Jau nuo pat penktadienio ryto Laisvės alėjoje ėmė skleistis rūkytos mėsos ir žuvies, muilo, smilkalų, žolelių, grybų, kiti įvairiausi kvapai.
Trys Rudens gėrybių ir bendruomenių amatų mugės dienos skirtos vis kitam tikslui. Štai pirmoji mugės diena penktadienis – amatų ir derliaus diena. Šeštadienis – bendruomenių diena, o sekmadienis – šeimų diena.
Ant amatininkų, ūkininkų, tautodailininkų, smulkiųjų verslininkų prekystalių – pasirinkimų įvairovė. Aliejai kepimui, salotoms ir kosmetikai, žolelių mišinių paletė – nuo tradicinių iki prieskoninių arbatų. Panašu, kad prekybininkai pajuto pirkėjų poreikį daugiau dėmesio skirti natūraliems produktams.
„Rodos, nieko naujo, tas pats, kaip ir kiekvieną rudenį, tačiau labai gerai“, – šypsodamasi įvertino kaunietė Ona.
„Gerai, kol nereikia pirkti, nes kainos didesnės. Štai baravykai kainuoja 35 litus, o turguje už 15-20 litų gali nusipirkti. Riešutai pernai kainavo 10 litų, šiemet – 12“, – replikavo šalia stovėjusi pensininkės draugė Stasė.
Mugėje naujienos neapsistoja tik ties kainomis. Pavyzdžiui, čia galima įsigyti net morkų, burokėlių ar kitų daržovių traškučių, rankų darbo lietuviškų ledinukų.
O atsigėrus naminio alaus, kojos ima kilnotis klausantis meno kolektyvų koncertų. Mugė tęsis iki sekmadienio vakaro.
Naujausi komentarai