Giraitės gyventojai pykstasi dėl kelio

Lapkričio pradžioje buvo uždarytas išvažiavimas iš Giraitės kaimo į automagistralę Klaipėda-Kaunas Uosių gatve. Nors tai padaryta gyventojų prašymu, iškart gautas kitas prašymas, šįkart – atidaryti kelią.

Nesutampa norai

Giraitės gyventojai dėl nuovažos į Uosių gatvę panaikinimo į Užliedžių seniūniją kreipėsi dar liepos viduryje. Anot rajono savivaldybės, savo prašymą jie grindė tuo, kad Uosių gatvė siaura, kelio danga pasenusi. Nors sunkaus transporto eismas draudžiamas, tačiau daug kas nepaiso ženklų, važiuoja keldami triukšmą, gadindami kelią ir trikdydami gyventojų rimtį.

Seniūnija dėl nuovažos uždarymo kreipėsi į VI „Automagistralė“. Nuovažos panaikinimas buvo suderintas su Kelių policija ir Lietuvos automobilių kelių direkcija.

Tam vienbalsiai savo sueigoje pritarė Užliedžių seniūnijos seniūnaičiai. Gyventojų prašymui buvo pritarta ir Kauno rajono savivaldybės Saugaus eismo komisijos posėdyje.

Lapkričio 4-ąją automagistralėje ties Uosių gatve buvo pastatytas atitvaras ir nei įvažiuoti, nei išvažiuoti iš gyvenvietės šia gatve tapo neįmanoma.

Savivaldybės teigimu, iškart atsirado šiuo sprendimu nepatenkintų gyventojų. Jie ėmė skųstis, esą dėl užblokuoto išvažiavimo visas automobilių srautas liko nukreiptas vienu keliu.

Kauno rajono savivaldybės transporto skyriaus vedėjas Tautvydas Tamošiūnas paaiškino, kad į Giraitės gyvenvietę yra keli įvažiavimai. Vienas iš magistralės Klaipėda-Kaunas, kitas – iš magistralės „VIA Baltica“, Tyrlaukio gatvės, dar vienas – iš Romainių, Liucijanavos ir Topolių gatvių.

Stringa spūstyse

Dėl uždaryto kelio Užliedžių gyventojams kelias į darbą pailgėjo ne tik matuojant kilometrus, bet ir laiką. Rytinėse spūstyse stojantys vairuotojai veltui iššvaisto daugiau nei pusvalandį.

"Užliediškiai turėtų rinkti parašus, nes iš kaimo iki autostrados važiuoti mažiausiai 30 min. yra absurdas", – socialiniame tinkle "Facebook" nuomonę išreiškė Goda. Jai pritarė ir kita Kauno rajono gyventoja Kristina. Ji tikino, kad prieš kelias dienas vyras su vaiku šiek tiek po 8 val. išvažiavo, automobilių spūstis buvo didžiulė, tad turėjo apsisukti ir grįžti namo, kad vaikas papusryčiautų, nes darželyje jau nieko nebūtų gavęs.

Bendruomenė piktinosi, kad toks svarbus sprendimas buvo priimtas pasitarus su keliais Giraitės gyventojais, o visiems kitiems sudarytos prastos sąlygos keliauti. Gyventojai rinko parašus ir tikisi, kad pavyks atkreipti valdžios dėmesį į daugumos nuomonę ir iš Uosio gatvės vėl bus galima laisvai išvažiuoti į magistralinį kelią ir greitai pasiekti Kauno centrą.

"Surinkome parašus, apėjome, apklausėme gyventojus ir bandysime spręsti", – patikino Užliedžių seniūnaitis Vytautas Bruzga.

Kauno rajono savivaldybės Kelių ir transporto skyriaus vedėjas T. Tamošiūnas tikino, kad, uždarius minėtą išvažą į Klaipėda–Kaunas kelią, kol kas automobilių srautų niekas nestebėjo, todėl apie spūstis piko valandomis nieko negalėjo pasakyti. Uždarius Uosio gatvės išvažą, Giraitės gyventojams liko kiti keliai, kuriais pasiekti Kauną.

"Bendruomenė buvo kreipusi ir mes svarstėme, kreipėmės į valstybės įmonę "Automagistralė", nes ji yra kelio savininkė ir gavome atsakymą, jei žmonės neprieštarauja, išvaža gali būti uždaryta. Kai kurie šios gatvelės gyventojai aiškino, kad tai buvo laikinai įrengta išvaža, todėl neturi jos čia būti, tad dabar vairuotojai gali rinktis kitas išvažiavimo kryptis, kurios yra ir saugesnės", – bandė aiškinti specialistas.

Vis dėlto, jis neatmetė galimybės, kad sprendimas gali būti pakeistas ir užkardas nuimtas. T.Tamošiūnas tikino, kad važiuos į vietą ir stebės automobilių srautus. Jei pasiteisins, kad piko metu gyventojams susidaro nepatogumai, Eismo komisija svarstys, kaip pagerinti situaciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pikta

Pikta  portretas
Siandien rytas pats geriausias! Is giraites i kalna link 9 forto neuzvaziavo automobiliai, kelias- leeedas, apsisukti nera kur, o isvaziavimas kitas- kamstis keliu km ilgio!!!! Isversim kita ryta visus atitvarus patys jeigu toks absurdas laukia ir rytoj!

...

... portretas
Su tokia seniune,ir tokiais nekompetetingais seniunaiciais bus dar daugiau nesamoniu.

-

- portretas
dar pastebėjimas, kad nuvažiavimas nuo magistralės ties nusukimu į IX fortą (prie mersedes centro) yra žymiai pavojingesnė vieta, eismo saugumo klausimu, nei kelios auto kurios pravažiuoja Uosių gatvele, ir išvažiuoja į magistralę normalioje įsibėgėjimo juostoje. Ir tai yra tik IŠVAŽIAVIMAS iš Giraitės. Uosių g. gyventojai neturi kaip kitų gatvių gyventojai srauto kuris ATVAŽIUOJA į Giraitę per Akacijų ir Pušų gatves, ir kerta dar keletą gatvių. Taigi gerbiamieji, užvirė košė pavadinimu ŠŪDŪVA, kurios kas virė neragaus, o visi kiti pasprings, nes kasdien teks ją ėsti.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių