B. Burgis bus teisiamas dėl sistemingo nepilnametės bauginimo

  • Teksto dydis:

Buvęs Kauno technologijos universiteto ( KTU) gimnazijos direktorius Bronislovas Burgis bus teisiamas dėl sistemingo nepilnametės bauginimo, naudojant psichinę prievartą.

Buvęs Kauno technologijos universiteto ( KTU) gimnazijos direktorius Bronislovas Burgis bus teisiamas dėl sistemingo nepilnametės bauginimo, naudojant psichinę prievartą.

Prokurorai baigė šį ikiteisminį tyrimą ir bylą perduoda Kauno apylinkės teismui, trečiadienį BNS patvirtino Generalinės prokuratūros atstovė Elena Martinonienė.

Nors anksčiau būta pranešimų, kad pusės gali susitaikyti, prokuratūros atstovės žiniomis, susitaikymo protokolo byloje nėra.

Kaltę neigiantis B.Burgis savo tinklaraštyje teigia, kad kaltinamajame akte paminėta, jog nukentėjusioji ir jos tėvai jam jokių pretenzijų neturi.

Jis taip pat rašo, kad kaltinamajame akte nurodomi dalykai neatitinka tiesos, o jo skundai – atmetami.

„Dabar prokuroras Stadalius (Kauno apylinkės prokuratūros prokuroras Osvaldas Stadalius – BNS) akte rašo visiškai su tiesa prasilenkiančius dalykus, visus mano advokatų (o mane gina trys žymūs Lietuvos advokatai!) skundus atmeta, pateikdamas motyvus, kurie prajuokintų bet kurį teisės studentą, žiniasklaida „urbi et orbi“ skelbia, kad aš būsiu teisiamas (išvertus į paprastų žmonių kalbą – esu kaltas!), o aš, atseit, net komentuoti nieko negaliu, nes byla susijusi su nepilnamete!“, – tinklaraštyje piktinasi B.Burgis.

Praėjusių metų pabaigoje KTU direktorius B.Burgis buvo priverstas pasitraukti iš pareigų, jam buvo pateikti įtarimai dėl grasinimų gimnazijos moksleivei.

Viešame laiške KTU gimnazistų tėvai teigė, kad konfliktas kilo, kai viena gimnazijos mokinė viešai užsirūkė ir tuo pažeidė taisykles, tačiau atsisakė palikti gimnaziją, o jos tėvai direktorių apskundė įvairioms institucijos.

B.Burgis KTU gimnazijai vadovavo nuo jos įkūrimo 1990-aisiais. Dabar pedagogas su Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionimis demokratais dalyvauja Vilniaus miesto savivaldybės tarybos rinkimuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zmogus

zmogus portretas
Teko kelis kartus bendrauti su gerbiamu Burgiu,teko jo klausyt.Tai tikrai neeilinis Mokytojas.Bet ir KTU gimnazija neeiline...buvo.....Bet atsirado neeiliniu teveliu dukrele,kuri su teveliu pagalba zengia per visu galvas....Ir turesim eiline mokyklele turtingu,itakingu teveliu palikuoniu...LIUDNA...

ar

ar portretas
nereiketu aiskiai ir tiesiai pasakyti kas tie teveliai taip garsiai ginantys savo betvarke dukra,kuri gerai zinojo taisykles ir netgi pasirase,kad ju laikysis.Juk tai ji jas pazeide.Leisi vienam ,nesulaikysi kitu. Teisetai direktorius primindavo apie pazeidima ir gerai padre,kad isvare.Panele gal susimastys,o ir kitiems pamoka bus.

vanga-

vanga- portretas
Parsykit teismo data ir visas Kaunas iseis i gatve prie teismo ir teisejai pamatys, kad jie negali daryt ka nori, jei teveliai is ju klano! gana!
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių