Dėl potvynio Laisvės alėjoje kaltas lietus ar „Autokausta“?

Ketvirtadienio liūtis plovusi Kauną dumblina dvokiančia bala pavertė rekonstruotą Laivės alėjos dalį ir Nepriklausomybės aikštę.

Dar penktadienio rytą ta dalimi kulniavę kauniečiai jautė dumblo tvaiką, nors vanduo jau buvo susigėręs. 

Sunkiai praeinamomis balomis rekonstruota Laivės alėja nuo Nepriklausomybės aikštės iki A.Mickevičiaus gatvės virsta ne pirmą kartą.

Pernai po liūčių ežerai susidarydavo ties A.Mickevičiaus gatve, tačiau šį kartą užtvindyta kita dalis. Kauniečiai keiksnoja rekonstrukcijos darbus vykdžiusią bendrovę „Autokausta“, kuri bendrai su kitu rangovu tęsia kitos Laisvės alėjos atkarpos rekonstrukcijos darbus.

Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis pripažino problemą, tačiau įvardijo kitas dumblinus ežerus sukūrusias priežastis.

„Filmavome, žiūrėjome, analizavome. Vis tik pati Laisvės alėjos nuotekų sistema funkcionuoja puikiai. Šiuo metu problema ta, kad nesurenkamas vanduo iš tų vietų, kuriose dar vyksta darbai“, – ramino A.Pakalniškis.

Rekonstruotoji Laivės alėjos dalis gavosi pati žemiausia vieta, į kurią subėgo lietaus vanduo iš aplinkinių gatvių.

Pasak Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo, per 15 minučių nuo liūties pradžios visos atitekančio vandens upės subėgo į Laisvės alėją iš Žemaičių gatvės, Kauko laiptų, K.Donelaičio ir Gedimino gatvių. Dėl nebaigtų darbų vandens nuotekų trapai yra uždengti.  

„Rekonstruotoji Laivės alėjos dalis gavosi pati žemiausia vieta, į kurią subėgo lietaus vanduo iš aplinkinių gatvių. Vanduo nepasiekė vandens surinkimo trapų, nes vyksta darbai, todėl visą dumblą iš šaligatvių, gatvės kraštų ir sunešė. Tai visai ne Laisvės alėjos problema“, – tikino vedėjas.

Pasak A.Pakalniškio, „Kauno vandenys“ vis tik priėmė sprendimą statyti papildomus lietaus vandens surinkimo šulinėlius K.Donelaičio gatvėje, kad ateinantis vandens srautas nuo Žemaičių gatvės būtų surenkamas būtent K.Donelaičio ir Gedimino gatvėse.

Kitą savaitę planuojama baigti darbus šiose gatvėse. Dar per porą savaičių planuojama įrengti papildomus vandens nubėgimo trapus.

„Visiškai problema išsispręs, kai bus rekonstruota Žemaičių gatvės įkalnė. Joje yra mišri nuotekų sistema, kuria bėga ir buities, ir lietaus kanalizacija. Ten yra akivaizdžiai per mažo diametro vamzdžiai. Jie pilnai prisipildo ir besiveržiantis per viršų vanduo nukelia šulinio dangčius, tada bendra lietaus ir buities kanalizacija nubėga į gatvę“, – stiprių liūčių iššauktas miesto centro problemas dėstė A.Pakalniškis.

Žemaičių įkalnės rekonstravimą planuojama pradėti šių metų pabaigoje, o pagrindiniai Žemaičių gatvės įkalnės darbai bus baigti per 2019 metus.

„Esminis dalykas – bus slenkančio šlaito į V.Putvinskio gatvę tvirtinimas, bei lietaus ir buities nuotekų atskyrimas, kad būtų savarankiškai funkcionuojančios sistemos ir nesimaišytų tarpusavyje“, – aiškino A.Pakalniškis.

Dėl praėjusiais metais tvinstančios Laivės alėjos savivaldybė aiškino, kad rekonstruotoje lietaus nuotekų sistemoje buvo sudėti smulkūs filtrai, kurie užsikišdavo. „Kauno vandenys“ tai pripažino ir pašalino minėtus filtrus, nes toliau sistemoje yra sėsdintuvai, į kuriuos sueina sąnašos. Ties A.Mickevičiaus gatve tokių problemų šiemet esą nebuvo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vidury prūdo plūduriuoja cerkvė. Kas?

Vidury prūdo plūduriuoja cerkvė. Kas? portretas
Rekonstruota Laisvės Alėja po lietaus.

gerai

gerai portretas
GERAI, renkam šustauskus, kupčinskus, tumosas, tomašauskus ir pan. veikėjus, kurie "milijonu " irgi įsisavino...TIK viena nedidelė problemėlė - jų niekur nematyti... GERAI ? Sutariam . Džiaugsimės ir toliau "ramybe"be gatvių tvarkymo, be namų tvarkymo...Kam miestui nauji biurai, darbų ir taip yra. Kam tie nauji konteineriai po žeme, kad ...nerastų žmonės , kaip prie senųjų merų, paplavų ar kokio gulto prie mylimų konteinerių. Kam tie sutvarkyti šaligatviai, galim ir toliau per balas ir duobes vaikščioti... KAM VISA TAI ???Nutariam , kad rinksim kokį nors jauną pažaduką, ar vyresnį populistą, ar kokį sovietiniais laikais sėdėjusį lageryje, o dabar mergom vaikus darantį... ??? Manau, kad čia kiršina miestiečius ar iš antrojo Rusijos miesto fermos, ar jiems prijaučiantys vietiniai - kitaip, naudingi idiotai. Juk JŲ tokia taktika, visur kelti sumaištį, prieštarauti net savo pačių versijoms...

...

... portretas
Tai kad - anarchija visur, mažiausias lietus, ir visos gatvės skęsta,troleibusai pravažiuot negali... perėjas kreivas padavė, šviesoforus IDIOTIŠKAI sustatė, iš einančių jie tyčiojas... o pereit po lietaus vis vien neįmanoma nes toje vietoj balos formuojas, TRAGEDIJA polaidžio metu. Ir VIEN tik darbo imitacija, kaip prie sovietų komunizmą kūrėm, taip ir dabar - TIK žodžiai, kai rezultatas nesvarbus, svarbu tik krutėjimas vardan krutėjimo... tuomet milicija nepatenkintus gaudė, o dabar... ar kas pasikeitė, ar įmanoma milicininko mentaliteto atsikratyt. Tik dabar dar ir liber'alizmas prisidėjo - anais laikais už ekonominius nusikaltimus aukščiausia bausmė grėsdavo, o dabar... net prie sovietų nebūdavo TOKIOS darbo imitacijos kai pradedami milijonai darbų ir niekas nepabaigiama. Ir tai - viskas pagal liber'alizmą: pradėjus vieną darbą ir jį pabaigus nėra kaip(masiškai) grobstyt, dabar - pradedami ŠIMTAI darbų, kas sukontroliuos. Ir - juk specialiai liūties laukiama, kad viską nuplautų.
VISI KOMENTARAI 54

Galerijos

Daugiau straipsnių