Kauno „Chorų karų“ generolai ieško balsingos kariaunos

"Nuosava žemės valda ar vegetarizmas – neprivalomi. Gamtai būsime artimi ieškodami natūralių muzikinių sugebėjimų. Tiesa, gražių kojų irgi neignoruosime", – žada vienas "Chorų karų" Kauno komandos generolų, vokalinio ansamblio “Quorum” lyderis Vitalijus Neugasimovas.

"Nuosava žemės valda ar vegetarizmas – neprivalomi. Gamtai būsime artimi ieškodami natūralių muzikinių sugebėjimų. Tiesa, gražių kojų irgi neignoruosime", – žada vienas "Chorų karų" Kauno komandos generolų, vokalinio ansamblio “Quorum” lyderis Vitalijus Neugasimovas, savo grupę vadinantis ekologiškiausia Lietuvoje. Lapkričio 8 d. jis skelbia atranką į savo komandą.

Šįkart TV3 muzikinio konkurso "Chorų karai" Kauno choro generolais tapo profesionalus vyrų kolektyvas, dainuojantis išskirtinai a cappella – "Quorum" su 35-erių kauniečiu kontratenoru V.Neugasimovu priešakyje. Vyriausias grupės narys 40 metų Gintautas Skliutas (baritonas) ir jauniausias, 18 metų, Dainotas Varnas (solo vokalas) – vilniečiai.

23-ejų Šarūnas Navickas (vokalinė perkusija) – jonaviškis, 33-ejų  Romanas Savickas (bosas) – telšiškis, o 36-erių Marius Turlajus (kontratenoras) – kaunietis.

"Ne, nebijome atstovauti Kaunui "Chorų karuose". Bijoti reikia karo, kuriame žudoma, o šiame projekte reikia džiaugtis, – tikina "Quorum" lyderis. – Nenorime laimėti tik todėl, kad atstovaujame Kaunui, nes kauniečiai – itin dideli savo miesto patriotai ir tik jų dėka pernai laimėjo Kauno studentiškasis choras, nors objektyviai vertesni buvo Vilniaus ir Panevėžio chorai. Tiesa, pirmieji trys kauniečių chorai laimėjo pelnytai ir be konkurencijos. Jie buvo ryškiausi, įdomiausi, nesislapstantys už šiuolaikinių technologijų. Jei jie varžytųsi tarpusavyje, būtų lygiosios."

Ne visi penktojo "Chorų karų" Kauno komandos generolai gyvena Kaune, tad kodėl atstovauja šiam miestui?

"Kaunui jaučiame didžiausius sentimentus, nes čia prasidėjo mūsų karjera, čia mus geriausiai ir šilčiausiai įvertino, čia rengiame daugiausiai koncertų. Kodėl tarp šešių generolų nėra moterų? – nusijuokia V.Neugasimovas. – Mišrūs ansambliai labiau paplitę, tačiau vyriški balsai turi savo specifiką."

"Quorum" skelbiasi esanti ekologiškiausia Lietuvos grupė, kuri gali koncertuoti be aparatūros, kuri vengia bet kokio instrumento ir muziką stengiasi perteikti tik per natūralų žmogaus balsą.
Taip savo komandą pristatęs V.Neugasimovas neslėpė, kad "Quorum" trūkumas tai, kad grupė negali pasigirti gražiomis kojomis ir iškiliomis krūtinėmis.

"Ir nors muzikiniai sugebėjimai bus pagrindinis dalykas į "Chorų karų" Kauno komandą atrenkant dar 8 merginas ir 8 vaikinus,  gražių kojų neignoruosime... – šypsojosi su humoru draugaujantis V.Neugasimovas. – Komandos stiliaus ir įvaizdžio dar nepasirinkome, juolab kad visų tauriųjų gėrimų spalvos jau išsemtos."

Kaip generolai reaguos, jei penktą kartą Kaunas nelaimės TV3 muzikinio konkurso "Chorų karai"?

"Viskas bus gerai. O jei ne – taip buvo lemta", – kartoja "Quorum" šūkį Vitalijus.

Atranka į "Chorų karų" Kauno komandą vyks lapkričio 8 d., penktadienį, nuo 17 val. klube "Mojo Lounge" (V.Putvinskio g. 50)



NAUJAUSI KOMENTARAI

pashka

pashka portretas
shaunuolis sharai, varyk ir toliau priesh sistema :DDD

L

L portretas
Super žinia ir superiniai jų pasirodymai kiek teko klausytis gyvai.

JM

JM portretas
Mūsų universiteto diplomų įteikimo šventėje dainavo, buvo nerealu :)
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių