Muziejuje praūžė „Menų dūzgės“

  • Teksto dydis:

Balandžio 3- 6 dienomis Kultūros bei Švietimo ir mokslo ministerijos kartu su Ugdymo plėtotės centru jau penktą kartą organizavo kultūros edukacijos savaitę „Menų dūzgės“.

Lietuvos liaudies buities muziejus, jau ketvirtą kartą įsiliedamas į „Menų dūzgių“ renginius, balandžio 5 d. organizavo edukacinę - metodinę  popietę „Kepam gandro bandeles“. Renginys skirtas pedagogams, norintiems sužinoti apie etnokultūrinio ugdymo galimybes muziejaus aplinkoje, rašoma organizatorių pranešime.

Renginio metu dalyvės kepė bandeles, aplankė edukacinę ekspoziciją „Lietuvių duona. Su savo kepalėliu visur stalą rasi“, sudalyvavo specialiai Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio sezonui parengtoje teminėje ekskursijoje „Tarpukario miestelis: tarp Kauno ir kaimo“, lankėsi muziejaus miestelio  bažnyčioje ir senajame pašte, kuriame galėjo išsiųsti velykinius sveikinimų atvirukus. Aristavėlės dvare dalyvės susipažino su Lietuvos dvarų baldų paroda, o pavasarinę nuotaiką žadino romansų koncertas „Karštai mylėjo jie vienas kitą“.

Edukacines muziejaus veiklas pristatė vyresnioji muziejininkė Vida Olechnovičienė ir edukatorė Agnė Augustaitienė. Apie edukacinę ekspoziciją „Lietuvių duona. Su savo kepalėliu visur stalą rasi“ pasakojo Buities, amatų ir verslų skyriaus vedėja Janina Samulionytė ir vyresnioji muziejininkė Sigita Žukauskaitė. Apie baldų parodą iš Lietuvos dvarų pasakojo vyresnysis muziejininkas Vingaudas Baltrušaitis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių