98-erių kaunietis vis nesulaukia pensijos: galėčiau vaikščioti, pats eičiau ieškoti

98-erių kaunietis Vytautas Ivonis su žmona neslepia nerimo. „Sakė, kad pensijas atneš pirmadienį. Visą dieną su žmona namuose pralaukėme. Pensijos neatnešė. Prisiskambinti taip pat nepavyksta. Bijome, kad su mūsų pinigais pradingo“, – antradienio vidurdienį pasakojo vyras.

Nuo sausio pensijas į namus kauniečiams neša nebe „Lietuvos pašto“, o bendrovės „Bastaras“ darbuotojai. Portalas kauno.diena.lt jau rašė, kad ne vienas pensininkas skundžiasi laiku negavęs pensijos, o su pensijas nešančia bendrove telefonu susisiekti niekaip nepavyksta.

„Abu su žmona ant kojų nepastovime, bet jei galėtume vaikščioti, eitume ieškoti, kur dingo mūsų pinigai. Esame įkalinti namuose, maistą mums atneša artimieji, tarkim, anūkai“, – bėdas dėsto V. Ivonis.

Garbaus amžiaus vyras sako, kad šiek tiek pinigų jiems su žmona liko dar nuo praėjusio mėnesio, tačiau ir komunaliniai mokesčiai už šį mėnesį nesumokėti. 

Bendrovės „Bastaras“ direktorius Paulius Rakauskas šios konkrečios skaitytojo situacijos nekomentavo, tačiau neneigė, kad yra problemų dėl pensijų pristatymo laiku bei susisiekimo galimybės su bendrove.

Abu su žmona ant kojų nepastovime, bet jei galėtume vaikščioti, eitume ieškoti, kur dingo mūsų pinigai.

„Yra didelis skambinančių žmonių srautas. Žmonės bando tikslinti adresus. Su kiekvienu žmogumi gal ir nepavyksta susikalbėti“, – pripažino P. Rakauskas. Paklausus, dėl kokių priežasčių vėluojama atnešti pensijas, jis tikino, kad taip nutinka, nes bendrovei pateiktais adresais pensijos gavėjų kartais nerandama. „Greičiausiai taip yra dėl adresų neatitikimo. Visko gali būti nutikę“, – šiandien ir praėjusią savaitę portalui kauno.diena.lt teigė bendrovės vadovas. Pensininkams jis patarė apsišarvuoti kantrybe.

Anot P. Rakausko, bendrovė pensijas jau pristatė daugiau nei 70 proc. jų gavėjų. Likusieji jų turėtų sulaukti iki sausio 25-osios vakaro.

„Sodros“ Komunikacijos skyriaus vedėjas Saulius Jarmalis yra sakęs, kad bendrovė pirmąjį mėnesį turėtų laikytis panašaus grafiko, kokiu pensijos buvo pristatomos iki šiol, bet gali būtų vienos kitos dienos nukrypimas.

Visos pensijos, anot „Sodros“ atstovo, bus pristatytos, kaip numatyta, iki mėnesio 26 dienos, o neradus gavėjo, jos bus atnešamos pakartotinai.

Kaip skelbė BNS, sutartys su bendrovėmis, kurios iki sausio 26 dienos nepristatys pensijų, bus nutraukiamos ir ieškoma naujų pensijų išnešiotojų, sakė socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis, susitikęs su pensijas išnešiojančios įmonės „Bastaras“ ir „Sodros“ atstovais.

„Yra labai aiškiai įvardyta, kad jeigu iki sausio 26 dienos nebus išnešiotos pensijos, visos sutartys tuose regionuose bus nutrauktos. Aš pažadu, kad jei pensijos nebus išnešiotos, pats viską padarysiu, kad sutartis būtų nutraukta“, – po susitikimo su „Bastaro“ direktoriumi penktadienį žurnalistams sakė L. Kukuraitis.

Naudinga žinoti:

Gyventojai gali skambinti „Sodrai“ telefonais 8 5 250 0883 arba 1883, pateikti informaciją apie nesulauktą pensiją ar sužinoti pensijos pristatymo grafiką.

2018 m. lapkričio mėn. duomenimis, Kauno miesto savivaldybėje pensijų gavėjų (asmenų) buvo 89 tūkst. žm., iš jų 74,8 tūkst. pensijas gavo per banką, likę 14,2 tūkst. žm. gavo pensijas per paštą (paslaugų sektorių).

„Sodra“ informuoja, kad jeigu turite teisę gauti pensiją į namus, tačiau esate pasirinkę ją atsiimti pašto skyriuje, tai ir toliau galėsite pensiją atsiimti Lietuvos pašte. Tačiau, jeigu pensija pristatoma į namus, jos tuo pačiu atsiimti pašte nebėra galimybės. Tokiu atveju patariama pakeisti pensijos pristatymo būdą – pasirinkti pensijos išmokėjimą pašto skyriuje. Mokėjimo būdą galite pakeisti atvykę į artimiausią „Sodros“ skyrių arba per asmeninę „Sodros“ paskyrą gyventojui, taip pat pateikę prašymą Lietuvos pašte.

Pati pensijos pristatymo tvarka nesikeičia – paslauga yra nemokama, o pensija turi būti pristatyta nuo mėnesio 10 iki 26 d. pagal su jumis suderintą grafiką.

Pensijos nešėjai nesiūlo jokių kitų paslaugų, tik atneša pinigus. Jie neprašo nei apmokėti kokių nors sąskaitų, nei suskaičiuoti santaupas, tik įteikia pensiją ir paprašo pasirašyti išmokų išmokėjimo kvitą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Evy Raes

Evy Raes portretas
Esame profesionalų, besispecializuojančių visų rūšių finansavime, grupė. Mes siūlome paskolas tarp rimtų žmonių, galinčių mokėti 3% palūkanų normą. Mūsų paskolų principai visų pirma grindžiami abipusiu pasitikėjimu, abiejų šalių įsipareigojimų laikymusi ir paskolų bei grąžinimo standartų laikymusi. Jei turite finansinių problemų arba turite projektą, prašome susisiekti su mumis ir gauti daugiau informacijos. Paštas: ing.financefrance@gmail.com   Labai ačiū

minde

minde portretas
anuku gal vaiku neturi ka;lbat durnystes/pagal komentarus tokiu metu isvis pensijos nereik .idiotai liko cia gyvent ir senukai,

Seniau

Seniau portretas
nešiojo pensijas reguliariai, o šit dabar - "profesinaliai"
VISI KOMENTARAI 33

Galerijos

Daugiau straipsnių