Geriausią metų paveikslą tapė aštuoniese

Jau septynioliktą kartą išrinkti ir apdovanoti geriausi Kauno menininkai. Laureatų pavardės, kaip ir kasmet, iškilmingai paskelbtos Lietuvos valstybės atkūrimo dieną.

Kauno paveikslų galerijoje apsilankę meno mylėtojai galėjo balsuoti už labiausiai patikusį parodos "Geriausias metų kūrinys" eksponatą.

Ši paroda – viena populiariausių ir sulaukia daug žiūrovų dėmesio. "Šiemet labai didelė temų ir stilistikos kūrinių įvairovė. Lankytojams, manau, buvo labai sunku apsispręsti, už kurį kūrinį balsuoti. Šiemet daugiau konceptualių darbų, kuriais norima pristatyti idėją, o ne vien tik parodyti autoriaus kaip menininko išraišką ir gabumus", – pasakojo Nacionalinio M.K.Čiurlionio dailės muziejaus Parodų rengimo skyriaus vadovė Kristina Civinskienė. Ji pastebėjo, kad parodai, kaip visada, daugiausia buvo pateikta tapybos darbų. Kai kurie tokie dideli, kad juos montuoti reikėjo pačioje parodų salėje.

Būtent vienas iš didžiausio formato darbų ir sulaukė daugiausia lankytojų simpatijų. Geriausiu 2015 metų kūriniu tituluotas aštuonių autorių kurtas sieninės tapybos kūrinys "Urmo geležinkelio stotis". Jo autoriai – Jūratė Kluonė, Antonas Kaliužka, Edgaras Grušnys, Kšyštofas Četyrkovskis, Tadas Šimkus, Žygimantas Amelynas, Ieva Voroneckytė ir Vytenis Jakas.

Iš viso parodoje buvo pristatytas 121 kūrinys. Balsavo 1 864 lankytojai. Nugalėjęs kūrinys surinko 163 balsus.

Paroda "Geriausias metų kūrinys" rengiama nuo 1999 m. Per tą laiką buvo tik vienų metų pertrauka, kai remontuota parodų salė.

"Geriausio metų kūrinio" paroda turi ir apžvalginę potekstę: galima pamatyti, kokios tendencijos vyrauja mene. Kadangi ši paroda neturi koncepcijos ir menininkams nereikia taikytis prie duotos temos, jie turi galimybę parodoje parodyti tai, kuo gyvena, kaip jų išgyvenimai įsikūnija meno kūriniuose", – teigė organizatoriai.

2015 m. geriausių kūrinių dešimtukas

1. Jūratė Kluonė (gim. 1963 m.), Antonas Kaliužka, Edgaras Grušnys, Kšyštofas Četyrkovskis, Tadas Šimkus, Žygimantas Amelynas, Ieva Voroneckytė, Vytenis Jakas (gim. 1964 m.), sieninės tapybos kūrinys "Urmo geležinkelio stotis" (163 balsai)

2. Tadas Vosylius (gim. 1980 m.), "Tadas Vosylius 20-asis Rūpintojėlio rolėje" (150 balsų)

3. Pranas Griušys (gim. 1953 m.), "Šv.Jonas Krikštytojas" (122 balsai)

4. Jonas Kunickas (gim. 1978 m.), "Levandų kvapas" (85 balsai)

5. Aušra Jagelavičienė (gim. 1959 m.), "Tyla" (60 balsų)

6. Rimantas Radišauskas (gim. 1948 m.), "Kelionė" (55 balsai)

7. Jolanta Galdikaitė (gim. 1961 m.), iš ciklo "Šnabždesiai": A. Aversas – Dienos kuždesiai; B. Reversas – Nakties  paslaptys" (47 balsai)

8. Leonas Strioga (gim. 1930 m.), "GIESMĖ" (45 balsai)

9. Elena Balsiukaitė-Brazdžiūnienė (gim. 1958 m.), "Šančių repas" (41 balsas)

10. Auris Radzevičius (gim. 1965 m.), "Lozorius" (38 balsai)



NAUJAUSI KOMENTARAI

Margarita

Margarita portretas
Tu,Jonai,kaip visada einantis tik pirmyn.Šaunuolis.Sveikinu ir džiaugiuosi kartu su Tavim.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių