Baugina geležinkelio stoties vaiduoklis: gali sužeisti krentantys stiklai ir balkonai

Netoli Kauno geležinkelio stoties stūksantis vaiduoklis ne tik gadina miesto veidą, bet ir kelia pavojų. Kauniečiai atkreipė dėmesį, jog išdužę stiklai ir vos besilaikantys balkonai gali bet kada nukristi.

Į portalo kauno.diena.lt kreipėsi kaunietis Julijus ir informavo, jog Kauno geležinkelio stoties prieigose stovintis pastatas kelia pavojų. Anot jo, Vytauto pr.1 - M.K.Čiurlionio 19 adresu pažymėto namo dalys gali bet kada nukristi ant praeivių ir juos sužeisti. Šioje vietoje vaikšto daug žmonių, todėl kaunietis nori atkreipti dėmesį į tykantį pavojų.

„Nežinau, kas yra atsakingas už šio pastato administravimą. Šio pastato būklė – avarinė, balkonai atitrūkę ir juos prilaiko tik troseliai, kurie neaišku kada ištrūks. Negana to, dabar išdužęs ir stiklas, kuris nuslydęs ant balkoną laikančio troso. Kai vėjuota, nežinia, kada stiklas gali kristi žemyn. O žmonės nuolat po šiais balkonais ir langais vaikšto, tad iki nelaimės tikrai labai nedaug“, – perspėjo „Kauno dienos“ skaitytojas Julijus.

Portalas kauno.diena.lt susisiekė su Kauno miesto savivaldybe ir paprašė pakomentuoti, kam dabar priklauso pastatas bei kas atsakingas už tai, jog griūvantys balkonai ir byrantys stiklai neužkristų ant praeivių. Kauno centro seniūnas patikino, kad miesto rankos yra surištos ir savo lėšomis pastato tvarkyti Kaunas negali, nes pastatas – privatus. Tačiau seniūnija bendrauja su savininkais ir juos įpareigojo pastatą aptvarkyti, kad jis nekeltų pavojaus.

Kadangi Vytauto prospekto ir M.K.Čiurlionio gatvės sankryžoje esantis pastatas jau seniai stovi apleistas, planuojama jo savininkams pritaikyti didesnius mokesčius – galbūt tai paskatins greičiau sutvarkyti šį stoties rajono vaiduoklį.

„Dėl duomenų apsaugos negaliu pasakyti, kam priklauso pastatas, jį iš varžytinių 2017 rugsėjį įsigijo naujas savininkas. Buvo atliktas statinio patikrinimas ir surašytas aktas su reikalavimais šalinti defektus. Savininkas ėmėsi veiksmų ir pašalino dalį avarinių vietų. Savininkai informavę, kad šiuo metu yra rengiamas objekto išvystymo ir sutvarkymo planas. Pastatą ketiname apmokestinti padidintu nekilnojamojo turto mokesčiu“, – komentavo Kauno centro seniūnas Marius Švaikauskas.


Šiame straipsnyje: pavojuskrenta stiklaitrupa balkonasapleistas pastatasvaiduoklisįspėjaskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Gerb. p. Moskviciovai,

Gerb. p. Moskviciovai, portretas
gal geriau nesivelkime i diskusijas...Eikite i grazios ziemos kiema ir suniuka pavedziosite...O, jeigu neturite sunelio, tai zmona pakirkinkit,.arba kaimyne...Beje, kompe yra ir mazosios raides. Bet, tiesa, saket, kad akinius po sofke pametet ir nerandat...Uzjauciu.., anuku, matyt, neturit, kad surastu... ..Nabagas...

KEMBRIKAS

KEMBRIKAS portretas
O kur plakatas Kaunas Tvarkosi kad turistas zinotu.

vladimir moskvičiov

vladimir moskvičiov portretas
TADUI -DEBILUI IR ŠLYKŠČIAUSIAM KAUNO MIESTO KOMENTAIORIUI TURIU GERA TAVO PROTUI TINKANTI DARBA -PSICHIATRINEJE LIGONINEJE VOKUS SAVO SEILEM KLIJUOSI MARKES.
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių