Gatvių remontas: darbininkai šaiposi ir asfaltą pila į balą

Praėjusią savaitę į Eigulių rajoną užklydę kelininkai duobes lopė lyjant lietui. Kyla abejonių, ar tai nėra pinigų išmetimas į balą, mat vargu ar nepalankiomis sąlygomis atliktas remontas ilgai tvers. Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis tikina, kad savivaldybė priims tik kokybiškai atliktus darbus.

Iš aktyvaus kauniečio tik pasišaipė

Portalas 1kaunodiena.lt jau rašė, kad darbininkai Ašigalio gatvėje praėjusią savaitę plušo merkiant lietui. Tuomet Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus specialistai tvirtino, kad lietus visiškai netrukdo išfrezuoti duobes, bet žadėjo, kad karšto asfalto į duobes nepils, jeigu lis.

Tačiau kaunietis Giedrius Deksnys nufilmavo, kaip praėjusį penktadienį kelininkai remontavo gatvę, kurios duobėse telkšojo balos. Filmuotoje medžiagoje aiškiai matyti, kaip bendrovės „Kamesta“ darbininkai su sniego kastuvais ir šluotomis bando išsemti vandenį iš duobių ir jas šiek tiek pakaitinę iškart pila karštą asfaltą, kurį vėl apsemia vanduo.

„Kaip baloj asfaltas laikosi?“, – darbininkų ironiškai pasiteiravo G. Deksnys. Bet iš jo tik buvo pasišaipyta.

„Ar kelių inžinierius esi, kad taip viską išmanai“, – atrėžė vienas kelininkų. Tuo metu kitas, demonstratyviai bandydamas ugnimi pasausinti šlapią duobę, per neatsargumą vos nepadegė savo kolegos.

Remontuojama ne pirmą kartą

Kaunietis tikina, kad Ašigalio gatvė šiemet remontuojama jau ketvirtą kartą. Tai neigia Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

„Duobes lopėme tik pavasarį“, – tvirtino jis.

A.Pakalniškis sakė, kad portale 1kaunodiena.lt pasirodžius straipsniui apie Ašigalio gatvės remontą, buvo susitikęs su darbų rangovais.

„Per pasitarimą su „Kamesta“ atstovais pareikalavau darbus atlikti kokybiškai. Jie mane patikino, kad lyjant asfaltuojama nebus, o po lietaus jie imsis priemonių, paruoš išfrezuotą duobę, nusausins, kad netelkšotų vanduo“, – pasakojo valdininkas.

A.Pakalniškio teigimu, ant darbų baigimo akto nebus parašo, jeigu Laboratorinių bandymų centras – darbų techninis prižiūrėtojas – negarantuos kokybės.

„Aš tikiuosi, kad jie laikysis mūsų susitarimo“, – vylėsi jis.

Paklaustas, ar lietingu oru remontuojant gatves nešvaistomos lėšos, A. Pakalniškis nieko neatsakė.

Vėlavo, bet nebaus

Darbų sutartyje numatyta, kad per 48 valandas po duobės išfrezavimo ją privaloma užpilti karštu asfaltu. Ašigalio gatvėje duobės buvo frezuojamos praėjusį pirmadienį, o asfaltuojama žymiai vėliau, nei to reikalaujama, t.y. penktadienį. Tačiau rangovai nuobodų dėl vėlavimo nesulauks.

„Jeigu leidžia oro sąlygos, tada 48 valandų taisyklė galioja, tačiau tokiu oru rangovas turi rimtą pasiteisinimą, kodėl jis laiku neatlieka darbų“, – aiškino A. Pakalniškis.

Belieka stebėtis, kodėl apskritai buvo pradėtas šios gatvės remontas, jei sinoptikai prognozavo lietingą savaitę.

Tačiau A. Pakalniškis dėl duobėtos gatvės kaltina ne kelininkus, o troleibusus.

„Ašigalio gatvė yra miegamajame rajone. Projektuojant gatvę, joje nebuvo numatytas troleibusų eismas, o jie gadina kelio dangą“, – įsitikinęs valdininkas.

Jis užsiminė, kad su „Autroliu“ vyksta derybos ir šioje atkarpoje planuojama naikinti troleibusų eismą.

Šiemet Kauno miesto duobių tvarkymui buvo skirta 2,6 mln. litų. Spalio mėnesį papildomai iš Kelių priežiūros ir plėtros programos atseikėta dar 750 tūkst. litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sh666

Sh666 portretas
baisu ka jie daro is musu pinigu:/ meta pinigus i ora tukstantinius tai yra baisu

h20

h20 portretas
ne pirmas kartas... taip ir gyvenam... biednai, nes durnai elgiames...

nėra

nėra portretas
Tą pakalniškį mest von greičiau. Asilas. reiks pasekt šito filmuojančio piliečio pėdom. Yra gatvių kur du kartus per pusmetį taisė, bet ir tai net metų jos neištempia, nes duobės tik didesnės išlenda tose vietose kur asfaltuota, taiapie kokią darbų kokybę ir mokslininkus galime kalbėt?
VISI KOMENTARAI 46

Galerijos

Daugiau straipsnių