti Johanesburge (Pietų Afrikos Respublika) registruota kompanija „Global Aviation“.

Apie tai Kauno rajono savivaldybės vadovus penktadienį informavo Valstybinės įmonės Lietuvos oro uostų Kauno filialo direktorius Bruno Kasparas ir kompanijos „Global Aviation“ vadovas Johnatanas Rosenzweigas.

2001 m. įkurtos kompanijos pagrindinės veiklos sritys – orlaivių nuoma ir aptarnavimas. Lietuviškų šaknų turintis J. Rozenzweigas tvirtino, kad šią veiklą jo vadovaujama įmonė norėtų vystyti ir Karmėlavoje. „Global Aviation“ aktyviai veikia Afrikoje, Artimuosiuose Rytuose, Europoje, JAV.

„Mūsų tikslas – sukurti bazę tolesnei plėtrai Centrinėje ir Rytų Europoje“, – tvirtino verslininkas.

B. Kasparas pasakojo, kad investuotojai Karmėlavoje planuoja nuomoti ir aptarnauti maždaug 20 orlaivių. Lietuvoje nepakanka orlaivius aptarnaujančių mechanikų, todėl galvojama ir apie mokymo centrą. Dėl galimo bendradarbiavimo vedamos derybos su Kauno technologijos universitetu. Praktiniai užsiėmimai galėtų vykti Karmėlavoje įsikūrusiame „FL Technics“ techninės priežiūros centre. Baigę mokymus, mechanikai gautų ES standartus atitinkančius sertifikatus.

Pradiniame etape „Global Aviation“ planuoja sukurti nuo 50 iki 130 darbo vietų. Visiškai įgyvendinus projektą, jų gali reikėti iki 500. Į šį skaičių patektų ne tik mechanikai, bet ir orlaivių personalas, stiuardesės, administracijos darbuotojai, pagalbiniai darbininkai.

Susitikime dalyvavęs Kauno rajono mero pavaduotojas Jonas Gurskas ir mero patarėja Violeta Boreikienė sveikino investuotojus ir pažadėjo, kad savivaldybė padės kuo greičiau sutvarkyti projektui įgyvendinti reikalingus formalumus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Keista

Keista portretas
Nuo 50 iki 130 darbo vietų, įgyvendinus projektą - 500 darbo vietų, kažkaip jau nenatūraliai dideli intervalai.

tu keistas

tu keistas portretas
prie ko cia Matijosaitis cia gi rajonas ir meras Makunas gal skaitykite kas parasyta

nu ka ir jus is tolimos afrikos pabandykit

nu ka ir jus is tolimos afrikos pabandykit portretas
vissa tiesa apie gerus dabus paaiskeja kai ateina atlyginimu mokejimo diena
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių