Kaip atrodys šiųmetė Kauno eglutė?

Būrys Kauno menininkų jau gyvena artėjančių Kalėdų nuotaika. Kitą savaitę pradedami kurti papuošimai eglutei, kuri bus įžiebta lapkričio pabaigoje.

Tradiciškai pagrindinės miesto eglės kūrimas patikėtas tekstilininkei Jolantai Šmidtienei. Žaisliukus eglutei gamins penki menininkai, kuriems padės dar penkiolikos žmonių komanda.

J. Šmidtienė prasitarė, kad šiais metais Rotušės aikštėje iš daug tikrų eglių bus sukomponuota viena didelė.

„Tema – vaikystės pasaka. Eglė bus vintažinio stiliaus, paslaptinga“, – prasitarė menininkė. Kaip ir ankstesniais metais, bus galima įeiti į eglutės vidų. Joje šiemet suksis gerų darbų karuselė. Šį projektą kuruoja Metų kauniečių, renkamų „Kauno dienos“ skaitytojų, draugija. J. Šmidtienė Metų kauniete išrinkta pernai.

„Bus ir netikėtumų. Negaliu visko pasakyti“, – aiškino menininkė

Pernai kalėdinė eglutė ir Rotušės aikštės puošyba miestui atsiėjo apie 100 tūkst. litų. „Šiųmetės sąmatos dar nežinau, skaičiuojama“, – sakė J. Šmidtienė.

Šiemet Kalėdų eglė Kaune bus įžiebta lapkričio 28-tą dieną. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

bedvasis

bedvasis portretas
geju paradai,eglutes nepanasios i tikras egles...

matomai

matomai portretas
Daug šlepečių ir berečių garbina tą nusibodusią, vienodą "ypatingą meninykę", o gal ji dar ir koncervų partijai priklauso? Leiskit konkurso būdu kitiems pasireikšti! O dabar prikabinėja stirų balvonų kad bobelės įžlūrėtų ar tai gražu! Iš tiesų pažiūrėkit Talino papuošimą arba Helsinkio - tai jauti tikrą šventės dvasią o ne būrio bobelių kūrybą

laukiu

laukiu portretas
Amžinai viskuo nepatenkinta bambeklių minia. Eilę metų šalia Kauno pilies puošiama ir tradicinė eglė. Gal prasikrapštykite akis, jei toliau nosies nematote? Menininkei linkiu sėkmės ir mes su šeima laukiame jūsų eglės. Nekalbėkite visų kauniečių vardu, gerbiamieji, kalbėkime kiekvienas už save. Jei jau tos eglės būtų nieko vertos, neužimtų pirmos vietos ir nebūtų rodomos net per pasaulines žinias, kaip vienos iš originaliausių.
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių