Savaitgalį įvyksiančioje sezono atidarymo fiestoje – staigmena motociklininkams

Praėjusį šeštadienį Kačerginės „Nemuno žiede“ siautėjo gero oro išsiilgę motociklininkai. Organizatorių teigimu, prieš sezoną pradėtos treniruotės ne tik garantuoja saugesnį sezoną, bet ir augina vairuotojų sąmoningumą.

„Tiesiog manome, kad sportininkams reikia duoti tai, ko jie tikisi – kaip galima daugiau kokybiškų treniruočių trasoje“ – sakė „Navas racing club“ atstovai.

Būtent šis ilgus metus renginius motociklų plento lenktynių mėgėjams ir profesionalams organizuojantis klubas ateinantį savaitgalį kvies entuziastus vėl sugrįžti į trasą. Šeštadienis šio sporto entuziastų kalendoriuose jau pažymėtas kaip sezono atidarymo renginy. Be treniruočių dalyvių laukia  puiki galimybė ir palenktyniauti.

Sezono naujiena – dar saugesnė Nemuno žiedo trasa

Besidomintys Kačerginės „Nemuno žiedo“ pokyčiais jau žino, kad šiais metais trasa sezoną pasitinka atsinaujinusi ir saugesnė. Išslydimo ir stabdymo zonos, nauji atitvarai ir saugesni posūkiai – taip po žiemos ir paruošiamųjų darbų prieš sezoną daugiau kaip 57 metus skaičiuojanti trasa pasitinka kiekvieną greičio fanatiką. Šeštadienio treniruočių organizatorius „Navas racing club“ savo ruožtu kelia kvalifikaciją ir renginiuose žada turėti net tris tarptautinės motociklų sporto federacijos (FIM) atestuotus pasaulinio lygio teisėjus: Liną Navicką, Vidą Stankevičių ir Deivį Peterį. Anot organizatorių, saugumo vardan – pasitempti ir mokytis visada yra kur.

„Viena yra važiuoti trasoje ir kita - varžytis. Visi mes esame paragavę sportininkų duonos, tačiau atsidūrę kitoje barikados pusėje – tapę teisėjais ir organizatoriais – trasą matome kiek kitaip. Besiremdami asmenine patirtimi ir įgytais naujais įgūdžiais, siekiame, kad trasoje dalyviams būtų ne tik smagu, bet ir saugu. Nedaug naudos iš to, kad palakstysime visi kaip begalviai trasoje ir tiesiog nuleisime garą. Siekiame, kad kiekvienas mūsų renginio dalyvis tobulėtų ir augtų, o išvažiavęs iš renginio turėtų kuo pasidalinti ir su kitais,“ – pasakojo vienas organizatorių L. Navickas.

Aukštą kvalifikaciją turintys teisėjai - profesionalai ne tik „diriguos“ renginiams pritaikydami įgytus įgūdžius, bet ir dalinsis  sukaupta patirtimi su visais susirinkusiais. Kaip teigia atstovai, profesionalų ir mėgėjų dalyvavimas tokiuose renginiuose ir augina motociklininkų kultūrą, ir keičia bendrą suvokimą, kur motociklu galima „skraidyti pažeme“, o kur to daryti nereikėtų. Tiesa, dažnas šio sporto entuziastas žino nerašytą taisyklę, kad važiuodamas gatvėje visada  turi  elgtis taip, lyg važiuodamas šalutiniu keliu: jeigu tu matai automobilį, jo vairuotojas nebūtinai mato tave. Tai – pirmasis ir vienas didžiausių privalumų tiems, kurie važinėjasi trasoje: čia dėmesį gali koncentruoti į trajektoriją ir trasos posūkius, nebijodamas neprognozuojamai vairuojamų automobilių.  Organizatoriai tikina, kad siekdami maksimaliai užtikrinti dalyvių saugumą šeštadienį įvyksiančio sezono atidarymo metu, renginio partnerio „Bauen“ dėka pavojingiausiose trasos vietose atitvarus papildomai apsaugos „paroc“ vata. Viskas tam, kad kiekvienas, atvažiavęs į renginį, jaustųsi tikrai saugiai. Be techninių sprendimų, organizatoriai dalyvių saugumu rūpinasi ir pasirinkdami profesionalias teisėjų klubo „Startas“ ir privačios greitosios medicinos pagalbos „Sidabrilis“ komandas. 

Staigmena dalyviams

Šeštadienį po „Navas racing club“ organizuojamų treniruočių „Baltic Motorcyclists Association“, trumpai vadinama „BMA“,  ruošia papildomą staigmeną motociklininkams: galimybę pasivaržyti treniruočių dienos pabaigoje.  Susirinkusiųjų laukia neįskaitinės „Baltic Motorcyclists Association“ čempionato varžybos. BMA Prezidentas Vidas Stankevičius džiaugiasi, kad pavyko surasti varžybų organizatorių – klubą „Supersportas“, surinkusį stiprią ir darnią komandą, gebančią suorganizuoti varžybas tiek profesionalams, tiek ir  pradedantiesiems sportininkams. Pagrindinis varžybų akcentas – galimybė dalyvauti visiems norintiems. Tiesa, yra kelios sąlygos, ir startuoti galės tik teorijos egzaminą apie vėliavų, naudojamų varžybose, reikšmes bei elgesį trasoje išlaikę, pilną ekipiruotę ir tvarkingą motociklą turintys bei čempionato dalyvio mokestį – 10 eurų susimokėję motociklininkai. Dalyviai privalo žinoti ne tik vėliavų, naudojamų lenktynėse, reikšmes, bet ir pagrindines elgesio trasoje taisykles. „BMA“ – tai naujai įsikūrusi asociacija, kurios tikslas – vienyti Baltijos šalių sporto klubus, renginių organizatorius, auginti motociklininkų kultūrą ir populiarinti šį sportą, siekiant mažinti lakstančiųjų gatvėse skaičių. Nors asociacija gyvuoja dar tik keletą savaičių, bet jau dabar vienija šešis klubus – „Supersportas“, „Adrenalino centras“, „Superbaikas“, „Venoma Racing“, sporto klubą „Žvirblis“ ir „Navas racing club“.

Visi, ne tik norintys sudalyvauti „BMA“ varžybose, privalo nepamiršti, kad saugumas - svarbiausias šio sporto elementas.

„Kaip ir visada, trasoje važiuoti leisime tik tiems, kurie turės tvarkingą motociklą ir pilną ekipiruotę. Keldami aukštus saugumo standartus sau, to paties tikimės ir iš renginio dalyvių. Niekas geriau nepasirūpins savo saugumu, nei patys motociklininkai,“ – teigė treniruočių organizatorių „Navas racing club“ vadovas L. Navickas.

Pirmosios įskaitinės „BMA“ varžybos įvyks Kačerginės „Nemuno žiede“ gegužės 12 dieną.

Daugiau apie renginį ir registracija su detalia programa – organizatorių interneto svetainėje www.nrc.lt, o pagrindines naujienas galima sekti jų socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių