Aukso vertės sklype dangoraižių nebus?

Dienraščio „Kauno diena“ rašinys

Netrukus Karinių oro pajėgų paieškos ir gelbėjimo postas oficialiai įsikurs S.Dariaus ir S.Girėno aerodrome. Miestui liks daugiau kaip 30 ha teritorija Fredoje. Kauno vadovai tikina, kad dangoraižiai ten neiškils.

Dairosi į Ameriką

"Procesas užtruks, kol perimsime savivaldybės žinion visą turtą. Tam reikalui daug dėmesio skirsime visus 2017 m. Teritoriją matome kaip savotišką Silicio slėnį", – viziją atskleidė Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Dar 2009-aisiais Andriaus Kupčinsko vadovaujama miesto taryba nusprendė, kad Karinių oro pajėgų paieškos ir gelbėjimo postą iš Aukštosios Fredos reikia perkelti į S.Dariaus ir S.Girėno aerodromą.

Jau tada buvo piešiama vizija, kad didžiulėje atlaisvintoje teritorijoje iškils modernūs visuomeninės paskirties pastatai, naujas stadionas su įvairioms sporto šakoms pritaikytu kompleksu, patrauklūs gyvenamieji būstai.

Prabilta apie būtinybę ieškoti investuotojų, tačiau iki dabar vis dar nėra iki galo aišku, kam bus panaudota tokia didelė teritorija patrauklioje miesto vietoje.

Nežino, kiek žemės?

"Pernai vyko urbanistinis idėjų konkursas, buvo daug idėjų, bet iš kurio nors vieno pasiūlymo parengti detalųjį planą nebuvo įmanoma. Dabar politikai turės apsispręsti, kaip elgtis toliau. Reikia atsižvelgti į miesto strateginį planą ir poreikius. Kaunas daugiau neturi laisvų teritorijų, todėl ir nepuolame stačia galva, reikia viską gerai apgalvoti", – tikino Miesto planavimo ir urbanistikos skyriaus vedėjas Nerijus Valatkevičius. Jis priminė, kad kol kas teritorijos detalusis planas nėra parengtas.

Miesto planavimo ir urbanistikos skyriaus vedėjas negalėjo įvardyti tiksliai, kokio dydžio žemės teritorija vis dėlto atiteks miestui iškėlus gelbėtojų postą. Dar 2009 m., kai buvo sugalvoti šie mainai su kariuomene, kalbėta apie 35 ha, vėliau viešoje erdvėje minėti 34 ha, arba šiek tiek daugiau nei 30 ha.

Mieste, o ypač Centro pašonėje, ir vienas ar du hektarai yra didelis žemės plotas. "Kai suformuosime žemės sklypą prie turimų statinių, bus tiksliai žinoma, kiek tos žemės yra. Tikrai daugiau kaip 30 ha, nes miestas dar seniau buvo paėmęs numatomai gatvei nemažą gabalą žemės iš Aviacijos gamyklos", – aiškino N.Valatkevičius ir žadėjo, kad sklypo formavimo darbai prasidės jau netrukus.

"Savivaldybei priklausysiančioje teritorijoje atsiduria Aviacijos gamyklai priklausantys nekilnojamojo turto daiktai – aikštelės, gatvės. Buvo sudaryta komisija ir vyko derybos, kad jie mums tuos daiktus padovanotų arba išsikeltų. Dabar Turto skyrius baigia registruoti teritorijoje esančius statinius savivaldybės vardu. Kai tik gausime žinią, kad viskas padaryta, pradėsime rengti žemėtvarkos projektą ir suformuosime žemės sklypą prie esamų statinių, kad jau turėtume žvirblį rankoje", – aiškino N.Valatkevičius.

Žadėjo investuotojų antplūdį

2013 m. kovą tuometė miesto valdžia paskelbė, kad Belgijos bendrovė "Ghelamco" susidomėjo 35 ha teritorija Fredoje, į kurią galėtų investuoti apie 200 mln. eurų. Tokia naujiena pasklido po to, kai Kauno miesto savivaldybės delegacija dalyvavo Prancūzijoje, Kanuose, vykusioje nekilnojamojo turto ir investicijų parodoje "MIPIM 2014".



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kur

Kur  portretas
Kur dingo DRUGELIS, simbolizuojantis sparnus, džiugines viso miesto gyventojus. Ir tas užkliuvo. Piktžolės vietoj drugelio gražiau??????

Fredos gyventojas

Fredos gyventojas portretas
brudai su JAK 52 skraido zmonems virs galvu... kad juos shikancius sutrauktu svolaciai.

sugretinti faktai

sugretinti faktai portretas
Aleksoto vietiniai pasakoja, kad Matjosaicio zmones smirinejo po aerouosta ir matavo kazka dar pries pat rinkimus. Jei pamenat is kart po inauguracijos pirmas mero darbas buvo ilgamecio aeruosto direktoriaus atleidimas. Toks neuzsleptas nekatrumas. Persasi isvada, kad pagrindiniai Matjosaisio merystes interesai ir yra aerouosto teritorijos. Tai yra didziules vertes valdiskas turtas. Pamatysime ka is tiesu meras sumastes ir kaip "skaidriai" pereidines i privacias rankas.
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių