Netikėtumų festivalio kulminacija – Parodos kalne

  • Teksto dydis:

Liepos 14-ąją netikėtumų festivalį "100 pirmų kartų" organizuojanti "Kaunas 2022" komanda intriguoja: renginio kulminacija vyks ant Parodos kalno.

Renginio pradžia – 21 val., tačiau į pačiame Kauno centre, trijų judrių gatvių sankryžoje esančią Jurgio Mačiūno aikštę verta atvykti kiek anksčiau. Būtent čia, prie namo Parodos g. 1, kuriame gyveno mažasis Jurgis, vėliau Niujorke kartu su Jonu Meku užkūręs pasaulinės meno mašinos Fluxus variklį, ir sprogs pats didžiausias burbulas. Tam prireiks net uždaryti eismą Parodos kalnu.

"Kviečiame įveikti trasą iš laikinosios sostinės į šiuolaikinę – užkopiant Parodos gatvės važiuojamąja dalimi iš apačios į viršų kuo keisčiau", – sako "Kaunas 2022" atstovai.

Atbulomis, keturiomis, su kanarėle ant pečių – tinka viskas, kas yra kitaip nei kasdienis kelias namo ar į darbą.

Būtent tokiu šūkiu – "Iš laikinosios į šiuolaikinę" – pažymėta būsimosios Europos kultūros sostinės programa. "Kaunas 2022" ragina į Parodos kalną kopti kuo keisčiau, kitaip tariant, taip, kad patiktų J.Mačiūnui – Fluxus būdu. Atbulomis, keturiomis, dainuojant, su kanarėle ant pečių, su žmona ar vyru ant rankų, jojant arkliu ar jų kaimene, su šaukštu po pietų, – tinka viskas, kas yra kitaip nei kasdienis kelias namo ar į darbą.

Įveikusių netikėtumų festivalio iššūkį ant kalno lauks dueto "Golden Parazyth" staigmena. Vytauto parke, prie karuselių ir bare "O kodėl ne?", vyks ir oficialios festivalio bei tarptautinės stovyklos pabaigtuvės.

Festivaliu baigsis tarptautinė jaunimo stovykla "100 pirmų kartų". Jos metu daugiau kaip savaitę 100 jaunuolių iš 28 pasaulio šalių tyrinėja Kauną ir Kauno rajoną, kartu su vietos bendruomenėmis kelia įvairius joms aktualius klausimus ir drauge ieško galimų atsakymų. Stovyklos tvarkaraštis suformuotas su atskirų "Kaunas 2022" programų kuratoriais, taigi "100 pirmų kartų" dalyviai tyrinės modernizmo architektūrą, daugiakultūrę regiono istoriją ir kt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Edmundas Tulcevičius

Edmundas Tulcevičius portretas
Labai gerai , nes ne vien duona gyvas žmogus .

piliečiui

piliečiui portretas
tie, kas organizuoja visą "kultūrą" pagal seną principą "kad ir nežmoniškai, bile kitoniškai", pinigų turi, nes jiems iš kauniečių ir ne tik jų sudėtų biudžetų sočiai atseikėta. Tai ir galima durniuoti be jokios prasmės ir esmės...

sabotažas ......

sabotažas ...... portretas
visą eismą į Žaliakalnį paralyžuos ..............funikulierius streikuoja , o dar numatomas škvalas ir tvanas ...........
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių