Ant Aleksoto kalno suskambo Tautiška giesmė

Penktadienį kauniečiai išradingai pasveikino miestą, o kartu ir visą šalį su Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo diena. Ant Aleksoto kalno skambėjo ne tik Lietuvos, bet ir Japonijos himnai.

Aleksoto bendruomenė nuotaikingai ir iškilmingai pasveikino miestiečius Kovo 11-osios proga. Nuo Aleksoto apžvalgos aikštelės, atsiveriant nuostabiai miesto panoramai, šio rajono bendruomenė, mokyklos, darželiai Nepriklausomybės atkūrimo dienos proga sugiedojo Tautišką giesmę. Kitoje Nemuno pusėje himno aidus pasitiko ant Jėzuitų gimnazijos stogo išsirikiavę gimnazistai.

Pati aikštelė taip pat buvo apjuosta ilga šalies vėliava, kuri turėtų matytis iš kitos upės pusės, tačiau rūkas šiek tiek šį akcentą padarė blankesnį. Vis dėlto, nors rūko paklotė ir apgaubė Kauną, tačiau pakilios šventinės nuotaikos iš kauniečių širdžių tikrai neatėmė.

Mažieji Aleksoto gyventojai šventėje atrodė ypač žaviai – jie pasipuošė tautiniais kostiumais, o rankose plevėsavo vėliavėlės ar trispalvės gėlės. Kauno J.Dobkevičiaus progimnazijos atstovai po himno padovanojo ir lietuvišką šokį „Aguonėlė“. Kai kurie darželinukai į minėjimą atsinešė ir rankų darbo atvirukus. Juos įteikė šventėje dalyvavusiems šauliams bei kariuomenės atstovams. Pastaruosius tokia mažųjų kauniečių dovana labai nustebino, nes iki šiol laisvės atvirukų nebuvo gavę.

„Kartu su kitais darželiais Laisvės alėjoje dalyvavome akcijoje ir gaminome atvirutes. Tai dovana ir padėka laisvai Lietuvai. Vaikai iš visos širdies į atvirutes sudėjo tai, kas yra gražiausia“, - sakė darželio „Dvarelis“ auklėtoja Raimonda Jučienė.

Šventės metu susirinkusieji ne tik giedojo Tautiška giesmę, tačiau išklausė ir Japonijos himną. Tarp svečių dalyvavo ir Tekančios Saulės šalies ambasadorius Lietuvoje Toyoei Shigeeda. Prieš šešerius metus, Kovo 11-tą dieną Japoniją nusiaubė galingas cunamis, nusinešęs daugybę gyvybių. Todėl palaikant tautos skausmą, Aleksoto bendruomenė tada pasodino pušaitę, kuri ir dabar žaliuoja. Minint Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną, pagerbti ir gamtos stichijos pražudyti žmonės. Šių dviejų šalių bendradarbiavimo garbei šauliai dovanojo tris salves.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Hbyu

Hbyu  portretas
Kiniečiai labai džiaugiasi Lietuvos laisvę, kad galės laisviau joje gyventi, kaip kad pas save Kinijoje.Džiaukitės ,yra kas ”džiaugiasi kovo 11-ją”.Siauraakiai.

Anonimas

Anonimas portretas
ąžuolus,kaip ta konservinė šliundra afganistane pasodino,kažin,kaip ten auga tas ąžuolynas

Anonimas

Anonimas portretas
žemę lietuvos,landzbergis parduos,kur tu mus vedi suknistas ožį,štai ir visa daina,nes žmonės bėga iš lietuvos ir nuo kgbistų prakeiktų
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių