Choras „Božolė“ tarptautiniame konkurse nušluostė nosį varžovams

Rugsėjo 5–6 dienomis Baltarusijoje vykusiame tarptautiniame chorų konkurse „Chorošou“ Kauno rajono choras „Božolė“ dar kartą savo gyvavimo istorijoje buvo įvertintas aukščiausiu balu. Baltarusijos komercinio kanalo „CTV“ organizuojamame renginyje Minsko sporto rūmuose lietuviai nurungė šeimininkus baltarusius, svečius iš Latvijos, Ukrainos, Rusijos ir Lenkijos.

„Tik šiandien supratome, kas įvyko, ir labai tuo džiaugiamės.  Visi konkurentai buvo labai stiprūs, chorai populiarūs ir labai pamėgti, o komisija sudaryta iš ryškiausių žvaigždžių“, – pergalės džiaugsmo neslėpė televizijos projekto „Chorų karai“ nugalėtojo Kauno rajono choro „Božolė“ prodiuseris Aleksandras Ivanauskas.

„Chorošou“ nugalėtojai „Božolė“ surinko 101 balą, antrosios vietos laimėtojai baltarusiai nuo Kauno rajono atstovų atsiliko vos dviem balais, o trečią vietą pelnė kaimynai latviai.

„Pažiūrėjus kiekvienam iš šešiolikos choristų į akis, negalima nepastebėti begalinio noro dainuoti. Ir amžius čia nėra svarbus: juk vieniems choristams 14, o kitiems 30 metų“, – Minsko sporto rūmuose buvo sakoma apie Kauno rajono atstovus.

„Božolė“ tarptautinę žiuri komisiją sužavėjo surengtu grandioziniu šou, kurį televizijos režisieriai įvertino kaip renginio puošmeną. Choras atliko puikiai lietuviams jau žinomas dainas „Aukštumos“ ir „Just the Way You Are“.

Vienas konkurso nuostatų – choras turi atlikti ne tik savo pasirinktas, bet ir kaimynų dainas. Taigi trečiąja tapo baltarusių liaudies daina. Jai pasiruošti choristams buvo skirta tik viena valanda.

„Božolė“ atliekamą dainą „Aukštumos“ rinkosi latviai ir rusai. Po konkurso Ukrainos ir Baltarusijos atlikėjai pareiškė norą šią dainą įtraukti į savo repertuarą.

Kauno rajono choristai džiaugiasi, kad pasirodymas tarptautiniame konkurse dar didesniam žiūrovų ratui skleis žinią apie chorą, juos pamatys ir išgirs dar gausesnė auditorija. Konkurso pusfinalius „CTV“ transliuos rugsėjo 14–15 dienomis, o finalą – rugsėjo 22 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ttt

ttt portretas
be galo gražu ir miela juos matyt ir klausytis,

liuks

liuks portretas
Šaunuoliai! Super! Sveikiname! Valiooooooooooooooo!!!

R

R portretas
Pigi Ivanovo ir choro saviveikla neturintiems klausos!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių