Antrame „Snaigės žygyje“ – šimtai slidinėjimo entuziastų

350. Tiek slidžių entuziastų dalyvavo šiemet Kauno turistų klubo surengtame antrame "Snaigės žygyje".

"Žmonių vis daugėja, juntama, kad žmonės vis labiau rūpinasi savo sveikata, renkasi sveiką gyvenimo būdą, daugėja ir jaunimo, – optimistiškai buvo nusiteikęs Kauno turistų klubo valdybos narys Vigmantas Tauras, kuris Lampėdžiuose su kolegomis parengė dvi – 7,3 km ir 5 km – ilgio trasas. – Prieš kelerius metus susirinkdavo po 100-150 žmonių. Tačiau pastaruoju metu dalyvių gausėja. Kleboniškyje, pirmame mūsų žygyje šiemet, apsilankė apie 300, šįkart – 350 žmonių."

Lampėdžiuose, nuo aikštelės, prie maršrutinio autobuso galinės stotelės, startavo ir jaunimas, ir senjorai, ir tėvai su vaikais, ir net slidžių entuziastė, kurią tempė ištikimas šunelis.

"Puikus oras, gera nuotaika, gera atmosfera, nuostabi gamta, ko dar norėti? Džiaugiamės ir kitus raginame džiaugtis", – šypsojosi 37 metų Mindaugas, atvykęs su žmona Orinta. 

"Snaigės žygyje" dalyvavo 1935 ir 1936 metais gimusi senjorų pora.

Viena vyriausių šio renginio dalyvių apsilankė 2009 metais: senjorai, kuriai slides padėjo užsidėti dukra, buvo jau 86 metai.

Tuomet su tėvais apsilankė ir jauniausias "Snaigės žygio" dalyvis – pustrečių metų mažasis slidininkas.

"Vyriausiam "Snaigės žygio" dalyviui – aktyviam ne tik slidinėjimo, bet ir orientavimo entuziastui, a.a. Danieliui Štarui, buvo 90 metų", – prisiminė Kauno turistų klubo nariai.

Nekomercinis turistinis renginys "Snaigės žygis" Kaune organizuojamas nuo 1962-ųjų metų.

"1969 metų pavasarį, kovo 8 dieną, dar slidinėjome Girionyse, – prisiminė 79 metų Kauno turistų klubo narė Vanda Gasiūnaitė ir kolegos. – Kadaise nuo tuometinio KKI

per Kauną būdavo rengiami naktiniai žygiai".

Pirmasis "Snaigės žygis" buvo surengtas Ąžuolyne, po to ir kitose Kauno vietose. Vėliau slidžių entuziastai traukiniu keliaudavo iki Vievio. Traukinio mašinistas laukdavo, kol slidininkai įveikdavo trasą, o po žygio grįždavo atgal.

Trečią "Snaigės žygį" šiemet Kauno turistų klubas ketina organizuoti sausio 30 dieną Romainiuose.

Sovietmečiu "Snaigės žygis" prasidėdavo gruodį, vykdavo kas savaitę, labai dažnai ir kovo 8 dieną.

"Rusai išėjo ir sniegą išsivežė", – juokavo turistų klubo nariai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

To v ir prie

To v ir prie portretas
tai parasyta, kad prasidejo 1962 Prie - atrodo, kad su humoru ne kas:)

ss

ss portretas
o dar kažkas iš savivaldybės vaflių nori leisti urbanizuoti Kleboniškio mišką :) džiaukimės kad tokį turim

smagu

smagu portretas
Labai smagu Lampėdžių miške, krūmynai gerokai išgenėti, šviesu. Žmonių savaitgaliais daug kaip vasarą. Daugelį metų ten nevažiuodavome, nes nors ir vadintas miško parku buvo labai neprižiūrėtas, apleistas, negenėtas. Dabar labai jaučiasi, kad miestas turi kitą šeimininką, nes tvarka akivaizdžiai matosi, kad visai kita. Ačiū.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių