Kaunas vėl taps Lietuvos teatrų sostine

  • Teksto dydis:

Kaip ir kasmet, balandį Kaunas taps Lietuvos teatrų sostine.  Balandžio 5–26 d. "Girstučio" rūmuose ir teatrų scenose vyks XXIX festivalis "Lietuvos teatrų pavasaris", kurio programoje – naujausi, aktualiausi spektakliai.

Šių metų "Lietuvos teatro pavasario" festivalyje susitiks trijų kartų režisieriai, pristatantys savo menines įžvalgas iš skirtingo amžiaus perspektyvos. Nugalėti savo dabartinės patirties egocentriškumą amerikiečių rašytojas Thorntonas Wilderis romane "Teofilis Nortas" rekomenduoja vienam iš savo herojų, nes viso žmogaus gyvenimo panorama pilnesnė nei atskiras gyvenimo fragmentas. Kaip pastebi teatrologė Vitalija Truskauskaitė, tęsiant rašytojo mintį festivalyje siekiama patirčių dialogo, siejant, jungiant atskirus tikrovės fragmentus į daugiasluoksnį pasakojimą.

Festivalyje dalyvaus Nacionalinis Kauno dramos teatras, Anželikos Cholinos šokio teatras, OKT/Vilniaus miesto teatras, Lietuvos nacionalinis dramos teatras, Valstybinis Vilniaus mažasis, Juozo Miltinio dramos teatrai, Keistuolių, Atviro rato ir Vandenyno dirbtuvių teatrai.

Šiais metais Kauno publika išvys Oskaro Koršunovo spektaklį "Apvalytieji", Jono Vaitkaus "Fjorenca", Rolando Atkočiūno "Gyvūnas (Ku kū)", Gabrielės Tuminaitės režisuotą "Bedalį ir labdarį", Anželikos Cholinos "Otelą".

Festivalio scenoje bus pristatyti ir jaunieji režisieriai, apdovanoti ne vienu Auksiniu scenos kryžiumi: Ievos Stundžytės "Identify", Ainio Storpirščio "Sielos virtuvę", O.Lapinos "Bėgiką". "Girstučio" scenoje kauniečiai turės galimybę pamatyti žymaus lenkų režisieriaus Krzysztofo Zanussio spektaklį "Hybris (Puikybė)".

Baigiamajame vakare pristatysime 2016 m. laureatą – žiūrovų išrinktą geriausiu festivalio spektakliu – Aido Giniočio "Varną".

Profesionali festivalio žiuri spręs pagrindinio prizo likimą, kuris bus įteiktas geriausio spektaklio režisieriui.

Pakviesime į kūrybinę edukaciją – patyriminės improvizacijos dirbtuves "Aš, laikraštis ir teatras". "Girstučio" rūmų fojė vyks festivaliui skirta respublikinė akvarelės paroda "Monologai".

Festivalio programą rasite čia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mistra

mistra portretas
Aldona Bendoriūtė, Eglė Jackaitė, Darius Meškauskas, šokio performanso "Dior in Moscow" grupė - Klaipėdos teatro artistai nominuoti kryžiams - nekeliantys abejonių menininkai. O padėkos kaukėmis apdovanota ponių GG ir RB šefuojama "alternatyva". Tai kokio "apdovanojimo" verta apie teatrą rašanti Klaipėdos žurnalistika, visur brukanti savo globotinius-es?

Hybris

Hybris portretas
i si spektakli einame ir i kitus,>>>Gali atsitikti taip kad Kauno dienos nebeuzsisakysime,ir kai kurie aplinkiniai is vis jusu nerems ir nepalaikys

Lidija

Lidija portretas
Gal ir gerai kad Keistuoliai rodys praeitu metu spektakli. Bet naujo irgi noretusi. Skurdoka ta "Teatru sostine ". Klaipeda nedalyvauja.,Siauliai irgi nesivargina iki tos sostines atvaziuoti dar yra ir valst. rusu dramos teatras . Nezinau tos virtuves bet valstybes finansuojamu yra tikrai daug daugiau. Nieko pries neturiu tuos naujus teatrus. Bet jeigu jau festivalis ir dar teatru SOSTINE tai tuos valstybinius ,gal reiketu i Festivali prisikalbinti...... Nesivargina senieji teatrai su gastrolemis...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių