Čečėnijos aikštės fontanas pavirto pelke

Čečėnijos aikštės rekonstrukcija jau baigta, tačiau ji neprimena grožio oazės – čia įrengtas fontanas virtęs pelke, kurioje, kalbama, jau apsigyveno ir varlės.

Čečėnijos aikštės rekonstrukcija jau baigta, tačiau ji neprimena grožio oazės – čia įrengtas fontanas virtęs pelke, kurioje, kalbama, jau apsigyveno ir varlės.

Kvarkia varlės

Eigulių mikrorajone gyvenantis kaunietis Albinas Mockus kasdien eina pasivaikščioti į Čečėnijos aikštę, todėl jam skaudu matyti, kaip aikštė pamažu virsta šiukšlynu.

„Čečėnijos aikštės fontanas neveikia jau daugiau nei mėnesį. Viskas ten užsikimšę, varlės kvarkia lyg kokioje pelkėje, o fontano vanduo visiškai pažaliavęs“, – kraupų vaizdą žodžiais nupiešė A. Mockus.

Vyras tikino visai neseniai matęs, kaip trys darbininkai šepečiais plovė šalia esančius takelius, tačiau prie fontano net nesiartino.

„Vasara šįmet buvo gana karšta, tad norėdami atsigaivinti vaikai lįsdavo į tą purviną vandenį. Neduok Dieve, gal kokią bacilą ten pasigavo“, – baiminosi kaunietis.  

Jis apgailestavo, kad fontanas taip atrodo ir dėl pačių gyventojų kaltės – jie ten meta visokias atliekas: skardines, plastikinius butelius, maisto likučius. Vis dėlto A. Mockus stebėjosi, kodėl miesto valdžiai, regis, nerūpi, kas dedasi neseniai rekonstruotoje aikštėje.

Žada išvalyti

Portalo kaunodiena.lt žurnalistai savo akimis įsitikino, kad vaizdas Čečėnijos aikštėje toli gražu neprimena vietos, kurioje būtų malonu praleisti laiką. Fontane ir pačioje aikštėje primėtyta šiukšlių, šiukšliadėžės – perpildytos.

Paklaustas, ar matė, kaip šiuo metu atrodo Čečėnijos aikštė, savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis tikino žinąs šią bėdą.

„Rangovas, rekonstravęs aikštę, nebuvo įpareigotas prižiūrėti fontano. Jie negali atsakyti už tai, kad gyventojai šiukšlina ir meta kas papuola į vandenį“, – teisinosi valdininkas, pabrėžęs, kad šiuo metu derinamos paskutinės sutarties sąlygos su bendrove „Kauno švara“, kuri turės eksploatuoti ir prižiūrėti aikštę bei fontaną.

A. Pakalniškis pažadėjo, jog „Kauno švara“ išvalys vandenį ir sekmadienį, rugsėjo 1 dieną, fontanas jau bus įjungtas.

Užtrukusi rekonstrukcija

Ketverius metus trukusi Čečėnijos aikštės rekonstrukcija prasidėjo 2009 metų spalį. Laimėjusi savivaldybės skelbtą konkursą, darbų ėmėsi bendrovė „Žilinskis ir Ko“.

Iš pradžių buvo planuojama rekonstrukciją baigti 2011 metais, bet vėliau terminas nusikėlė dar metams. Vis dėlto oficialiai objektą pavyko priduoti tik šių metų rugpjūtį, kai rangovas pašalino visus defektus. Darbininkai šiemet keitė suskilusias plyteles, tvarkė fontano siurblinę, keitė išdaužytas lempas, suskilusius granito elementus, statė šiukšliadėžes.

Nauja aikštės danga, fontanas, amfiteatras atsiėjo apie 3 mln. litų. Dalį lėšų darbams skyrė savivaldybė, kita dalis gauta iš Valstybės investicijų programos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nesinervinkit

nesinervinkit portretas
geriau rengiam šuolių nuo surudijusio šlagbaumo varžybas į baseiną.......vis atrakcija vietiniams bus

nesinervinkit

nesinervinkit portretas
geriau rengiam šuolių nuo surudijusio šlagbaumo varžybas į baseiną.......vis atrakcija vietiniams bus

kika

kika portretas
dumcius labai energingai lakste po rajona kokia aikste padaris mes rajono gyventojai taip ir galvojome kad tik milijonus isplaus senas plyteles ispardave stipriai dumcius pasidarbavo geda dumciau geda
VISI KOMENTARAI 67

Galerijos

Daugiau straipsnių