Parade – išskirtiniai dviračiai ir dalyviai

Šeštadienį vykusiame Kauno dviratininkų parade riedėjo ne tik modernūs dviračiai, bet ir egzotiškai atrodančios senienos. Kai kurie dviratininkai padirbėjo ir prie savo asmeninio įvaizdžio.

Devintąjį kartą vykusio parado tema buvo "Atgal į mokyklą", tad ant dviračių sėdo ir uniformuotų "mokinukių". Vyriausias parado dalyvis, 82 metų Matas Ankudavičius, pasipuošė senoviniu šalmu, o jo dviratis buvo patobulintas ne tik metaliniais strypais, bet ir medinėmis detalėmis.

"Jį pirkau dar 1975 m. Važinėju kiekvieną dieną. Ir į turgų, ir kitur, kur reikia. Automobilio neturiu. Pirkinius irgi dviračiu parsivežu, todėl ir praplatinau galinį ratą", - kalbėjo kaunietis.

Kito dviratininko transporto priemonė išsiskyrė ir savo amžiumi, ir ilgiu, ir įgarsinimu. Iš primontuotos muzikinės dėžės sklido A.Smetonos laikų dainos. Susižavėjimo šūksnių sulaukė dvivietis modernus senelio ir mažosios jo anūkės dviratis.

Visą koloną per miestą vedė saugos tarnybos automobilis. "Prašome nelenkti vedančių asmenų. Čia ne varžybos", - perspėjo parado organizatoriai, dalyviams dėl jų saugumo išdaliję daugybę šviesą atspindinčių liemenių-diržų. 

Dviejų šimtų dviratininkų kolona, 13 val. pajudėjusi iš miesto centro, nuo Muzikinio teatro sodelio apsuko didelį ratą ir finišavo prie Ąžuolyno. Maršrutas tęsėsi apie 20 kilometrų pro Laisvės alėją, Gedimino g., Nemuno salą, Žemuosius Šančius, Tunelio ir K. Baršausko gatvėmis iki KTU studentų miestelio per Ąžuolyną iki S. Dariaus ir S. Girėno paminklo. 

Į dviratininkų minią įsiliejo ir pavieniai entuziastai, ir ištisos šeimos. Šis paradas yra vienas Europos judriosios savaitės renginių, kuriais skatinama atsisakyti savo automobilių ir miestuose keliauti dviračiais, viešuoju transportu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gucci outlet

gucci outlet portretas
Great work Jesse. Much more pretty images and arrows within this 1. Particularly directing directly with Locations. It is likely to look great in the web site which has a significant Clever company logo onto it. Simply kidding.: -) gucci outlet http://coverglue.com
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių