Apleistą maniežą nugriaus ar parduos?

Šančių pagrindinė mokykla tikisi pagaliau atsikratyti grėsmę keliančio kaimyno – šalia mokyklos riogsančio kadaise čia veikusio lengvosios atletikos maniežo pastato. Kas gali atsirasti jo vietoje, dar nežinia.

„Man, kaip mokyklos vadovui, svarbu, kad tas pastatas būtų nugriautas – jis kelia rimtą grėsmę. Mokykla to nepadarys, o pastatas jau daug metų avarinis“, – pastebėjo Šančių pagrindinės mokyklos direktorius Romanas Jasulaitis.

Šiandien miesto taryba nusprendė perimti iš mokyklos patikėjimo teise valdomą 1665 kv. m ploto pastatą – lengvosios atletikos maniežą, nuosavybės teise priklausantį savivaldybei. Vasario pradžioje Šančių pagrindinė mokykla kreipėsi į savivaldybė prašydama perimti jų veikloje nenaudojamą nekilnojamąjį turtą.

Savivaldybės Turto valdymo skyrius pripažįsta, kad pastatas yra avarinės būklės ir užsimena, kad jam reikalingas kapitalinis remontas.

R.Jasulaitis laikosi nuomonės, kad geriausia išeitis – statinį nugriauti. „Tas maniežas buvo labai nekokybiškai pastatytas, pamato ten beveik nėra ir rekonstruoti jį vargiai įmanoma“, – svarstė Šančių pagrindinės mokyklos vadovas.

Pasak jo, kol pastate šeimininkavo sporto mokykla, juo galėjo naudotis ir Šančių mokyklos mokiniai, o sportininkai kartais sportuodavo šios mokyklos salėje. „Kai lengvosios atletikos mokykla buvo perkelta į Žaliakalnį, šis pastatas pripažintas avariniu ir stovi nenaudojamas“, – istoriją priminė R.Jasulaitis. Jo teigimu, mokykla šį pastatą prižiūri minimaliai – kad kas nors nepadegtų, ir jis kelia gerokai daugiau rūpesčių, nei duoda naudos mokyklai.

Kaip teigiama miesto tarybai pateiktuose dokumentuose, prie pastato yra suformuotas 0,76 ha sklypas. Tai valstybės žemė, kuria pagal panaudos sutartį naudojasi mokykla. R.Jasulaitis tikino nežinantis, ką savivaldybė ketina daryti su pastatu ir žeme, ant kurios jis stovi.

„Parduosime tą griuveną, o už gautus pinigus sutvarkysime mokyklos stadioną“, – planus atskleidė savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas. Anot jo, savivaldybė kol kas neketina pati imtis griauti pastatą, nes tam reikia apie 350 tūkst. eurų.

„Tai mums pasirodė per brangu. Bandysime parduoti. Jeigu niekas nepasiūlys patrauklios kainos, tada jau griausime patys“, – atsarginį scenarijų pateikė G.Petrauskas.


Šiame straipsnyje: maniežasŠančiaikaunas

NAUJAUSI KOMENTARAI

vietinis

vietinis portretas
Oi kaip senai jau dantis pakabine i tuos skypus versliukai. Kotedžai jau senai turėjo stovėti.

komercija

komercija portretas
parduos ir apleista vaikų darželį Hipodromo g. ir kitam rajone -Žaliakalnyje (partizanų g.)Vien čia - 2 ha "auksinės žemės. Atvejis - liuks. Parduodi griuveną, gauni pinigą gerą ir magaryčių.Kas pirks, nugriaus paskui sklypeliais parduos. Svarbu, kad savas į rankas tokį lobį paimtų ir nepamirštų šūkio "Kaune dalinasi

nejuokinkit

nejuokinkit portretas
pažiūrėkit, į ką panašus "maniežas".Tik per arti neikit, kad neužgriūtų.Bus parduota vieta su vaizdu į Nemuną-aišku bet kam.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių