Daugiabutis primena apie Kauno ponių nuopuolį

Ne taip seniai Kaunas ūžė svarstydamas, kiek ir kam kyšių davė  verslininkės Laima Baranauskienė ir Birutė Jablonskienė, kad Laisvės alėjoje iškiltų stiklinis daugiabutis. Dabar aiškėja, kad šis verslo planas joms pelno neatnešė. Gresia varžytinės.

Veikia, nors negali

Dar visai neseniai "DNB būstas" skelbė parduodantis 29 butus garsiajame Laimutės ir Birutės vardu pramintame daugiabutyje Laisvės al. 35. Pirmame aukšte įsikūrusio "Rytų miesto" dienos atrodė irgi suskaičiuotos, nes buvo skelbtas ir šių komercinės paskirties beveik 800 kv. m patalpų pardavimas. Tačuiau kinų šedevrų prekyba verda ir toliau, o balkonuose džiūstantys skalbiniai, sustatyti dviračiai tarsi sufleruoja apie butuose gyvenančius žmones.

Laužyta lietuvių-rusų-anglų kalba prabilusi "Rytų miesto" direktorė nesileido į kalbas, kokiomis sąlygomis prestižinėje Kauno gatvėje nuomojasi komercines patalpas. Moteris neatskleidė, kam ir kiek moka už patalpų nuomą.

Tačiau dažniau į "Rytų miestą" užsukantieji "Kauno dienai"  tvirtino: esą atsiimti nuomos mokesčio ateina liūdnai pagarsėjusio Kauno verslininkės.

Prestižinio daugiabučio rakinamos laiptinės durys atsivėrė be jokių kodų. Tvarka laiptinė nespindėjo, aplinka atrodė tiesiog neprižiūrėta ir apleista, skambučiai prie butų durų neveikė. Pagal kilimėlius prie butų durų buvo galima spėti čia esant gyventojų. Pasibeldus į vienas duris, jas atvėrė studentai iš Vokietijos. Vyrukai pasisakė nuomojantys butą. Jie papasakojo paprasčiausiai paskambinę vienu telefonu ir sutarę dėl nuomos.

Paaiškėjo, kad esant reikalui butą galima išsinuomoti ir dabar. Studentų duotu telefonu atsiliepęs vyras galėjo pasiūlyti dviejų kambarių 75 kv. m butą už 380 eurų. "Jeigu reikia trijų kambarių, tai atsilaisvins lapkričio pabaigoje. Nuoma 500 eurų, bet galėtume pasitarti", – maloniai nuteikė galimas tarpininkas.

Įdomiausia tai, kad visas didžiulis pastatas yra areštuotas ir jokia veikla jame šiuo metu negalima.

"Kauno diena" primena, kad 2007–2008 m.  pradėjus rekonstruoti  buvusį "Lietuvos" viešbutį, šį projektą lydėjo įvairūs nesklandumai. Galiausiai būtent šio pastato rekonstrukcija sukėlė vieną garsiausių korupcijos skandalų Kaune.

Pirmas korupcijos skandalas

Namas stikliniu fasadu Laisvės alėjoje žiniasklaidos dėmesio sulaukė ne mažiau nei jo statytojos – L.Baranauskienė ir B.Jablonskienė. Šį namą ir po juo esančius žemės sklypus galima vadinti kaltininkais, išstūmusiais anuomet politikos viršūnėje buvusį Viktorą Muntianą iš Seimo pirmininko pareigų. Stiklinės architektūros pastatas atsirūgo ir kadaise Kauno apskrities viršininko pavaduotojo pareigas ėjusiam Virginijui Vizbarui.

Ne be teistumų liko ir anuomet verslo elite žibėjusios L.Baranauskienė ir B.Jablonskienė. Į politinį užribį buvo nublokštas tuomet tarpininkauti moterims perduodant kyšį ėmęsis įtakingas konservatorius, Kauno miesto tarybos narys, buvęs vicemeras Adolfas Antanas Balutis.

Šio penketuko veiksmuose teisėsaugininkai įžvelgė įvairių nusikalstamų veiksmų – nuo piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi, siekiant asmeninės naudos, iki didelės vertės kyšio davimo ir priėmimo bei dokumentų klastojimo, dėl ko buvo padaryta didelės žalos. Vieno pirmųjų korupcijos skandalų Kaune tyrimas buvo pradėtas 2007 m.

Priverstinis išieškojimas

Ką reiškia skelbimai apie parduodamus butus įvairiausių istorijų turtingame pastate? Ar tik tiek, kad vis dar gali nusipirkti butą? Dar rugsėjį pirkinys atrodė ranka pasiekiamas. Tačiau labai greitai vienuose portaluose prie šio skelbimo atsirado prierašas, kad jis nebegalioja. "DNB būstas" skelbia, kad prieiga uždrausta.

"DNB banko" Komunikacijos vadovas Valdas Lopeta paaiškino, ką reiškia pasirodęs skelbimas apie parduodamus butus Kauno ponių daugiabutyje: "Įstatymų numatyta tvarka turto pardavimą vykdo antstoliai, "DNB būstas" tik viešina informaciją apie turto pardavimą pirkėjams. Šių patalpų pardavimas nėra nutrauktas, tik laikinai sustabdytas dėl teisinių procesų."



NAUJAUSI KOMENTARAI

Paminklai Kupčinskui

Paminklai Kupčinskui  portretas
Buvusio mero "palikimas" miesto centre- baisus juodas plastikinis anstatas šalia savivaldybės pastato ir šių ponių "pramuštas" baisus plastikinis blizgantis pastatas - TURĖTŲ BŪTI NUGRIAUTI

pinigai pinigai

pinigai pinigai portretas
o tas vaikis, kur su mašina Šilainiuose užmušė motina su dukrele ir gavo tik du metus (po metus už žmogaus gyvybę) - Jablonskienės sūnelis...

Viktoras

Viktoras portretas
O man straipsnis ir komentarai daugiau primena bomžų požiūrį į verslininkus . O aš džiaugiuosi kad ir negausiomis statybomis, kurios puošia miestą. Na o minimos verslininkės tiesiog papuolė į mūsų seimūnų sukurptų įstatymų raizgalynę -verslininkės patyrė bankrotą, nukentėjo ir keli valdininkai. Ar ne dėl to mūsų gabiausi žmonės bėga iš Lietuvos ? Pats pastatas nėra kažkuo išskirtinis - tokį mačiau Berlyno centre. Panelė žurnalistė piktinasi kad jame kažkas gyvena - jai būtų maloniau matyti panašų į Britaniką ar Respubliką tik čia su išdaužytais langais. Panelei žurnalistei siūlyčiau pasigrožėti duobe buvusios universalinės parduotuvės vietoje, buvusiu autoinspekcijos pastatu, užeiti į kavinės Retro kiemą (pamatytumėt statiniu - lūšnynų, kokių mačiau tik Afrikoje ). Siūlyčiau pažvelgti į Kauną nuo geležinkelio stoties laiptų. Triaukštis jau dešimtmetį stovi apleistas, balkonai sutrūkinėję , pririšti viela ir bet kada gali nugriūti. Bet čia normalu - bomžiška aplinka.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių