Dviračių takas nusidrieks įspūdinga Nemuno pakrante

  • Teksto dydis:

Dešiniuoju Nemuno krantu nuo Šilelio kaimo Kulautuvos link tiesiamas dviračių takas. Tačiau darbus trikdo iki galo neišspręsti santykiai su privačių sklypų savininkais. Dėl šios priežasties dviračių takas smarkiai vinguriuoja, vietomis jį tenka siaurinti, nes valstybinės žemės juosta yra labai nedidelė.

Trasa jau driekiasi šalia įspūdingo Netonių kalno, kurį pamėgo parasparnininkai ir motoskraidyklininkai. Priešais atsiveria Kačerginės prieplauka, pušynų vaizdai. Tolumoje − Nemuno vingyje įsikūrusi Karnavė. Per šį kaimelį taip pat turėtų driektis dviračių takas, todėl Savivaldybė sutvarkė į Nemuną tekančio upelio protaką.

Kauno rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Kęstutis Povilaitis pasakojo, kad per artimiausius dvejus metus trasa turėtų pasiekti Kulautuvą.

Dviračių takai tiesiami ir kairiajame Nemuno krante. Beveik 6 kilometrų atkarpa nutiesta nuo Marvelės iki Kačerginės. Kitame etape ji turėtų pasiekti ir Zapyškį.

Tolesniuose Kauno rajono savivaldybės planuose − dviračių takus ir kitą turizmo infrastruktūrą apjungti į Mažąjį pakaunės turizmo žiedą, kurio ašimi turėtų tapti lyno keltuvas per Nemuną ties Zapyškiu ir Kulautuva.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Savas 123

Savas 123 portretas
Keista, kam metyti milijonus keltuvui, kai yra veikiantis keltas Vilkijoje??? Pradzioje taip ir buvo planuota, dviraciu takas iki Vilkijos ir keltu I kita puse. Eilinis pinigu praplovimas??

Miestiečiui

Miestiečiui portretas
Nemaišykit Kauno miesto su Kauno rajonu - Kauno rajono meras nesutvarkys Kauno miesto gatvių.

ŠALIGATVIS

ŠALIGATVIS portretas
geriausias takas. Pėstiesiems vietos nėra
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių