Naujai statomos bažnyčios šventoriuje – plieniniai žirgai

  • Teksto dydis:

Rugsėjo 30-ąją Kauno Šilainių mikrorajoną sudrebino motociklų gaudesys.

Ne vienas praeivis  greičiausiai pamanė, kad tai – eilinis baikerių susibūrimas. Tačiau šį sykį plieniniai žirgai iš įvairių Lietuvos miestų – Vilniaus, Ukmergės, Šešuolių, Kauno ir Marijampolės – pasuko netikėta kryptimi. Motociklininkai rikiavosi šalia netrukus iškilsiančios Kauno šv. Jono Pauliaus II parapijos bažnyčios ir dalyvavo parapijos atsinaujinimo dienoje „Rask kryptį“.

Susirinkusieji į renginį turėjo progą pasiklausyti taip pat neįprasta kryptį pasirinkusio dvasininko. Jaunas ir energingas Šešuolių klebonas Egidijus Kazlauskas savo parapiją garsina ne tik tuo, kad pats važinėja motociklu. Jis subūrė katalikišką motociklininkų klubą „Suk rankeną“, kaip alternatyvą baikerių klubams. Renginyje kunigas pasidalino mintimis apie meilę Dievui, Tėvynei, žmogui ir, žinoma, motociklui.

Šventės dalyviams apie savo tikėjimo kelionę kalbėjo ir pats Kauno arkivyskupas metropolitas Lionginas Virbalas SJ. Savo pasidalinimu sujaudino svečias iš Šilutės Petras Janšauskas, papasakojęs, kad tikėjimas jį prikėlė naujam gyvenimui, kai viskas, ką turėjo brangiausio – šeima, draugai, artimieji slydo iš rankų.

Sesuo Liucija Grybaitė susirinkusiems priminė, kad tikėjimas glūdi paprastuose dalykuose, kad daug kas priklauso nuo suvokimo, kas mes esame ir kas yra mūsų artimas. „Nepagrįsti, klaidingi lūkesčiai mus nuveda į nusivylimą, šeimas – net į skyrybas“, – sakė L. Grybaitė.

Kauno šv. Jono Pauliaus II parapijos bendruomenės tikslas, kad šioje vietoje galėtų ir norėtų burtis visi: vaikai bei jaunimas, šeimos ir bendruomenės, gyventojai iš įvairių Lietuvos miestų, turistai. Todėl šiame renginyje kiekvienas dalyvių galėjo jausti bendrystę, nepaisant to, ar jis studentas ar verslininkas, motociklininkas iš Vilniaus ar Vytėnų, lietuvis ar italas. „Visi ieškojome bendros krypties“, – sakė renginio ,,Rask kryptį" organizatoriai.

Renginio metu nebuvo užmiršti ir vaikai. Mažieji dainavo, grojo vaikiškais instrumentais, veikė keramikos dirbtuvėlės, o šypsenas padovanojo „Balionai H&B” balionai. Renginį vainikavo ekumeninio šlovinimo vakaras, dalyviai galėjo pasilikti ir naktinei adoracijai prie Švč. Sakramento.

Parapijos tikintieji maloniai kviečia prisidėti prie Kauno Šv. Jono Pauliaus II bažnyčios statybų, tampant jos mecenatu. Daugiau informacijos apie statomos bažnyčios projektą bei aukojimo galimybes galima rasti  parapijos internetinėje svetainėje www.jonopauliausparapija.lt .

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Bažnyčia šėtonui?..

  portretas
Pasaulio pabaiga.Kalės vaikai jums reikia šauktis Jėzaus , tik taip išsigelbesit.

Klausimelis? Manau ,kad girdejau teisingai.

Klausimelis? Manau ,kad girdejau teisingai. portretas
Teko buti Klaipedos vienuoliu vadinamose dviejose koplyciose.Viskas is medzio.Nedideles ,sildomos.Visada pilnos tikinciuju.Kodel Kaune statomos pilis,rumai?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių