Būsima kelių priežiūros įmonė įsikurs Kaune

Būsima valstybinių kelių priežiūros įmonė įsikurs Kaune. Pradėjus pertvarkyti 10 regioninių kelių priežiūros įmonių ir „Automagistralę“, visos jos bus prijungtos prie „Kauno regiono kelių“, o šie vėliau vadinsis „Kelių priežiūra“.

Gegužės pradžioje „Kauno regiono kelių“ vadovo konkursą laimėjęs ir būsimas „Kelių priežiūros“ vadovas - buvęs „Baltic Ground Services“ ir „Litexpo“ vadovas Darius Aleknavičius BNS teigė, kad kol kas naujų patalpų būsimai bendrovei nebus ieškoma.

„Iki rugsėjo pabaigos planuojama atlikti pilną visų regioninių įmonių turto inventorizaciją, jį  ir jo panaudojimą įvertinus, bus sprendžiama, kaip pasielgti su neefektyviai naudojamu turtu. Tiesioginėje įmonių veikloje naudojama technika ir turtas bus reikalingi, todėl jo pardavimas ar nuoma nenumatyta“, - BNS atsiųstame komentare teigė D.Aleknavičius.

Pasak jo, nenumatoma perkelti darbuotojų iš regioninių įmonių į Kauną.

Apie numatomą įmonių pertvarką susisiekimo ministras Rokas Masiulis pranešė vasarį. Tuomet jis teigė, kad pertvarka brendo jau seniai, nes įmonėse buvo daug korupcijos apraiškų.

Reorganizavimą tikimasi užbaigti iki šių metų pabaigos. Ministerijos skaičiavimu, pertvarka leistų sutaupyti iki 8,5 mln. eurų kasmet.

Ministrų kabinetas jau palaimino reformą, jai dar turi pritarti Seimas. Į naują valstybės įmonę „Kelių priežiūra“ bus perkelta visa šiuo metu įmonių valdoma technika ir personalas, o kelių valdymas perduotas Kelių direkcijai.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Visvaldas

Visvaldas portretas
Ir KKaune gyventi galima!

Visvaldas

Visvaldas portretas
Ir kaune gyventi galima!

keliai2

keliai2 portretas
Lietuvos valstybės demontavimo procesai įsibėgėja - dar viena regionų centralizacija- jau INVENTORIZUOJAMAS "TURTAS (PRIVATIZACIJA, kuri vadinasi - "neefektyviai naudojamas turtas") P i r m a, kelius išbraukė iš strateginės reikšmės įmonių sąrašo (kuriam pvz. priklauso Lietuvos paštas, Ignalinos atominė elektrinė, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija, Lietuvos naftos produktų agentūra, „Oro navigacija“, Vidaus vandens kelių direkcija, Lietuvos oro uostai ir Šiaulių oro uostas) A n t r a, vietoj 11 regioninių įmonių (o kam reikalinga ta kvaila regionų politika, visus - į miestus-prekybcentrius, dar prakertam medžius!) - steigiama VIENA valstybės įmonė „Kelių priežiūra“ - į ją bus perkelta visą įmonių valdomą technika ir personalas, o kelių valdymas bus perduotas Kelių direkcijai.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių